Tunnelmavalaistusta lampuilla

*Kaupallinen Yhteistyö: Buzzador & Wiz

Me aloitettiin lasten "10päivää jouluun" joulukalenteri vasta tänä maanantaina ja nyt on kilpaa laskettu päiväkotiaamuja joululoman alkuun. Aika pienesti ja hiljalleen ollaan laitettu joulua kotiinkaan. Aloitettiin hankkimalla jouluvalot. Nuppunen valitsi omaan huoneeseensa violetit, Jekku siniset poikien huoneeseen ja ostettiin myös yhdet punaiset. En ole ihan varma mihin niiden oli tarkoitus mennä, koska joulukuuseen ne on aivan liian lyhyet.


Kokeilin ripustaa niitä parvekkeen ikkunaan, keittiön ikkunaan ja kellon ympärille. Ne päätyivät kuitenkin olohuoneen ikkunaan johon toivoisin kylläkin jotakin valokranssia, sellaiset laittaisin myös parvekkeen ikkunaan ja keittiön molempiin ikkunoihin, sitten olisi samanlainen jouluvalo neljässä ikkunassa. Se olisi hieno näky! 

Punaisten, sinisten ja violettien jouluvalojen lisäksi tottakai kynttilät kuuluvat joulun valaistukseen. Meillä on avotakka, mutta siellä ei saa polttaa puita. Hormeja ei ole puhdistettu, joten poltan takassakin kynttilää. Haaveilen tulisijan kokoisesta kynttilämerestä, mutta toistaiseksi taaperomme on hyvin innokas kynttilöiden sammuttaja, joten tyydyn pariin pienempään.


Tämä on minun ja puoliskoni kahdeksas joulu ja nyt ostettiin ensimmäistä kertaa aito joulukuusi! Siitä tosiaan puuttuu vielä valot, mutta se on täydellinen! Ennen kuin kuuseen ripustetaan valot olohuoneeseen tulee kynttilöiden ja jouluvalojen lisäksi tunnelmaa minun synttärilahjaksi ostetutusta lyhtydiffuuserista ja työpöydän valosta.

Ihastuin tähän lamppuun heti, kun nähtiin se kaupassa ja kävin useamman kuukauden ajan kurkkimassa joko lamppua löytyy hyllystä. Se sopii ihan täydellisesti työpöytääni. Alkuun siinä oli myös ihan tavallinen tämmöinen pallo lamppu. Nyt siinä on isompi Wiz lamppu jota voi säätää puhelimella!Saatin Buzzadorin kautta kolme erikokoista Wiz lamppua testiin. Aluksi laitoin tähän sen keskikokoisen, joka oli samankokoinen kuin se alunperin ostamani lamppu. Arvoin olisiko tämä isoin liian iso, mutta tää iso on oikeastaan hienompi kuin se keskikokoinen.

Wiz lamppujen kirkkautta ja väriä voi säätää sovelluksen kautta puhelimella. Yövalo asetuksella saa ihanasti tunnelmaa myös meidän netflixtreffeille lasten uniajan jälkeen. Nyt kaikki kolme lamppua on käytössä, kun päätettiin kokeilla auttaisiko yövalotoiminto lapsia nukkumaan omissa huoneissaan.


Lamppujen kytkeminen wi-fiin on ihan yksinkertainen operaatio, mutta meidän netti on ilmeisesti niin surkea, että se vähän tuotti päänvaivaa. Nuppusen puhelin antoi yrittää yhdistää useamman lampun kerrallaan, mitä minun puhelin taas ei suostunut tekemään. Nupun huoneen pörröisen lampunvarjostimen kanssa laitoin pienimmän Wiz lampun. Vaihdoin itselleni isoimman ja keskikokoisen laitoin poikien huoneeseen.

Nupun Wiz on hänen omassa puhelimessa ja työpöydän valo minun puhelimessa. Meidän modeemi on ilmeisesti liian kaukana poikien huoneesta, koska en saanut keskikokoista valoa yhdistettyä uudestaan kumpaakaan puhelimeen, joten pojat ei nyt ole päässeet kokeilemaan yövaloa. Olohuoneessa ollessaan keskimmäinen valo kuitenkin yhdistyi sovellukseen ja toimi.


Nyt nämä älyvalot on olleet meillä kuukauden käytössä ja toivon että ne kestää pitkään. Välillä tämän työpöydän valon kohtalo pelottaa, koska taapero on keksinyt miten ylettää sitä koskemaan ja laittamaan napista päälle ja pois.

Meidän huone onkin sitten ainoa, missä ei vielä ole mitään jouluista tai tunnelmallistakaan. Ei nyt huijasin. Parvekkeellakaan ei ole. Mutta ehkä ensi jouluksi sitten laitetaan parvekkeelllekin jotain valoja ja kynttilälyhtyjä.

Mikä on sinun lempielementti talven ja joulun tunnelmassa? Mie vastaan valot ja glögi. :)

10 kommenttia

 1. Valaistuksella saa niin paljon aikaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo pumpulipallerolamppu :) Meillä on aika hämärää täällä, yksi syy on se, että mun pitää päästä pakoon valoa. Silmät on niin valoherkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan täydellinen meidän eskarineidin huoneeseen 😊 sopivan tyttömäinen ei liian aikuinen (kuten mum haaveilemani kristallilamppu) mut ei myöskään liian lapsellinen 😍
   Onneksi valoa pääsee myös pakoon! Ite tykkään työskennellä tosi kirkkaassa valossa mutta tunnelmoida tosi hämärässä 😊

   Poista
 3. Kaunis tuo pumpulipallerolamppu. Kyllä se kahden aikuisen taloudessa on valaistus, joka luo tunnelman niin talveen kuin jouluunkin. Ulkona terassivalot ja sisällä on erilaisia "valopisteitä" ja toki tuo jalkalamppumme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen valitsi isä tyttärelleen 😍 mie suunnittelen siirtäväni joulukuusen valot parvekkeelle, kunhan siivotaan kuusi pois ensin 🙈😊

   Poista
 4. Talven pimeydessä mua auttaa aamulla kirkasvalolamppu. Iltaisin voi sitten tunnelmoida kynttilänvalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oo vielä koskaan kokeillut kirkasvalo lamppua... M olis kyllä varmaan ihan tarpeellinen 😊

   Poista
 5. Meillä teinipoika ja 10-vuotias tyttö ovat innostuneet värivaloista. Heidän huoneistaan löytyy kaukosäätimellä väriä vaihtavat ledivalot. Tytöllä eriaisia valoja on useita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun siskolla oli sellanen väri lamppu johon on kaukosäädin, ja myös eskari kysyi vaihtaako lamppu väriä.... Meilläkin siis vois olla kysyntää sellaiselle. Nää älyvalot säätää valkoisen sävyä lämpimän kellertävästä kylmempään siniseen valkoiseen, mutta varmaan lila tai vihreä valo kelpaisi myös 🙈🤩

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !