Vahva aloitus kouluvuodelle

Meillä alkoi koulu keskiviikkona klo 9. Joten tiistai iltana suunnittelin hyvissä ajoin puoliskoni kanssa, miten vien pikkuiset ajoissa päiväkotiin aamupalalle, jotta ehditään rauhassa lähteä yhdessä saattamaan koululaisia ja varsinkin tuota meidän ekaluokkalaista kouluun. Kaikki meni juuri niin kuin pitikin siihen asti, että herätys kello vihdoin 7.05 soi.


Nappasin Kirpun vielä tissille, ennen kuin nousin. Nukahdin. Havahduin kellon ollessa 7.35. Ei se mitään vatsaa vähän vääntää, oltaisi oltu ajoissa, jos mun ei olisi tarvinnut käydä vessassa. Puen nukkuvan Kirpun joka heräilee kiukkuisesti. Tottakai, ollaanhan me kesän rytmistä ainakin puolituntia aikaisemmassa ja vielä jotain riepuja vedetään päälle, jota paidaksikin kutsuttaisiin ja sukkia jalkoihin. Kirppu on valmis ja kerään Ässälle vaatteet. Puen Ässän. Kannan Kirpun autoon, koska kävellen ei enää ehditä, enkä minäkään ehtisi takaisin kotiin katsomaan koululaisten kanssa vielä kampauksia. Kannan Ässän autoon.

Auton kello näyttää 8.07. Mihin ihmeeseen katosi 20minuuttia?! No ei se mitään, olen 8.17 takaisin kotona, eikö vaan ja kun kerran koululaiset jo heräsivät ja ohjeistin heidät aamupalalle, niin ei meillä ole heidän kanssaan mitään kiirettä. Kunhan nyt nämä pienet sankarit pääsee aamupalalle.

Ei mutta hetkinen, täällä on ihan liikaa autoja, tässä koulun lähiparkkiksilla.
Mitääää.

SAMMAKON SAMMAKON SAMMAKKO

Itikka sentään

Tuolla on rehtori ja koulun aikuiset ja kaikki ykkösten vanhemmat ja ne koulutulokkaat. Mistä lähtien koulu on alkanut klo 8 keskiviikkona? SOS. Enkä mie ottanut edes puhelinta mukaan. En voi soittaa koululaisille, enkä puoliskolleni, että hei oletin ja muistin väärin, menkää jo! 

No ei se auta, matka jatkuu kohti päiväkotia. Lapset ja reput kainaloon. Ässä ovesta sisään, heippa ja käsipesulle. Kirppu omaan osastoon. Tossut, käsipesu, hoitajan syliin.

Mä en tiennyt että koulu alkaa kahdeksalta.
Oho, no sun on mentävä, moikka!


En jää kuuntelemaan loppuiko itku kun katosin näkyvistä. Juoksen portilta pihan läpi autolle, jonka takaovi on auki. Pam. Pakita pois ruudusta ja aja kotiin. Ja eih tietenkin. Ne ainoat liikennevalot. Tietyömaavalot jotka ei todellakaan toimi tunnistimella, on tietenkin punaiset. Miksi mä kuvittelin, että oltaisiin ehkä ehditty nimen huutoon. 

Ajan kotia kohti koulutulokkaiden vanhempien ohi. Tunnistan muutamat eskarin ovilta tutut vanhemmat. Toivottavasti kukaan ei tunnista meidän autoa. 

Lapset! Ootteko jo syöneet? Huonoja uutisia. Koulu alkoi kahdeksalta. Nyt tarttis vähän niinku mennä heti. 

"Ai ollaanko me myöhässä?"

Jep juu kyllä olette. Ollaan kaikki. Vai voisiko olla, että vaan koulutulokkaat meni kasiin? Wilma ei aukea puhelimella, olisko ehkä pitänyt kokeilla tätä vähän aikaisemmin. Instagram kuitenkin kertoo että 4min sitten on laitettu koulukaverista koulunalku stoori. Joten joo, Nuppu, säkin oot myöhässä.

Nuppu voiteli molemmille koululaisille leivät ja sitten mennään. Kävellen, koska auton pihalle ajamiseen ja kääntämiseen ja parkkeeramiseen menee ihan yhtä paljon aikaa, kun siihen että nyt vaan lähdetään ja kävellään. Ekaluokkalaista selvästi harmittaa olla myöhässä. 

"Mistä mä olisin voinut tietää että koulu alkaakin kasilta!"

Et mistään rakas. Tää on äidin vika. Olis pitänyt tarkistaa. Mutta ei mulla käynyt mielessäkään, että koulu ei alkais ysiltä. Ainahan eka koulupäivä alkaa yhdeksältä. 

Ja aina kun se on alkanut yhdeksältä, se on alkanut myös tiistaina - ei keskiviikkona.


Mutta ei hätää, nyt on eka koulupäivä. Et myöhästynyt mistään opetuksesta. Siellä on luultavasti vasta nimikierros menossa ja sä kyllä opit kaikkien sun kavereiden nimet. Tää on mun syy. Anteeksi.

Onneksi tiedettiin missä on lasten luokat.

Jätä kengät tähän.
Eikä sulla ole edes lippistä mukana hups.
Kop kop kop.

Anteeksi, en tajunnu tarkistaa, ettei koulu alakaan ysiltä. Sanon oven avaavalle ihan vieraalle aikuiselle. 
Ei se mitään, me käydään juuri nimikierrosta.

Tuttu ohjaaja hymyilee meille käytävään ja oven avannut aikuinen ottaa ekaluokkalaisen vastaan. Lähden kolmosluokkalaisen luo käytävän päähän ja kuulen takanani aikuisen esittelevän ekaluokkalaisen nimeltä uudelle luokalleen.

Kop kop kop. Kolmosluokan ovi aukeaa, opettaja tulee käytävään meitä vastaan.

Pahoittelut, enpä tarkistanut.

Ei se mitään.
Uusi opettaja esittelee itsensä, kättelee minua ja katsoo lasta.
Sinähän olet varmasti Nuppu.

Lähden kiireesti kohti kotia ja tajuan, että ei mulla olekaan mikään kiire. Kotona ei ole ketään jonka takia kiirehtiä. (Sori rakas puoliskoni. Mä vaan arvostan sun unirauhaa, enkä siksi pitänyt kiirettä.)

Soitan äidille, ei vastaa. Soitan siskolle, hän vastaa.


Onnistuin sitten viemään meidän lapset myöhässä kouluun. Eikä vaan silleen vähän, että myöhästyttiinpäs. Vaan oltiin puolituntia myöhässä.

No jos pitää myöhästyä niin ehkä ihan hyvä, että myöhästyy heti ensimmäisenä päivänä. Kun on mentävä äkkilähdöllä, ei ehkä ehdi jännittää niin paljoa. Ja toisaalta, jos myöhästyy heti ekana päivänä, ei ainakaan mene opetusta ohi.

Tiedä sitten, että oliko tämä hyvä vai huono enne. Ollaanko me koko loppuvuosi ajoissa, vai jatkuuko meillä myöhästelyn trendi... Let's see, let's see.... 

Kirjaan Wilmasta lasten lukujärjestykset ruutupaperille. Hetkinen nyt. Kun tiistaisin kaikilla alkaa oppitunnit aina klo 9. - koska henkilökunnalla on kokous aina tiistaiaamuisin kahdeksalta, daa, olin siellä töissä. Niin mikä kumma homma tämä on, että Nupun lukkarissa on tiistaina klo 10 aamu!

Kouluvuosi joka on aina alkanut tiistaina kello 9 alkaakin keskiviikkona klo 8 ja sitten vielä lukkarissa on noin räikeä poikkeus! Okei mä ehkä pääsen tästä yli, ehkä. Ja sitten jos mietitään myös sitä, että keskiviikkoisin koko koulu tulee aina kasiin - niin ehkä, ehkä olisi voinut käydä mielessä, että myös eka koulupäivä joka on keskiviikko - alkaa klo 8, koska koulu alkaa aina keskiviikkona klo 8. *facepalm* Duh. 

Jos tuntuu, et teidän koulunaloitus ei ihan mennyt putkeen, niin ei se ehkä kuitenkaan mennyt ihan yhtä vihkoon kuin meillä.......vai?

Miten siellä ruudun toisella puolella arki käynnistyi? & Iloista arjen alkua kaikille koululaisille ja perheille! :)

6 kommenttia

 1. Tämä oli niin hauskaa tarinan kerrontaa 😘

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaapa kaaoottiselta - mutta kivasti kerrottu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaoottista se olikin myös mun pään sisällä xD mutta onneksi jo koululta kotia lähtiessä alkoi vähän naurattaa.... :D

   Poista
  2. Ihanaa lapsiperhe-elämää teillä :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !