Viikko 6 ja pitkä viikonloppu


Viikko alkoi ahkerasti, lastenhuoneen siivouksella (ja kuvaamisella, esittelyä siis tulsosa), mutta siihenpä se aktiivisuus sitten jäikin. Tiistai ja keskiviiko menivät enemmän tai vähemmän ihmetellen voimattomana, että olenko kipeä vai en. Mutta koska meidän talouden molemmat kuumemittarit ovat jossain teillä tietämättömillä, ei ole hajuakaan mitä mittari olisi olostani ollut mieltä.

Yleensä vastustan lyhyiden matkojen autoilua, mutta tiistaina hain Elpun päiväkodista, tuosta alle 700m päästä autolla, että pääsin nopeasti takaisin peiton alle Jekun vielä nukkuessa ulkona. Keskiviikkona puoliskoni haki Elpun päiväkodista. Ja koska ulkona vietetty aika jäi aamupäivien päiväkotiin viemisiin, ei kuviakaan juuri tullut otettua.


Torstaina puoliskoni lähti kaverilleen, ja ajoin bussiasemalta suoraan hakemaan Elpua päiväkodista. Siitä suunnattiinkin takaisin kauppakeskukseen moikkaamaan Elpun ikäisiä kavereita ja heidän äitejään. Vielä ennen kotiinlähtöä käytiin Budgetsportissa, kun kuulin siellä olevan suksia hyvään hintaan. Meidän perheen hiihtoharjoituksiin menee kuitenkin vielä jonkin aikaa. Pienin mono oli nimittäin 27 ja Elpulla on nyt 24 koon lenkkarit ja Kuomat ja 23,5 koon luistimeenkin menee villasukka kevyesti. 

Minulla oli hyvä suunnitelma pestä pyykkiä ja pakata kassit valmiiksi illalla, niin että perjantaina muskarin jälkeen oltaisiin ajettu suoraan Jyväskylään. Mutta heräsin Jekun sängystä puoli kahdelta yöllä, joten en enää siinä kohtaa alkanut pesemään kolmatta koneellista pyykkiä. Ehdin kuitenkin pestä ja ripustaa kuivumaan viimeisen koneellisen aamulla ennen muskaria.


Muskarissa oli valokuvaus, mutta ei meidän silti olisi tarvinnut olla siellä ihan puoltatuntia etuajassa. Jotenkin kuvittelin, että kun pyykit on ripustettu pitää heti kiireellä lähteä muskariin ja näin myös tehtiin, tietenkin katsomatta kelloon ennen kuin vasta autossa. Olisi ehkä sittenkin voitu syödä vähän tuhdimpi aamupala, tai jos olisin ottanut rahat mukaan oltaisi voitu käydä ostamassa matkaevästä.

Jyväskyläänkin päästiin lähtemään vasta kolmannella yrittämällä. Ensin unohdin Foreverin laatikon eteiseen, jossa oli äidille ja isosiskolle tuliaisia. Käännyttiin takaisin heti ensimmäisestä risteyksestä. Toisella kertaa päästiin jo useampi kilometri, kun muistin etten lukinnut takaovea. Kerkesin jo ajatella, että onhan se ovi ollut auki pidemmätkin reissut vahingossa. Mutta kun muistin pyykkikorin, johon pakkasin aamulla pesemäni vielä kosteat pyykit, mukaanlukien omat sukkahousut ja Jekun kirkkovaatteet, oli se pakko lähteä hakemaa ja samalla tietysti lukitsin sen oven.


Yleensä minulla on lista mitä pakataan mukaan, mutta nyt onnistuin pakkaamaan nopeasti kaiken tarvittavan ilman listaa! Ainut mitä sitten muistin vasta lauantaina Jyväskylässä unohtaneeni, oli Elpun uimalasit. Neitihän ei itse ollut moksiskaan sanoi vain että "no äiti, ei se haittaa, me voimme hakea ne ja tulla takaisin isoon uimahalliin." Ei lähdetty hakemaan laseja :D

Lopulta oltiin Jyväskylässä vain puolituntia suunniteltua myöhemmin. Ei paha laisinkaan, kun huomioidaan koko lähtö härdelli ja liukas ajokeli. Mentiin ensimmäisenä siskoni luokse moikkaamaan häntä ja serkkuani, ja kun meno alkoi käydä yksiössä liian villiksi puolapuilla ja lapset hoksasivat sählymailan ja jääkiekkomailan todettiin, että taitaa olla parempi siirtyä isompiiin tiloihin ennen kuin jotain hajoaa. Käveltiin kirkolle juhlasaliin juoksemaan.


Ensimmäinen ilta mummulassa tuppaa aina venymään, kun täytyy tehdä vielä sängytkin iltapalan jälkeen. Mutta nyt oltiin kyllä ekstramyöhässä, koska hengailtiin kirkolla niin pitkään. Siskoni maalasi nuorten naisten kanssa koristeita tulevaan Superiin ja Elpu sai osallistua sotkemiseen, sillä aikaa kun minä jäin suustani kiinni ja Jekku kävi kaatamassa keittiössä mehut lattialle. 

Lauantaina ulkoiltiin aamupäivällä koulun kentälle luistelemaan Jekun nukkuessa päiväunia. Ja päivällisen jälkeen lähdettiin uimaan. Vaari ei nyt päässytkään, mutta otettiin mukaan mummu, isosisko ja yksi ystävä vauvansa kanssa.


Sunnuntaina minun meidän perhetutut, tulivat syömään meille ja vietettiin heidän kanssaan aikaa. Hassua, että opiskeluaikoina taisin viettää enemmän viikonloppuja heillä, kuin kotona, mutta nyt ollaan nähty viimeksi pikkusiskoni valmistujaisissa - odotin silloin Elpua. Lapsien käytyä yöunille pelattiin kierros Dominionia siskoni kanssa. Iltamyöhään laitoin päiväkotiin viestiä, että ollaan vielä maanantaina reissussa.

.... to be continued....

Meillä katsotaan nykyään pokemonia. Viikon 7 kuvat tulee koneelle just nyt, eli ensi viikolla blogi päivittyy toivottavasti taas tuttuun tammikuussa startanneeseen tahtiin. Toivottavasti tulevalla viikolla saadaan myös nauttia aurinkoisista aamuista ja auringonlaskuista. Hauskaa viikko kaikille :)

6 kommenttia

 1. Kivaa, odotan innolla kuvia lastenhuoneesta! Me ollaan jumittu vielä kaksioon, mutta nyt taas alkaa pieni kodinvaihtobuumi iskeä. Tai oikeastaan tällä kertaa enemmän miehelleni, mutta minut on helppo innostuttaa :) . Katsotaan, milloin vaihto todellisuudessa tapahtuu, tuskin ennen syksyä ainakaan. Mutta onhan hyvä, että on sitten jo lastenhuoneen kuviot selvillä, kun on muutto edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho ootte pärjänny pitkään kaksiossa! Me muutettiin tähä kolmioon kun Jekku oli muistaakseni n. 2kk jos sitäkään. :D toki lastenhuone on ollut oikeasti käytössä vasta heinäkuusta kun päätin että lapset ei enää nuku meidän kanssa samassa huoneessa :D ootko kirjottanu miten teidän elämä nelihenkisenä perheenä mahtuu kaksioon? kiinnostais käydä lukemassa! :)

   Poista
 2. Hyvä juttuidea! Olen itsekin sitä miettinyt, mutta sotku. Nyt otan listalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha sotku on tuttua :D

   Poista
  2. Nyt tuli ensimmäinen osa ulos, tervetuloa kylään :)

   Poista
  3. Jee kiitos infosta 🤩

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !