Annetaan lapsille tilaa liikkua

Yhteistyössä KidSpot & Suomen Voimistelutuote

Lasten liikuttaminen on meidän perheessä muodustunut huomaamatta elämäntavaksi. Eipä sillä, että lapsia juuri täytyisi liikuttaa, he kun ovat liikkeessä koko ajan ja suurin osa leikeistä pitää sisällään valtavasti vauhtia ja ääntä. Olohuone on lapsille yksi valtava temppurata ja meidän sänky trampoliini. Lastenhuoneessa on kerrossänky, jonka kolmevuotiaamme on todistanut oivaksi kiipeilytelineeksi, ylälaidassa voi myös näköjään roikkua ja heilua siitä alasänkyyn.

Lapsia on toki eriluonteisia, mutta lähtökohtaisesti uskon, että lapset oppivat liikkumaan, kunhan heille annetaan tilaa ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia tapoja liikkua. Eikä se vaadi sen suurempia välinehankintoja. Meidän kolme ja puolivuotiaallamme on luistimet ja uikkarit (ja uimalasit), puolitoistavuotiaalla uikkarit. Kaikki kuperkeikat, piruetit, kiipeilyt ja kieriskelyt voidaan opettaa metsässä, puistoissa ja kotona, vähän mielikuvitusta ja peittoja tai tyynyjä pehmikkeenä käyttäen.


Ennen kerrossänkyä meillä ei kotona sisällä ole ollut mitään missä lapset saavat roikkua. Kesällä ulkoillessa Nuppu kiipeili ja roikkui matonpuistelutelineessä melkein joka päivä. Kerrossänkyä ja mattotelinettä huomattavasti turvallisempi roikkumispaikka on voimistelurenkaat. Lapset pääsivät testaamaan siskoni luona puolapuita ja voimistelurenkaita tietämättä, että meillekin on tulossa paketti Suomen Voimistelutuotteelta. Ilmeet olivatkin aika riemukkaat, kun he näkivät lastenhuoneen ovensuun uuden ilmeen viime viikon lauantaina.

Meillä ei ole omaa akkuporakonetta, joten jouduttiin hieman himmaamaan lasten jumppaintoa, ennen kuin saatiin ammattilainen (eli lanko)  ruuvaamaan leuanvetotanko asianmukaisesti kiinni. Leuanvetotangon mukana oli neljä ruuvia ja kannattimet. Leuanvetotangossa meillä roikkuu pienemmät eli lastenkoon voimistelurenkaat. Lastenkoossa on huomioitu, ettei alle viisivuotias lapsi saisi päätään renkaan läpi jumiin, isommat renkaat ovat virallisen Olympia renkaan kokoiset.

Voimistelurenkaita varten meidän paketissa oli valkoiset 300kg kannattelevat liinat joilla ripustettiin renkaat tankoon. Suomen Voimistelutuotteella on myös erikseen myynnissä kattokannakkeet, joilla liinat ja renkaat / trapetsit voi kiinnittää suoraan kattoon. En ole varma edes mitä materiaalia meidän katto on, en kuitenkaan usko sen kantavan meidän kenenkään painoa, joten meillä tankoon kiinnitys toimii oikein hyvin.


Mitä meidän kolme ja puolivuotias sekä puolitoistavuotias sitten näillä renkailla ja tangolla tekevät? Opettelevat hauskoja temppuja tietenkin. Samalla he kehittävät "vahingossa" vartalonhallintaansa ja saavat samoja hyötyjä kuin aikuisetkin: ylävartaloon voimaa, puristusvoimaa ja ryhtiä rankaan.

Okei, toistaiseksi lapset eivät ole koskeneet tankoon ollenkaan ja mitä sitä suotta, koska renkaat ovatkin juuri se lasten oma juttu. Ripustimme renkaat Nupulle sopivalle roikkumiskorkeudella, eli virallistenohjeiden mukaan nämä ovat liian korkealla. Jekku pääsee lasten tuoleja apunaan käyttäen itse renkaisiin roikkumaan.

Ensimmäisenä kolme ja puolivuotias Nuppu tietenkin vain roikkui ja heilui. Sitten isi tuli ja ohjasi miten Nuppu voi tehdä "kiepin" renkailla - eli miten pääsee takaperin ympäri. Sen jälkeen Nuppu on tehnyt tätä uutta temppua jatkuvasti ja se alkaa olla jo todella sujuva ja nyt isi opettaa miten sieltä pääsee takaisin ja kovan ponnistelun jälkeen alkaa sekin temppu jo toimia. Toinen temppu, jonka hän itse keksi, on laittaa kädet renkaista läpi ja keinua suorinvartaloin. Kolmatta temppuaan varten hän pujottaa jalat renkaista läpi ja keinuu renkailla istuen.


Puolistoistavuotiasta ei vielä auteta kieppiin, eikä renkaita erikseen häntä varten lasketa. Hän keksi oma-aloitteisesti kiivetä tuolille tai bOblesien päälle niin, että saa renkaista kiinni ja voi hypähtää tai kaatua heilumaan. Mutta ei tämän pienen miehen taidot pelkkään roikkumiseen ja heilumiseen jää vaan kyllä hän selväti on ottanut isosiskon kiepeistä mallia ja tosiaan nostelee hänkin jalkojaan ylöspäin. Kohta hänellä on varmaan rautaiset vatsalihakset, kun tätä temppua jatkaa. Eikä ole mikään itsestään selvyys päästä takaisin taakse jääneelle tuolille, mutta hän hallitsee sen kuin mestari.

Takerruin tätä postausta valmistellessani roikkumisen hyötyihin. Ensimmäiset mieleeni tulevat hyödyt ovat ylävartalon voimankehitys sekä selän venytykset. Liikunnan ammattilaisena tämän pitäisi olla itselleni itsestäänselvää, mutta muistin virkistykseksi halusin vähän tutkia faktoja oman ajatukseni taustalle.  Muun lähdemateriaalin puuttuessa googletin siis "mitä hyötyä on roikkumisesta". Ja ihan oikein muistin, puristusvoima kasvaa ja olkanivelen ääriasentojen käyttö auttaa myös hyvän ryhdin ylläpitämistä. Roikkumalla voi myös rentouttaa koko kehoa.


Näin ollen otan itsellenikin tavaksi roikkua ja ensimmäiset vatsajumpat ja venyttelyt olen leuanvetotangolla jo roikkunutkin. Sen muuten tuntee nyt kyljissä ja käsivarsissa, en ole tainnut tarvita roikkumislihaksiani pitkään aikaan.

Löytyykö teiltä voimistelurenkaat tai niistä innostuvia pikkuapinoita?


Yhteistyössä KidSpotin ja Suomen Voimistelutuotteen kanssa minulla on ilo arpoa yhdet valkoiset lastenkoon voimistelurenkaat ja säännöt tulee tässä:

Käy Suomen voimistelutuotteen sivuilla (klik) ja kommentoi minkä väriset 120kg kannattelevat hihnat haluaisit valkoisiin lastenkoon voimistelurenkaisiin. Muistathan kirjoittaa kommenttiisi myös toimivan sähköpostiosoitteen, jotta saamme voittajaan yhteyden!

Arvontaan osallistumisaika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 4.3.2018 klo 2359. Onnea arvontaan! 

Yhteistössä  KidSpot & Suomen Voimistelutuote
 

190 kommenttia

 1. Mustat vois olla eniten käytännöllisen värinen miedän talouteen, kaiken varalta:D mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 2. Valkoiset meille olisi ihanat! 😍

  VastaaPoista
 3. Mustat nauhat :)

  hanna.m.salmi@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Valkoiset hihnat passais parhaiten.
  jaasan13 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 5. Valkoiset :)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mustat!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Valkoiset hihnat :)

  liina.mamma(a)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mustat hihnat valitsisin.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 9. Valkoiset olisi kivat! :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mustat:)
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 11. Valkoiset :)
  Jessu881@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Mustat :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Valkoiset -voimistelurenkaista olisi kyllä paljon iloa!
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Meiltä löytyy kaksi touhukasta pikkupoikaa ja voisin kuvitella, että kummatkin renkaista tykkäisi! Muistan omasta lapsuudesta, että meillä oli renkaat keittiön läheisyydessä ja niissä tuli paljon temppuiltua noin 20 vuotta sitten. 😍 Ottaisin renkaisiin mustat hihnat.

  VastaaPoista
 15. Oi mikä arvonta! Mustat nauhat taitaisin valita
  ansku_66@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Mustat :)
  ainosuklaa@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Valkoinen 👌
  Sam_89_16@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Valkoinen sopisi meille. Kylläpä lapset tykkäisivät näistä 😊
  Anu.pietilanaho(at)Gmail.com

  VastaaPoista
 19. En osaa päättää mustat vai valkoset, molemmat sopis hyvin! 😁

  kookos2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Mieletön arvonta! Vaaleanpunaiset hihnat valitsisin tyttären huoneeseen!😍😍😍

  Sharleen
  julia.hamalainen123@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukaan kivaan arvontaan. Valkoiset hihnat.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 22. Valkoiset hihnat olisivat tyylikkäät :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Meiltä puuttuu kunnon voimistelurenkaat. Roikkumisesta, riippumisesta ja temppuilemisesta kiinnostuneita lapsia kyllä löytyy!
  Tuo valkoinen väri olisi minunkin suosikkini.

  VastaaPoista
 24. Valkoiset hihnat haluaisin ja kyllä käyttöä löytyisi. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Valkoiset hihnat.
  hleinonen81@gmail.com
  -Heidi

  VastaaPoista
 26. Valkoiset hihnat 😍
  Anmaatte@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Valkoiset hihnat. paivi.m.pietila@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Mustat

  pauleceb @ gmail.com

  VastaaPoista
 29. Valkoiset.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Valkoiset👌
  janinahuovari@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Valkoiset

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mustat 😊
  anne.m.relander(a)gmail.com

  VastaaPoista
 33. Mustat 👍
  ikonen.m@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Mustat! :)
  Villavalkea@yahoo.com

  VastaaPoista
 35. Valkoiset meidän typylle 😍
  sinna.kin1@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Ikinä en ole mihinkään arvontoihin osallistunut mutta nyt on pakko! Renkaiden hankinta mielessä ollut jo pitkään ja paikkakin mietittynä. Ihana arvonta Petra ♥️
  Mustat sopisi meille.
  jonnamrantanen@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Pinkit tai mustat. Meillä olisi 4 innokasta (1-8v) renkailla temppuilijaa!

  VastaaPoista
 38. Valkoiset hihnat Aku.nyys(at)outlook.com

  VastaaPoista
 39. Mustat hihnat renkaisiin :) t: eevahakala(at)netti.fi

  VastaaPoista
 40. Valkoiset :)
  Jokinenjannika@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Mustat.

  lil_citcat(at)hotmail piste com

  VastaaPoista
 42. Mustat. Meidän 2,5 vuotias tykkäisi näistä kovasti.

  henna941@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Valkoiset valitsisin .

  marjo.lauri@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Valkoiset hihnat pikkuduudsoneille :)
  bikkenpilttuu at hotmail.com

  VastaaPoista
 45. mustat hihnat. eevaksu@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Valkoiset!
  😍
  maria.koskenmaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Onpa kerrassaan upea arvonta! Näitä olen haaveillut meidän puolitoista vuotiaalle, kun on fyysisesti todella taitava. Valkoiset miellyttäisivät eniten tämän maman silmää ja sopisivat kodin sisustukseen. :)
  Sivonnii(at)gmail.com

  VastaaPoista
 48. Mustat hihnat. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 49. valkoiset :)
  anskukio@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Valkoiset olisi mahtavat! Meillä lapsi tarvitsee hiukan enemmän rohkaisua näissä temppuiluissa niin noilla varmasti saisi kannustettua ja rohkaistua :)
  Kirjonen.salla@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Valkoiset

  Suurin05@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Valkoiset hihnat. :) annil93@hotmail.com

  VastaaPoista
 53. Mustissa ois ryhtiä! Neljä lasta roikkuis näissä ku apinat, ja vanhemmat myös. Oon osallistunu useisiin kymmeniin arvontoihin, joissa palkintona kyseiset renkaat, josko nyt onnistaisi! :D
  evetu@hotmail.fi

  VastaaPoista
 54. Nää Ois ihan parhaat ihan itelleki treeniin. Ja jos saamme joskus toivottua jälkikasvua, heille liikuntaa pienestä pitäen. Mustilla nauhoilla sopis meidän uuden talon sisustukseen ;). karita.velling@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Nämä olisi ihanat meidän pikkuapinoille 😍❤️
  Valkoiset valitsisin!
  vivi_brandt@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Meidän 3,5v ja 1v tytöille olisi aivan huippu juttu �� Toisi päiviin kivan uuden yhteisen jutun kun kotosalla ollaan. Mustat hihnat aivan ihanat! lallehei@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Valkoiset hihnat! Olisipa ihanat renkaat meidän kaksvuotiaalle:)

  VastaaPoista
 58. Sähköposti unohtui edellisestä, eli tässä uudelleen.

  Valkoiset hihnat. Olispa nää huiput renkaat. :)

  tuulia.andersson@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Meidän vauhtipäille ois ihan huiput ja värilläkään ei väliä 🙂

  VastaaPoista
 60. Sen verran hauskalta touhulta näytti, että pakko itsekin osallistua arvontaan :) kaikki värit on hyviä, mutta mustat on parhaat! :) Jossukka93@hotmail.com

  VastaaPoista
 61. Mustat :) otsoelmeri(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Joululahjaksi ostettiin tuo tanko joten renkaat ois mahtavat. Valkoiset hihnat toiveena
  anna.aura@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Olisipa ihana yllätys pienille.
  Mustat
  anu.sirvo@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Valkoiset 😍👌

  unelmiaelamaa@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Mustat nauhat valitsisin jos voittaisin!
  -Idi- (idiehin@gmail.com)

  VastaaPoista
 66. Anonyymi1/3/18 06:47

  Valitsisin valkoiset hihnat. Tuon olisi kyllä hyvää liikuntaharrastusta koko porukalle. Mukana arvonnassa! -kirmi, bellis2(at)gmail.com

  VastaaPoista
 67. Valkoiset nauhat 👌
  Lapsekkaana(ät)Gmail.com

  VastaaPoista
 68. Valkoiset nauhat
  siiri.jakko@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Mustat nauhat
  siiri.jakko@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Mustat nauhat :)
  Nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Valkoiset hihnat :)
  aaino.ita@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Meiltä nämä löytyvät jo, mutta jos voittaisin, antaisin ne mustilla hihnoilla lasten serkuille. ��

  VastaaPoista
 73. Valkoiset nauhat olis kiva!
  emmi.tornberg@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Valkoset nauhat! :)
  Kati7193@hotmail.com

  VastaaPoista
 75. Mustat nauhat valitsisin.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 76. Valkoiset nauhat :)

  liina.mamma(a)gmail.com

  VastaaPoista
 77. Anonyymi3/3/18 22:39

  Mustat
  rampe74@netti.fi

  VastaaPoista
 78. Valkoiset mummolaan ��❤ Veljentyttö on sellainen marakatti, että tykkäisi varmasti näillä temppuilla!

  VastaaPoista
 79. Mustat
  Annika.gloom@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Anonyymi4/3/18 06:46

  Valkoiset nauhat
  satu_potry@hotmail.com

  VastaaPoista
 81. Anonyymi4/3/18 07:46

  Valkoiset :)
  ellaannikai@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Valkoiset olisivat ihanat meidän 3- ja 1-vuotiaille ❤ rannekaroliina@gmail.com

  VastaaPoista
 83. valkoiset :-)
  jutta.oikarinen@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Anonyymi4/3/18 08:21

  Mustat olis kivat :) sinikka.kivioja@suomi24.fi

  VastaaPoista
 85. Anonyymi4/3/18 08:24

  Mustat
  ulla.linnanmaki@hotmail.com

  VastaaPoista
 86. Mustat 👍 kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Anonyymi4/3/18 08:37

  Valkoiset olisivat aika superit!
  Kaikiive(at)gmail.com

  VastaaPoista
 88. Anonyymi4/3/18 10:03

  Mustat 🤩 paivisalonen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 89. Anonyymi4/3/18 10:22

  Valkoiset.
  riikka_vesalainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 90. Anonyymi4/3/18 13:36

  Valkoiset ! 4 lasta olisi onnellisia voitosta ! Etnachka at yahoo.com

  VastaaPoista
 91. Anonyymi4/3/18 15:40

  Mustat. minran93@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Anonyymi4/3/18 15:40

  Mustat ehdottomasti!
  saija.hiltunen@hotmail.com

  VastaaPoista
 93. Anonyymi4/3/18 16:49

  Mustat. maija.e.holopainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 94. Anonyymi4/3/18 16:56

  Mustat sopisi sisustukseen.
  norppa146@hotmail.com

  VastaaPoista
 95. Anonyymi4/3/18 20:12

  Valkoinen
  Satu_@hotmail.com

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !