Omassa huoneessa

Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi kuinka innoissani olen ollut meidän lastenhuoneesta. Siellä oli valmiiksi violetti seinä, molemmille lapsille omat vaatekaapit, mekkokaappi ja liinavaatekaappi sekä iso ikkuna. Sieltä löysi paikkansa piano, leluhylly, pieni pöytä kaverinaan kaksi tuolia ja molempien lasten sängyt. Somisteeksi lainattiin verhot mummilta ja matto saatiin Elpun kummitädiltä.

Lastenhuone oli ensimmäisenä kaikista valmiimpi. Sain valita sinne lampun - siitäkin huolimatta, että se meni pikkuisen budjetin yli, ja puoliskoni valitsi meidän huoneeseen. Ei lastenhuone vielä täysin valmis ole, mutta vähemmän kesken. Sitäpaitsi taulut ja peilit puuttuu seinistä joka paikassa.

Ja koska meillä nyt on lastenhuone, niin Elpu tietysti nukkuu siellä, omassa huoneessaan. Muutamana ensimmäisenä yönä haettiim hänet meidän viereen kesken yön, kun huoneesta kuului itkua. Sitten riitti, kun kävin silittämässä ja uudelleen peittelemässä. Ja seuraavan yön Elpu nukkui kokonaan yksin omassa huoneessaan, heräämättä lainkaan.


Meillä siis nukutaan hyvin nykyään. Hyvin ja tilavasti, kun ainoastaan vauva on meidän sängyssä. - näin ajattelit eikö vaan. Niin mekin ajateltiin, kunnes flunssa muutti perheeseen kaksi viikkoa sitten. Taaperon räkäinen flunssa on muuttunut ilkeäksi yskäksi ja kuumemittari kipusi yli 37 °C kahtena päivänä.

Kuka haluaa nukkua yksin kipeänä? Niinpä ensimmäisen viikon ja lupaavan alun jälkeen meillä nukutaan jälleen perhepedissä - koko perhe. Aluksi oli ahdasta ja monesti käännyin vauvan kanssa jalkopäätyyn päin. Mutta nyt ollaan jo illalla aseteltu lapset samaan reunaan. Nyt mahdutaan kaikki ilman, että joku (puoliskoni) nukkuu vain puoliksi sängyssä.

Meidän sänky alkaa olla vähän liiankin joustava, enkä pysty enää nukkumaan niin laidassa mitä pitäisi jos molemmat lapset nukkuu meidän välissä. Senkin takia tämä on paljon parempi järjestys. Kunhan päästään flunssasta eroon aletaan taas harjoitella omassa huoneessa yksin nukkumista.

 Ainakin ehkä. Luulisin. Ken tietää?

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !