Mitä isi shoppailee? - part 3

Aika usein oletetaan naisen tai äidin tekevän tiettyjä asioita kodin ja lasten eteen. Tottakai monesti nuo stereotypiat pitävätkin paikkansa ja vaikkeivat pitäisikään, on niissä kuitenkin niin paljon totuutta,  että jokainen nainen varmasti pystyy samaistumaan tai kuvittelemaan tilanteen elävästi mieleensä. Tämä on postaussarja kärjistetyistä stereotypioista, jotka on murskattu meidän perheessä.


Äiti saa valita kaikki vauvatarvikkeet, halutessaan isi saa maksaa. 

Tai sitten ei.


Koska Elpu on jo reipas pöyräilijä eikä lähimetsään tai puistoon ulkoiluihin tarvittu enää rattaita, haavelin koko kesän yhdenistuttavista rattaista. Ja kun Elpu aloitti päiväkodissa, pelkkä ajatus puolentunnin kerhomatkasta tuplarattailla yhden lapsen kanssa tuntui työläältä, joten aloin etsiä uusia rattaita.

Eräs päivä syksyllä, olin lähdössä lasten kanssa Jyväskylään ja minun pakatessa laukkuja puoliskoni lähti ruokakauppaan ja ostamaan lapsille matkaeväät. Aloin jo ihmetellä, että kylläpä hänellä nyt kestää ja juttelin puhelimessa äidinkin kanssa, mutta ennen kuin ehdin soittaa puoliskoni perään, hän soitti minulle.


"Älä nyt suutu, mutta tuhlasin vähäsen. Ajattele, että tää helpottaa meidän tulevaisuutta." 

Ihmettelin ja mieleeni tuli ainoastaan leivänpaahdin tai jotain muuta vastavaa, ei niin tärkeää. Mutta kotiin tullessaan hän kaivoi autosta nämä Emmaljungan Scootterit. Ja ei, hän ei ostanut niitä koska minä olisin toivonut, vaan hän osti rattaat, jotka olivat hienot hänen silmissään ja tuntuivat hyviltä. (mulla oli mielessä Greentom Reversible). Mutta en voi valittaa.

Että millasia heräteostoksia teidän miehet harrastaa?

10 kommenttia

 1. Min mies ei juurikaan tee heräteostoksia. Mutta jos tekee, ne on aina jotain työkaluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta työkaluthan on tarpeellisia 😄 ei onneks meilläkään tule tämän hintaluokan heräteostoksia useammin 🙈

   Poista
 2. Urheiluvarusteet on mieheni erikoisalaa "shoppailussa". Neljältä lapselta löytyy lasketteluvälineet, murtomaasukset ja luistimet. Omasta pihasta löytyy pikkumaalit, lätkämaali ja
  aikuistenkin korkeuteen säädettävissä oleva koripallokori. On säbämaalivahdin varusteita, pyöriä, bmx-pyöriä ym. Räpylää, sukellusmaskia ja ja ja. Nyt edes enää ajattele. Alkaa ahdistaa. Toivottavasti kukaan ei enää keksi aloittaa uutta urheilulajia, joka vaatisi uudenlaisia varusteita. Sillä tokihan meillä on pari kaapillista nappiksia.
  Mutta siis onnistunut ostos mieheltäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha apua :D innolla odotan sitä aikaa, kun meidän lapset alkaa harrastamaan jotain! :D Pitää varmaan koittaa löytää joku mahdollisimman vähävarusteinen laji... uinti? :'D toistaiseksi meillä on yhdet lasten luistimet, ens talvena ne varmaan siirtyy Jekulle ja Elpulle pitää ostaa uudet, suksia pitää nyt hetki odotella kun pienin hiihtomono on vielä 3numeroa liian iso :D Lasketteluakin ollaan käyty jo parina talvena kokeilemassa Elpun kanssa mut omia välineitä ei varmaan ihan pian tarvi hankkia :D Mutta siis ihan tosissaan, aivan mahtavaa että teidän perhe pysyy liikkeessä ja ettei oo vaan sitä yhtä lajia mitä jauhetaan vaan monipuolisesti ja oletan et osa lajeista on koko perheen yhteisiä :)

   Poista
 3. Hmm. Hyvä pohdinta ja saa kyllä miettimään, miten paljon perheiden isät oikeastaan "saavat" osallistua ostoksiin tai missä määrin me äidit otamme sen vastuun tahtoen ja tahtomattammekin.

  Meillä perusruokaostokset on kyllä miehen vastuulla, mutta ns. heräteostoksia hän tekee selkeästi mua vähemmän. Scooterit oli hyvä löytö, samoista rattaista tykättiin mekin tyttöjen (3v ja 5v) ratasaikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille myös mies hoitaa perusruokaostokset, mutta suurinosa hankinnoista ollaan tehty varmaan aina yhdessä puhelimista tuttipulloihin :D

   Poista
 4. Miten ihana heräteostos! <3
  Täällä vaihdellaan kyllä autoja hetken mielijohteesta, mut siihen se kyllä jää. Olishan se välillä kiva jos hän vaikka olis oatanut uudet vaatteet, haalarit, kengät. Mut ei häb toisaalta tykkää itselleenkään mitään ostaa joten samapa tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha autokaupat on aina jänniä :D miten se onnistuu niissä hetken mielijohteesta? :D

   Poista
 5. Oho 😱 ei meillä vaan koskaan shoppaile tämmösiä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nää rattaat oli nyt ihan joku hetkellinen mielihäiriö, mut hyvä sellainen! 🤩

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !