#badmomlista

Äitiys on taitolaji jossa oman pään sisältä tulevat paineet on ihan riittäviä, eikä siihen tarvita toisten äitien tai muiden kanssaeläjien kommentteja siitä onko rattaat vai kantoreppu oikein ja onko se tutti syntiä vai ei. Jokaisella on varmasti oma ihannekuva siitä millainen äiti lapsilleen haluaa olla. Niin on mullakin.  Ja kaikki myös varmasti tietävät millaisia äitejä eivät ainakaan halua olla. Ja ne hetket kun on juuri sellainen.

Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen blogin Hanna laittoi alkuun #badmomlista -haasteen facebookiin ja blogeihin. Tämä on meidän arkea, jonkun muun mielestä ehkä kauhistuttavaa tai toisesta ihailtavaa (?). Mie ainakin ihailen joidenkin äitien tapaa olla äiti. Mutta niin, täältä pesee mun lista.


Miten, miksi tai milloin minä olen huono äiti...
 • Hampaitten pesu, silloin kun se oli yhtä tappelua saatoin antaa Elpun pestä hampaansa itse - eli syödä hammastahnat harjasta ja se siitä. (Sähköhammasharja ja muumi hammastahna muutti hampaiden pesun!)
 • Meillä juodaan limsaa tai mehua ruokajuomana, vettä jos näitä ei ole. Olen ainoa meidän perheessä joka edes käyttää tavan maitoa.
 • Elpu syö karkkia tai tikkaria joskus useammin kuin kerran viikossa.
 • Saatan kohdata lapsen itkun -  sen raapimisesta johtuvan - ensin hyvinkin rauhallisesti ja lohduttaen voivotella, mutta jo viiden sekunnin päästä tiuskin turhautuneena "lakkaa raapimista!" tai "kukaan ei jaksa kuunnella sua." Ja heti kaduttaa ja taas lohdutan "mie tiedän että kutina on ihan kamalaa" - olen siis skitsoäiti.
 • Meillä on sotkuista - melkein aina, vaikka mitä tekisin.
 • En silitä vaatteita ja lakanatkin vaihdan silloin kun muistan.
 • Käytän puhelinta ja tietokonetta lasten läsnäollessa.
 • Taaperomme on ottanut meistä vanhemmista hyvin mallia puhelimen käytöstä, niin että mun puhelin on tällä hetkellä hänen puhelin. (Siitä on näyttö isosti halki ja mulla on käytössäni isosiskoni varapuhelin). Taapero katsoo omatoimisesti Ylen Lasten areenaa tai pelaa palapelejä.
 • Jos suutun puoliskolleni tai meillä on minkään asteinen riita/erimielisyys päällä haluaisin vain mököttää yksikseni ja unohtaa lapset, silti mun on pakko olla äiti niin olen sitten poissaoleva äiti.
 • Huudan ja haastan riita puoliskoni kanssa lasten edessä. Onnea on mies joka on ärsyttävästi oppinut olemaan provosoitumatta lähes joka kerta.
 • Aloitettiin Elpun D-vitamiini huomattavasti myöhemmin kuin 2vk ikäisenä, siitä tipasta tuli niin jäätävät mahakivut ja itku, että luovutettiin. Nykyään monivitamiini ja omega3 annetaan aina kun muistan. Yhtä usein otan omat vitamiinit. Ukolle ei olla uskallettu vielä kokeilla.
 • Elpulla ei ollut omaa ruokarasvaakaan pitkään aikaan, kun ei muistettu ostaa sitä.
 • Ollaan yleensä myöhässä kerhosta ja riisumishärdellissä unohdan käsienpesut kerhoon mennessä. Kotiin tullessa ei käy edes mielessä.
 • Koska ollaan usein myöhässä saatan napata lapsille päivävaatteet laukkuun ja vaihtaa yöpuvun pois vasta neuvolassa/kerhossa. Elpu on kokenut tämän monesti, Ukko ei vielä kertaakaan.
 • Katsotaan telkkaria vaikka lapset eivät olisi vielä nukkumassa.
 • Käännettiin turvaistuin kasvot menosuuntaan viime pääsiäisenä, Elpulla oli ikää 1v 9kk.
 • Pyykin pesu ja ripustaminen ei ole ongelma, mutta puhtaat vaatteet ovat kovin hitaita löytämään tiensä viikattuina kaappiin saakka.
 • Rullaluistelin vaunujen kanssa.
 • Ja vaikka rajat on rakkautta ja tietynlainen kuri ja järjestys olla pitää, toteutan silti välillä lapseni pöljiäkin toiveita kuten nukun päiväunet sateenvarjon alla. 
 • Ja teen maitoallergiselle lapselle kuumaa vesikaakaota, kun itse juon herkullista kuumaa kaakaota.
 • En kohtele lapsiani tasa-arvoisesti: Elpun vauva-aikana tuttipullot keitettiin ehkä kerran tai kaksi käyttöönotto keiton jälkeen, nyt sterilisoin mikron kestävät pullot joka pesun jälkeen ja pumppuakin olen keitellyt kahdeksan viikon aikana ainakin neljästi.
 • Nukutaan perhepedissä - kaikki neljä.
 • Häiritsen toistuvasti lasteni unta kaivamalla kuivia räkäkökkäreitä heidän nenistään...


Tässä ne mitä äkkiseltään tulee mieleen. Mikä on lopputulos - ihan tavallisen hyvä äiti vai supi surkea?

24 kommenttia

 1. Petra mitä ihmettä sä höpötät, et sä oo mikään huono äiti :D toi kuulostaa vaan inhimilliseltä, oot ihana!

  VastaaPoista
 2. Ihana äiti olet! Kiitos, että lähdit mukaan haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää oli hyvä haaste kiitti sulle siitä :)

   Poista
 3. Mun mielestä tää oli ihanan rehellinen lista ❤❤

  VastaaPoista
 4. Hih, säkin lähdit tähän. :) Hyvä lista sulla. Ja silti olet täydellinen äiti ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitihän sitä :D kiitos Kati 😘

   Poista
 5. Hahahaha, pakko tunnustaa, että nauroin ääneen tolle nenänkaivuulle. Osui niin sopivasti omalle kohdelle, teen nimittäin tytölle aivan samaa :"Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla lievä pakkomielle noihin lasten räkäkikkareisiin.... 😂🙈

   Poista
 6. Hyvä lista ja rehellinen! Kuulostaa melkoisen loistavalta äidiltä! <3

  PS: mikä ihme on ruokarasva ja onko istuimen kääntäminen 1v9kk liian myöhään vai aikaisin (ei oo käyny mielessäkään...)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Elpun ruoka rasva tarkoittaa kasvismargariinia tai siis maidotonta kun me käytetään oivariinia niin neidillä on yleensä beceliä ja lidlistä saa vaan kevytbeceliä 😅 suositus on matkustaa selkämenosuuntaan kolmevuotiaaksi, muistaakseni. Mutta siis aikaisin käännettiin.😃

   Poista
  2. No mää tästä panikoituneena käänsin meidän 1v7kk ikäisen penkin, joten kai mää olen sitten ihan superbadmom. :D Ei kai kolmevuotias enää mahdu selkä menosuuntaan kun jo tuolla meidän 1,5 vuotiaalla on polvet ihan koukussa selkä menosuuntaan...

   Poista
  3. No niinpä, en ihmettele yhtään jos selkämenosuuntaan matkustavat taaperot lakkaavat jossain kohtaa viihtymästä autossa. En mäkään haluis istua polvet suussa... 😅

   Poista
 7. Näitä on niin ihana lukea ja huomata että muilla on samoja "vikoja" ku itellä. Repesin totaalisesti tuosta vipasta kohdasta :D

  VastaaPoista
 8. Huipun rehellinen kirjoitus! Mutta tosta perhepedistä täytyy kommentoida, että kuuluu musta ennemminkin #goodmom- listalle :) sellanen ihana-äiti listakin olisi kiva, jossa äidit laitetaan terveällä tavalla kehumaan itseään, että mitä hyvää itsessä on äitinä...omia vahvuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi onkin hyvä idea! kyllähän niitä hyviäkin puolia kannattaa tosiaan miettiä ja muistella 😊

   Poista
 9. Hyvä lista. Osa sai kohottamaan kulmia ja osan voin suoraan allekirjoittaa. Eiköhän se näin ole, että joka perheessä on omat "paheensa", meillä on osa samoja, osa ihan omia ja joitakin sellaisia asioita, joista yritetään pitää kiinni. Näin sen kuuluukin mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikki perheet on erilaisia ja hyvä niin 😊 erilaisuudesta voi oppia kun ei heti tuomitse 😊

   Poista
 10. Ihana postaus, ja ihana tuo sateenvarjon alla nukkuminen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Mies osasi ottaa kuvan oikealla hetkellä 😄

   Poista
 11. Ihan mahtava lista! Voin samaistua NIIN moneen! Ihana Äiti olet 😃

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !