2+5+7 = Lasten synttärijuhlat!

Heinäkuun kuvia karsiessa ja kohokohtia uudelleen lukiessani, päätin leikata erilleen yhden 

 • kohokohdan, jolle kirjoitin useamman 
  • alapalleron,
  • koska olikin paljon kerrottavaa

Meillä oli heinäkuussa ensimmäistä kertaa aivan oikeat lastenjuhlat ja kaikki meni tosi hyvin! 

Vieraslistalla oli tottakai puoliskoni sisarukset, lasten serkut ja isovanhemmat. Koska oltiin juuri heinäkuun alussa oltu viikko Jyväskylässä ja heinäkuun viimeiseksi viikoksi oltiin menossa Raumalle vanhempieni kanssa, he skippasivat tällä kertaa yhden reissun meille ja juhlittiin sitten pölläkarissa.

Onneksi kerkesin parin äidin kanssa vaihtaa numeroita kesän alussa, niin Jekkukin sai kutsuttua kavereita synttäreille. Eskarilla oli oma suljettu IG heinäkuun loppuun asti, minkä seuraajista etsin Nupun kanssa tuttuja äitejä ja sitä kautta saatiin kutsuttua eskarikavereita ja heidän pikkusisaruksia, jos olivat poikien ryhmistä. Reilusta 10 kutsutusta kaverista osa oli sen verran pieniä, että toivotettiin myös kaikki vanhemmat tervetulleiksi, ei heitä kuitenkaan ollut kuin 3. Oletetuista reilusta 10 meidän perheen aikuisesta paikalla oli myös vain 3. 

Juhlat alkoivat klo 16 ja lapset ehtivät toivottaa vieraat tervetulleiksi ja availla lahjat samalla, kun me nostettiin tarjottavia esiin. Pikaisen uudelleen arvioinnin jälkeen vaihdettiin kakut takaisin kylmään, otettiin esille jälleen luotettavat mäkkärin juustot (ja parit tavis hampparit pelkällä ketsupilla) ja aloitettiin syömällä "ruoka".

Aikuisille oli muutakin suolaista kuin hamppareita - haluaisin väittää, että tarjoilu oli about sama kuin Ässän ristiäisissä: savulohta ja perunasalaattia, mutta niistä ei ole kuvaa muistini tueksi. Joten en ole lainkaan varma. Muistan kyllä itse syöneeni hyvin synttäreillä. Hampparit tilattiin taas etukäteen ja puoliskoni haki ne töistä kotiin tullessaan.

Syötyään lapset keksivät itsenäisesti hyvät leikit ja vaihdettiin kattausta. Synttärilaulut laulettiin kakkujonossa ja unohtuneet kynttilät perusteltiin koronalla - "ettei kukaan sylje kakkuun puhaltaessaan". Meni kaikille läpi. Tänä vuonna kakutkin onnistuivat tosi hyvin! Myös se maidoton ja munaton kakku oli ensimmäistä kertaa nätti!

Meille on muodostunut selkeä työnjako synttärikakkuihin: minä teen munattoman ja maidottoman kakun Nupulle ja puoliskoni etsii sitten kivoja reseptejä isoa kakkua varten. Nyt tosin oikeasti munaton ja maidoton kakku onnistui niin hyvin, että Nupun kakkupalan jälkeen kysyttiin lapsilta kumpaa kakkua haluavat. Aikaisemminhan Nupun kakkua ei ole oikein edes kehdannut tarjota muille.

Edelleen käytin jo ehkä kolmatta kertaa Suklaapossun kakkupohjareseptiä ja samoin Annin uunissa suklaamoussereseptiä. Ainoa muutos oli kaakaojauheen lisäys kakkupohjaan ja tuoreet mansikat kakun väliin ja pinnalle. Eli toisin sanoen ladoin mansikat kelmutetun irtopohjavuoan pohjalle ja aloin kerrostaa moussea ja kakkupohjia niiden päälle.

Nyt en enää muista mistä puoliskoni löysi reseptinsä, mutta pääsin tekemään elämäni ensimmäistä kertaa hilloa sitä varten! Tein hillon valmiiksi puoliskoni ollessa töissä, jotta hän pääsi sitten heti kotiin tultuaan tekemään pohjan ja muut vaiheet ja hillo ehti jäähtyä kunnolla. Täytteeksi tuli siis mansikka-raparperihillo ja jotakin raikkaan sitruunaista, jos oikein muistan. 


Kakkujen syönnin jälkeen täytettiin ilmapallot vedellä ja mentiin ulos leikkimään siihen saakka, että viimeisetkin vieraat oli haettu kotiin. Ässälläkin oli oma kaveri päiväkodista vieraana ja heidän kanssa puhalleltiin saippuakuplia ja yritettiin pysyä poissa isompien jaloista ja vesi-ilmapallojen tieltä.

Saas nähdä joko ensi keväänä päästäisiin viettäämään Ässän synttärit jo huhtikuussa, nyt koronarajoitukset oli keväällä (sekä 2020 että 2021) juuri sen verran tiukemmat, että huhtikuussa kutsuttiin ainoastaan Ässän kummi ja isotätini käymään 2v kakulla. Ja nähtäväksi jää myös haluaako Nuppu nyt koululaisena juhlia omat synttärit erikseen, vai vieläkö päästään yksillä juhlilla kesässä... 

8 kommenttia

 1. Teillä on ollut kyllä ihanan kuuloiset triplasynttärit! <3 Alkaa vähitellen tulla tää korona jo korvistakin ulos, kun vaan päästäisiin pian takaisin normaaliin! ...Ja sivumainintana, nyt mun sitten tekee ihan älyttömästi mieli Mäkkärin juustohampurilaisia ja noita teidän älyttömän herkullisen näköisiä kakkuja, argh! :'D Oon viimeisen kuukauden ajan yrittänyt tiristellä painoa sen verran, ettei uniformu vahingossakaan kiristä - tämän lukeminen ei kuitenkaan nyt yhtään helpottanu! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei anteeksi xD tietenkään kaverijuhlissa ei kauheesti tullut heiluttua kameran kanssa, niin eipä juuri muitakan kuva vaihtoehtoja löytynyt :DDD Mutta huikeeta että oot päässy takas töihin! kyllä maailma vielä aukeaa :)

   Poista
 2. Juhlat on kivoja, vaikka onhan niissä aina järjestämistä! Meillä on jäänyt monet lasten synttärit juhlimatta koronan ja lasten harrastusten takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siinä on tavallaan puolensa kun on synttärit kesällä, vaikka toisaalta huolettaa, jos ei kaverit kesälomalla pääsekään juhlimaan... Noh onneksi meillä on niin ihana serkuskatras, ettei yksin tarvi kakkua koskaan syödä :) Harrastukset on silti rikkaus vaikka juhlia jää välistä :)

   Poista
 3. Herkulliset tarjoilut. Meillä ei kauheasti tämän tyyppisiä juhlia ole vietetty. Yleensä lasten kaverit vain on kutsuttu ja nykyään noilla isoilla on tapana se, että halutaan vain viettää aikaa, muulla ei niin väliä. Johtuu vissiin koronasta, kun oli pitkä väli kun ei juhlia vietetty ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan omasta lapsuudesta myös että kutsuttiin kavereita syötiin kakkua ja herkkuja, yleensä joku toi aina synttärilahjaksi uuden videon, niin sitten se loppuaika katsottiinkin elokuvaa :D Meidän lasten synttäreillä kaikki ohjelma on lasten itsensä ehdottamia :)

   Poista
 4. Ihanat tarjoilut! Noista varmaan tuli vatsa täyteen! Rakastan juhlien järjestämistä, vaan vieraat aina puuttuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ite tykkään enemmän suolaisesta ja maistoin kakkuja vasta seuraavana päivänä :D mutta ei kukaan nälkää valittanut :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !