Joululoma 2017


Koska tätä viimeistellessäni oli vielä pari minuuttia tammikuuta jäljellä ja meidän olohuonetta koristaa edelleen joulukuusi, voin aivan hyvin palata kuukauden taaksepäin, kertoakseni vähän meidän joululomasta Jyväskylässä. Meidän joululoman suunnitelmat olivat hieman auki, oikeastaan siihen saakka kunnes ne toteutuivat.

Elpulla oli päiväkodista kahden viikon loma, mutta puoliskollani taas oli koulua myös välipäivinä. Hän tarvitsee auton koulumatkoillensa, joten meidän piti vähän suunnitella miten, millä ja milloin mennään Jyväskylään. Joulupäivä meni pohtiessa ja Tapaninpäivä sitten matkustaessa.

Yritettiin ehtiä bussiin, ja oltiin ajoissa bussiasemallakin, mutta ei sittenkään mahduttu turvaistuinten kanssa kyytiin. Toisaalta, juna oli huomattavasti rennompi ja nopeampi matkaväline. Lapset saivat laskea liukumäkeä ja leikkiä uusien matkakavereiden kanssa. Juna on lapsille tuttu, vaikka edellisestä junamatkasta onkin jo melkein vuosi aikaa. Aiemmat matkat ovat olleet nipin napin tunnin matkoja, mutta nyt lapset saivat leikkiä kaikessa rauhassa kaksi tuntia.


Junan vaihtoa tavarakasamme kanssa välttääksemme hypättiin pois Pieksämäellä, mistä vaari tuli meitä hakemaan. Vaarin kanssa mentiin ensimmäisenä syömään. Onneksi, koska pikapakkauksen lomassa  kaikkien aamupalat jäi varsin huonoiksi ja matkaevääksi nappasin kassiin piparirasian ja vesipullon.

Lapset nukkuivat päiväunensa heti auton lähdettyä liikkeelle. Pieksämäeltä Jyväskylään saapuessa ajettiin suoraan Cumulus Laajavuoreen, minne mummu ja siskoni olivat saapuneet vain hetken ennen meitä. Yksi koko porukan uinti-ilta kuuluu jokaiseen Jyväskyläreissuun. Ja tällä kertaa törmättiin siellä muihinkin tuttuihin. Uinnin ja iltapalan jälkeen lapset olivatkin jo valmiita nukkumaan, vaikka mummun ja vaarin joulukuusen alla oli vielä iso kasa lahjoja.

Ensimmäiset paketit avattiin aamupalan ja erittäin hyvin nukutun yön jälkeen. Jekku nukkui koko yön heräämättä kertaakaan! Ja minäkin maltoin mennä normaalia aikaisemmin nukkumaan. Lapset olivat jälleen innoissaan, siihen saakka, että Jekun paketista paljastui valokatkaisija. Se oli niin hieno, että Elpu odotti jokaisen paketin kohdalla, milloin hän saa omansa ja jokaisen paketin sisään nähdessään hän sanoi "täälläkin on väärä lahja!".


Elpu sai viettää laatuaikaa tyttöjen kesken, kun käytiin kahtena päivänä kaupungilla Jekun nukkuessa päiväunia mummulassa. Torstaina käytiin Po-No Desingnen ihanassa pienessä myymälässä, josta pikkusiskoni osti itselleen pipon. Hiplailin Po-Non pehmeitä college housuja ja pipoja ja haaveilin ostavani sieltä itsekin jotain pientä. Palattiin sinne lauantaina.

Tyttöjen päivään kuului tietysti myös vaatekauppojen alemyynneissä kiertely. Kävin kurkistamassa Vilassa sen verran, että löytyisikö pikkujouluissa minulle stailattuja housuja alesta, kyllä löytyi yhdet! Vaikka pieni olenkin, niin en sentään xxs kokoa, joten säästin rahat. Vaari oli töissä keskutassa, muttei ehtinyt meidän kanssa lounaalle, joten päätettiin käydä itse mäkkärissä ja sitten viedä vaarille pieni herkkupussi.

Elpu sai vihdoin kauan sitten toivomansa vihreän äänenmuuntaja lelun ja oli siitä sekä ilmapalloista aivan haltioissaan! Luulen että syöminen ja kynsilakan valitseminen olivat hänen shoppailupäivän kohokohtia. Säästyneillä rahoillani ostin alennuksesta Elpulle isompia sukkia ja vihdoin löytyi Jekulle sopivat rukkaset! Olen aivan yllättynyt, että H&M:ltä löytyi Thinsulaten rukkasia ja toppatöppösiä, ja rukkasten ale hinta oli 7€.


Lopulta lahjoin Elpun pysymään rattaissa Ryhmä Haun avulla ja kun mentiin käymään vaarin työmaalla, vei puhelin voiton vieraassa ympäristössä. Toki hän saattoi hieman vierastaa meillekin tuntemattomia vaarin työkavereita. Vaarin herkkupussi sisälsi kaksi erimakuista Vichypulloa, tietenkin pari banaania ja suklaapatukkaa sekä purkkaa.

Taisin aiheuttaa hieman hilpeyttä, kun banaaneja punnitessani juttelin vaa'alle. Oikeasti puhuin käytävän toisella puolella rattaissa Ryhmä Hauta katsovalle Elpulle, joka tuskin kuuli saatika edes tiesi, että höpötin hänelle. Lopuksi totesin hämmästyksekseni, että "siehän se kohtelias vehje olet". Pakkohan se oli, ei meidän S-marketin vaa'at toivota hyvää päivän jatkoa ja näkemiin, kun se on tulostanut hintalapun.

Lapset pääsivät lomallaan myös toisen kerran uimaan, kun minä ja pikkusiskoni vietiin heidät Aalto Alvariin perjantaina. Aalto Alvarin glamour ei aivan vastaa sitä mielikuvaa, joka minulle on tästä "maailman parhaasta" uimahallista mieleeni jäänyt. Siinä missä itse rakastan isoaliukumäkeä ja virta-altaan luolaa, lapset pelkäsivät kumpaakin. Pitihän ne liukumäet kuitenkin testata, mutta pienempääkin riitti kaksi laskua. Lasten allas oli selvästi paras.Lauantaina käytiin kurkistamassa Po-No Designen 1v synttäreitä. Mukaan lähti Elpulle ja kummitytölle rusettiponnarit sekä kummitytölle joululahja. Ja minäkin sain pikkusiskoltani oman Po-No pipon, nyt meillä kaikilla siskoilla on samanlaiset, eriväriset, Ponon merinovillapipot. Mummu ja pikkusiskoni jatkoivat vielä shoppailua, kun minä jäin lasten kanssa mummulaan. Kaikista parasta oli kuitenkin, kun vihdoin puoliskoni pääsi Jyväskylään.

Tietenkin vietettiin uuttavuotta, omia raketteja ampuen ja ulkona leikkien. Ja vuoden ensimmäisenä päivänä käytiin tyttöjen ja Jekun kanssa vielä hemmottelusaunassa, ennen kuin lähdettiin kotiin. Mutta niistä on jo kirjoitettu. 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !