Unohdettu postaus: Mitä ostin vauvaa varten

Toukokuu 2022

Koko raskausajan ajattelin, että meillähän on jo kaikki mitä vauva-arkeen tarvitsemme. Vaunut, kaukalo, vaatteita.... Kun aloin luettelemaan mitä hankintoja kuitenkin vauvaa varten pitäisi vielä tehdä, tuli ostoslistasta yllättävän pitkä!

Ensimmäisen ostoksen tein jo elokuussa 2021: Anita pehmeät imetysliivit. Nämä on ne maailman parhaat. En löytänyt niitä Ässän imetysaikana kivajalkaliikkeistä täällä ja nyt kun ne osuivat silmiini, oli ne ihan pakollinen ostos! Ja ovat juurikin niin ihanat kuin muistinkin. Otin nämä käyttöön jo raskausaikana. (Nyt kun etsin niitä linkattavaksi tähän, en löydä taas mistään!)

Suurin hankinta mitä nyt tehtiin vauva-arkeen oli tietenkin tuo seitsenpaikkainen auto, joka haettiin Jyväskylästä kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa. Auton jälkeen ostoslistalle jäi vielä liivinsuojat, rintapumppu, sitterin uudet kankaat, nosiboon kolibriosa sekä SkipHopin talutusreppu. 

Liivinsuojien hankinta jäi melko viimetippaan. Olen tykännyt käyttää Natusanin kertakäyttöisiä liivinvuojia ja sairaalakassiin hammasharjaa ostaessani huomasin ettei niitä saakaan meidän lähikaupasta.  Viimeinen ilta-ajeluni Prismaan ennen vauvansyntymää tuotti myös pettymyksen. Edes sieltä ei löytynyt Natusaneja.

Instagramissa Sanna @satsuinwonderland kehui Lansinohin kestoliivinsuojia ja rohkenin nyt ostaa yhden paketin eli 2paria niitä ja yhden paketin Philipsin kertakäyttösiä liivinsuojia. Natusaneja saattaa löytyä joistain apteekeista, joten niitä vielä metsästän. (No en metsästänyt, sain vielä pakettllisen lansinohin kertakäyttösuojia ja niitä on edelleen elokuussa 23.)

Samalla reissulla Prismasta tarttui matkaani yksi muotoon ommeltu pinnasängyn pissalakana. Pilasin yhden pissalakanan tunkiessani sen epähuomiossa lakanoiden kanssa kuivuriin ja kun noita sänkyjä on kaksi, niin nyt on molemmissa oma suoja. Ja ostin myös meidän sänkyyn oman kosteussuojan. Sen kun tiesin valmiiksi, että minun puoleni sängystä tulee uimaan maidossa ja tästä suojasta olen muutenkin haaveillut jo Ässän odotusaikaan, ehkä jopa jo Jekun imetysaikaan. Enää ei kastu patja!

Vauvan reppu on ollut listallani syksystä 2021. Ostin silloin Ässälle päiväkotiin isomman SkipHop repun ja katsoin samalla jo vauvalle sekä SkipHopin talutusturepun että kerhorepun hahmot valmiiksi. Melkein tilasin vauvan repun jo samalla, mutta päätin odottaa rakenneultran jälkeiseen aikaan. Koalasta oli sekä talutusreppu että kerhoreppu, joten valitsin tästä pienen repun ja kerhorepuksi sitten aikanaan tulee se toinen lemppari, josta ei ollut talutusreppua. 

Nosiboon kolibri on myös ollut ostoslistalla ties kuinka kauan. Huomasin nimittäin hukanneeni sen muutossa. Pian muuton jälkeen koko Nosiboo ja siihen viritetty pikkuniistäjä lähtivät kuitenkin naapuriin lainaan, kun meidän lapset jo osasivat niistää. Nyt Nosiboo tuli takaisin meille ja vihdoin tilasin siihen uuden kärjen ja se löytyi vielä näppärästi samasta paikasta rintapumpun kanssa! (Nosiboo pro on automaattinen nenäimuri, jonka sain blogiyhteistyönä 2018: (KLIK))

Rintapumpun tilaus jäi multa illalla kesken, olin nukahtanut läppärin kanssa, ja aamulla tilausta jatkaessani tarjous ei ollutkaan enää voimassa. Olin kysynyt chatissa kauanko tarjous olisi voimassa ja sain vastauksen "toistaiseksi" joten voitte arvata että pikkuisen ärsytti, että sitten vihdoin kun olen tilausta tekemässä tarjoushintaan nukahdan ja tarjous menee kokonaan ohi!

Päädyin katsomaan hintaoppaasta Avent Naturally käsipumppua ja löysinkin oikein hyvän setin vielä edullisemmin, mitä se missaamani tarjous olisi ollut! Tässä setissä tuli rintapumpun lisäksi isompi tuttipullo ja kolme pakastuspurkkia sekä adapteri, jolla saa pumpun ja tuttiosan suoraan kiinni noihin pakastuspurkkeihin ja säilytyspussi, lisäksi tuli 3paria liivin suojiakin.

Vanha Avent pumppuni pelasti minut niin monta kertaa enteileviltä rintatulehduksilta Nupun ja poikien vauva-aikoina, että halusin saman tutun ja luotettavan pumpun. Joskin tämä uusi pumppu on uudistettu versio siitä ja tuo rinnalle tuleva silikoni ei ole ihan samanlainen. 

Ostettiin jo Ässälle käytettynä BabyBjörn sitteri ja nyt siihen tarvittiin uudet kankaat vanhojen repeydyttyä. Etsin ihanaa kuosia useammalta käsityöyrittjältä ja valitsin lopulta Joikun sitterin päälliset. Ja koska löysin vain yhden olkapehmusteen turvakaukalon vöistä, kysyin pystyykö Joiku tekemään myös sellaiset ja ilokseni se onnistui! 

Kaikki nettishoppailut tein muuten rv39+jotain. Reppu tuli ensimmäisenä ja otin sen mukaan sairaalaan. Pakkasin sinne vauvan kotiutumisvaatteet ja näin kaikki omat tavarani mahtuivat kameraa ja kuulokkeita myöten liberolaukkuun. Rintapumppu tuli sopivasti perjantaina, kun vauva syntyi lauantaina! Joikun paketti tuli vasta toukokuussa, eli sitä saatiin odottaa melkein kaksi kuukautta, mutta oli kyllä odotuksen arvoinen!

rintapumppusetti 36e & nosiboo kolibri 14e 

liivinsuojat yhteenstä 14e & imetysliivit n. 30e

joiku sitteri 46e + 15e

reppu + postit 36e 

pissalakanat 40e

Tämä postaus unohtui, kun odoteltiin sitterin päällistä ja alkuperäinen päiväys onkin tuokokuulta -22, kun  se ihana sitterin päällinen vihdoin saapui! Kun nyt olen tänne kerta merkannut näiden ostosten hinnatkin, niin ennen vauvaa tehtyjen hankintojen hintalappu oli n.231€.

Millasia valmisteluja ja hankintoja vauvaa varten te olette tehneet? 

6 kommenttia

 1. Eikö ole ihana muistella noita ihania vauva-aikoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ihanaa! Ja miten kaukaiselta tuntuu ajatus, että viime jouluna meillä oli vauvan eka joulu!

   Poista
 2. Onpa hyvä ja kattava lista hankinnoista! Hinnat on aina mielenkiintoisia tietää, niin voi vertailla ostoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintavertailu on kyllä yllättävän mielenkiintoista! :)

   Poista
 3. Itse taas ostin sitä mukaan kun tarvitsin. Valmiina oli vain sänky, vaunut ja vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoiselle meilläkin oli valmiina tavallaan pakolliset. Rintapumppu olisi ollut hyvä olla heti, ja sen tilasinkin niin pian kuin rintatulehduksesta tokenin elävien kirjoihin :D Siksi se oli nyt listalla ennen vauvaa - ennen kuin maito nousee. :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !