Arki kahden kanssa

Syksy saapui, puoliskollani alkoi koulu ja seurakunnan kerhot ja muskari alkaa tällä viikolla. Neuvolassa ollaan käyty neljästi, kaupungin perhepuiston perhekerhossa jo kolme kertaa ja sunnuntaina uskaltauduttiin kirkkoon ensimmäistä kertaa. Vauvalla on nyt ikää vähän päältä viisi viikkoa ja joka paikassa aina kysytään sama kysymys: mitenkäs se arki kahden kanssa on nyt lähteny sujumaan?

Nooo, ihan kivasti tottakai. Aikatauluissa ja ajan käytössä on tietysti eniten opeteltavaa. Mutta kerhojenkin alkamisen myötä arjen rutiinit ja Elpun unirytmi on asettunut ihan uusiin uriin. Tai siis päiväunien osalta niihin tuttuihin uriin, jotka aina välillä meinasivat hukkua kesällä. Mutta yöunille meillä käydään nykyään jo yhdeksän jälkeen, aiemman klo 22-23 sijaan ja yöt ovat pääsääntöisesti kokonaisia! Joskus pitää peitellä kerran tai kaksi ja joinain öinä kömmin Elpun viereen siihen saakka, että vauva taas syö. Useammin siis herää etsimään peittoa tai pupua, kuin itkien raapimaan!


Koti taas.. Isosisko kävi täällä, kun vauva oli viikon ikäinen. Pestiin pyykkiä ja ne odottivat sohvalla viikkausta vailla. Äiti ja pikkusisko kävivät täällä, kun vauva oli pariviikkoinen. Äiti oli ihana ja hoiti punaiset pyykit pesuun ja kuivumaan. Tuolla ne odottivat edelleen sohvalla viikkkausta vailla, kunnes tiistaina vihdoin käytin aamupäivän viikkaamiseen. Silläkin uhalla että Elpun päiväunet jäisivät välistä - ja jäiväthän ne.

Mutta jos kotitöiden ja ahtaudenkin aiheuttamaa kaaosta ei lasketa on arki lähtenyt rullaamaan tosi nätisti. Vauva herää yöllä syömään kahdesta kolmeen kertaan. Hyvän yön jälkeen nousen kahdeksan ja yhdeksän välillä sitten aloittamaan päivää lasten kanssa. Huonomman yön jälkeen noustaan kymmenen aikaan. Tuntuu, että kerhopäivinä rutiinit pysyy paremmin kasassa. Siksi ollaan nyt käyty taas ulkoilemassa ja kirjastossa aamupäivisin, silloin kun kerhoja ei ole. Tosin vauva nukkuu kerhon ajan ja valvoo sitten sen aikaa kun Elpu nukkuu, että minä en saa päikkäreitä joka päivä. ( ja nyt kun saisin kirjoitan :D )


Pukemiset ja lähtemiset onnistuu puolessa tunnissa jopa! Mutta se tarkoittaa sitä ettei olla syöty. Maanantain kerhossa ollaankin syöty lounas. Ja ruokapuoli on se mikä meidän perheessä pitäisi pistää remonttiin. Elpun ruoka on helppo, senkun keittää kattilallisen riisiä pari kertaa viikossa ja lämmittää lihat kylkeen. Vauvan ruoka vielä helpompi. Mutta mulle ei joka päivä olekaan eilisen jämiä, jotka nopeasti lämmittää lounaaksi. Siinä siis muutos parempaan tehtävä.

Tämän enempää arkea ei tässä vaiheessa varmaan kannata miettiä, koska ensiviikolla on jo taas uudet kujeet.

4 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanan helpolta! Mua on alkanut hirvittää miten pärjään... Ihana kuulla välillä muitakin näkemyksiä kuin "se on ihan kamalaa" tai "jos luulit yhden kanssa olevan haastavaa niin odotapa vain kun niitä on kaksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä etukäteen kannata murehtia :) ne on sun lapset, sie oot paras äiti niille ja aika näyttää miten se arki muotoutuu :)

   Poista
 2. Aika samalta kuulostaa oikeestaan kuin meidänkin arki ! :D Taaperolla alkaa ensi viikolla taaperojumppa, ja sitä jo aika innoissani ootan, että mitä toinen tykkää, kun hänkin saa vähän uutta sisältöä arkeen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hauskaa taaperon oma harrastus! :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !