Milloin on oikea aika saada lapsia?

Jos minulta kysyttäisiin koska on hyvä aika hankkia lapsia, vastaisin varmaan: nyt. Koska totuushan on ettei koskaan voi olla valmis saamaan lapsia. Tottakai siihen voi valmistautua. Voi keskittyä opiskeluun ja uran luomiseen niin kauan, että on vakituinen työpaikka joka jää odottamaan sitten kun vanhempain vapaat alkaa. Voi keskittyä talouden hallintaan niin, että lapsi saa syntyä omistusasuntoon tai velattomaan perheeseen. Odottaa, että säästötilillä on tietty summa rahaa tulevia kotiäitivuosia varten. 

Tottakai tämä olisi se ideaali tilanne. Että tavallaan, lapsi saisi syntyä valmiiseen elämään. Mutta kuka tietää kuinka kaiken valmisteleminen ja saavuttaminen kestää. Joillain biologinen kello pysähtyy aiemmin kuin toisilla, ja toiset eivät voi omasta halustaan ja kalliista yrityksistä huolimatta saada biologisia lapsia. Ja sitä miten oma vartalosi toimii raskauden vastaanottaakseen, et voi tietää ennen kuin tulet tai yrität tulla raskaaksi. 

Sehän on jokaisen oma asia tietenkin, että haluaako antaa lapsille luvan tulla heti kun on tullakseen vai haluaako valmistella omaa elämää niin että kaikkia on valmista lapsia varten. Mutta vaikka olisikin omistusasunto, autolaina maksettu ja vakituiset työpaikat, silti ei voi olla valmistautunut ihan kaikkeen mitä liittyy lapsen saamiseen.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !