Unohdettu postaus: Vauvatarvikkeet joita sittenkin tarvittiin

Joulukuu 2022 

Tänne postausluonnokseen on jäänyt lista tarvikkeista mitä tuli käyttöön, kun Kirppu oli jo syntynyt. Niitä joita en osannut ajatelle tarvitsevani, mutta jotka tulikin sitten joko hankittua itse ja muutama juttu, jotka tulivat perheen sisältä lahjaksi tai kierrossa käyttöön. Listan asia on lihavoitu ja huomioi kirjoitettu nyt elokuussa 2023.

Ensimmäisen 6kk aikana hankitut:

Tutit Ei arvattu alkaisiko Kirppu syömään tuttia vai ei, joten meillä oli ainoastaan BabyBoxissa tullut Aventin tutti. No sehän vaikuttikin kelpaavan! Joten ostettiin sitten yksi paketti sellasia pimeässä hohtavia. Toisessa oli tähtiä ja toisessa söpö pupu.

Tuttinauha Ja kun huomattiin että tutti kelpaa, oli tuttinauha ihana lahja Jekun kummitädiltä. Mulla ei ollut Kirpusta babyshowereita, joten hän halusi viedä mut syömään ja ostaa jotain pientä vauvalle. En keksinyt mitään mitä oikeasti tarvittaisiin. Tutti putosi Kirpun suusta useamman kerran kauppakeskuksessa kävellessämme, joten hän keksi, että miten olis ehkä joku kiva tuttinauha ja siitä tulikin oikeasti tarpeellin lahja. :D 

Lisää tutteja ja toinen tuttinauha + tuttipurkki Kun mummu kuuli, että vauvalle saattaa tutit kelvata hän toi kylään tullessaan tuliasina neljä tuttia! Tietenkin tuota samaa aventin tuttia. Mukana oli myös tuttinauha ja purkki kaikille tuteille, joita meillä oli lopulta 7. Kunnes maaliskuussa käytiin Ikeassa Jekun kummitädin ja Kirpun kanssa. Sillä reissulla mulla oli yhdessä tuttinauhassa kaksi pimeässä hohtavaa tuttia ja se katosi.

Lisäksi meillä on yksi mam tutti, sen tarina pitää kertoa, koska sen Kirppu sai Uudessa lastensairaalassa. Olin lapsen nukutuksessa mukana ja sen ajan Kirppu oli ollut ihan tyytyväisenä osastolla hoitajan kanssa, mutta heräämöreissulle lähdin Kirpun nukkuessa ja herättyään hän oli saanut hoitajalta merenneitotutin.

2x imetysliivit Jos mummu huolehti tuliaisia Kirpulle ja muille lapsenlapsilleen, niin olipahan hän löytänyt alemyynnistä myös mulle kahdet carriwellin imetysliivit. Tämä oli aika ihana lisäys, kun mulla oli kahdet vanhat kaarituealla ja ne yhdet uudet ihanat parhaa, niin nyt sain myös kahdet pehmeät lisää. Nämä äidin tuomat ja ne itse ostamani ovat olleet kaikista eniten käytössä.

Vaipparoskis + 6pack pussikasetteja Vanhassa kodissa meillä oli roskis ainoastaan keittiössä ja keittö ihan eripuolella kuin vessa ja kylppäri. Toisekseen en mä myöskään jokaisen vaipan jälkeen kiikuttanut roskista pihalle. Joten vaipparoskis kylppäriin oli ihan aiheellinen ostos. Tosin, juuri nyt se vaipparoskis on terassilla. Se vähän unohtui tuulettumaan ja kun olin ottamassa sitä sisälle huomasin, että sen kyljessä on oletettavasti koteloitumassa oleva toukka - ehkä - onko olemassa syksyperhosia? Roskiksesta en nyt jaksa lähteä ottamaan kuvaa.

Sinkkivoide Tottakai. Tämän olisi voinut ostaa toki etukäteenkin, mutta se vähän unohtui. Käytinkin alkuun peppuvoiteena Mary Kayn protectin softeneria, joten ei oikeastaan edes tarvittu muuta rasvaa. Olin lukevinani inki listoja, mutten enää muista mikä juuri tässä voiteessa oli se miksi tähän päädyin.

Koliikkikeinu Ajattelin sen olevan ihan turhake. Se on kiertänyt puoliskoni sisaruksilla ja päätyi nyt meille ja oikeastaan siitä olikin aika paljon iloa! Varsinkin kun sitterin päälliset eivät ehtineet tulla ennen vauvaa. Keinu toimi siis aika kivasti vauvan omana paikkana. Se oli ruokailutilassa, lähellä ruokapyötää. Oli myös kiva, että vauvan keinuessa hän oli melkein meidän tasolla, kun keinu on suunnilleen samalla korkeudella kuin tuolin istuin.

Uikkari Meidän 2022 kesäreissu Helsingissä vähän epäonnistui ja päädyttiinkin Jyväskylään Scandic Laajavuoreen pariksi yöksi. Kun on kylpylässä yötä, niin täytyyhän sitä tietenkin käydä uimassa. Varsinkin kun meidän lapset rakastaa tuota hotellin "apina uimahallia". Niinpä piti ostaa Kirpulle ensimmäset uikkarit. Jos jatketaan uintikautta vielä uimahallissa talvella, voi olla että uuden uikkarin osto tulee ajankohtaiseksi ennen ensi kesää. Mutta kaksi kesää samalla uikkarilla on ihan kivasti. :) En nimittäin ajatellut ostaa mielestäni kalliita muumi uikkaireita, mutta ne oli silloin Palokan Prisman ainoa vaihtoehto vauvalle.  

Hattu Jossain vaiheessa kesää 2022 havahduin, ettei meillä ole kesähattua Kirpulle. Tuo hattu siis tarttui mukaan kauppareissulta, kun se oli niin söpö ja oli tarve. Hattuhan on oikeasti sopiva nyt. Viime kesän se oli vähän reilu, mutta pysyi kuitenkin päässä nauhojen avulla.

6kk jälkeen ilmestyneitä:

Kelluvarengas saatiin Pöllästä poistuessa mun sedältä. Meillä on ollut muistaakseni ainoastaan yksi uimarengas ja yhdet kellukkeet, niiden kanssa tuli myös rantapallo ja ne saatiin blogitapahtuman goodiebagista. En siis ole oikein osannut ottaa mitään apuvälineitä uintiin käyttöön. Kelluntarengas oli kyllä ihan hauska, kun olin yksin lasten kanssa rannalla, mutta muuton jälkeen en ole sitä löytänyt.

Ruokalappu Oli aika ottaa soseet ja sormiruoka mukaan arkeen, joten ruokalappu oli ihan kiva ajatuksena. Aika vähälle käytölle lopulta jäi ja hävitin sen homeisena. 

Purulelu Enpä tiedä missä se edes nyt enää on. Ostin sellaisen vettä sisältävän jääkaapissa / pakastimessa viilennettävän ainu mam purulelun, jonka mukana oli nauha. Yllättäen, ei mitään hajua missä se nyt pyörii.

Vauvan hiusharja & kampa Kirpulla on aina ollut ihanat hiukset. Nämä olisi voinut ostaa vähän aikaisemminkin. Kuvasta puuttuu kampa, kun se oli kuvaushetkellä päiväkotirepussa. Ostin myös kissapinnejä.

BLAA:n laiskiaispöksyt Nämä oli todellinen ja ainoa heräteostos mitä ei olisi tarvinnut tehdä, mutta täysin vastustamattomat. Olin Prismassa Ässän ja Kirpun kanssa ja nämä pöksyt oli jossain poistorekissä tosi isolla alella. Ässällä on ollut Laiskiaisvaihe joten hänkin oli sitä mieltä että nämä housut pitää ostaa Kirpulle. (Laiskiaskuosi löytyi myös lapsimessuilta ja Ässällä on nyt samistelu vaate näihin Kirpun pöksyihin.)

Isyyslomalla erityisen tarpeelliset: ITKUHÄLYTTIMET jotka ostettiin vasta marraskuussa -22, kun puoliskoni jäi Kirpun kanssa kotiin ja minä tein marras-joulukuussa aika paljon sijaisuuksia kouluilla. 

Meillä on Padwicon hälyttimet. Tästäkin tein pitkää vertailua parin merkin välillä, mulle ratkaisevaa oli lämpötilanäyttö. Ja valkoiset hälyttimet valitsin, koska en tykännyt yövalon valkoisesta ympyrästä mustassa hälyttimessä. Pölläkarissa huomattiin serkkuni kanssa että heillä on samat hälyttimet ja pihalla auringossa lämpötilan näki paljon paremmin mustasta hälyttimestä.

Olen kuvannut hälyttimiä näköjään ainoastaan silloin kun ne on käytössä, joten ei ole kuvaa babypalikasta. Mutta jos aikoo tarvi vanhemman hälytintä ulkona, niin ehkä kannattaa harkita sitä mustaa. Nämä hälyttimet ovat kyllä toimineet meidän käytössään ihan niin kuin pitikin. Tuossa alemmassa kuvassa näkyy hyvin tuo sävyero, vaikka valokuvaan en saanutkaan edes mustasta hälyttimestä molempia numeroita. Meidän hälyttimestä näkyy nippanappa 3 ja serkun hälyssä 2, molempien vaunujen lämpötila oli 23.

BONUS ostin mutten tiedä kannattiko....

Imukorkit Ajatuksena tosi kivat. Ensimmäistä kertaa ostin nämä ja Kirppu on ensimmäinen meidän lapsista joka ei osaa syödä pussipuuroa/-smoothieta itse. Aina tulee jäätävä sotku korkin kanssa ja ilman - ei eroa. Korkit oli kahden pakkauksessa, mutta niin vähällä käytöllä ovat olleet, että toisen olen jo hävittänyt.

PS. kuinka hajamielinen sitä voikaan olla. Otin kuitenkin muutaman kuvan ihan vain tätä postausvarten, nyt kun pikkuiset on päiväkodissa ja vasta yksi koululainen on tullut kotiin, mutta silti kuvasta puuttuu itkuhälyttimet.

6 kommenttia

 1. Meillä oli ihan toisin päin. Kaikki piti ostaa, kun lapsi oli ensimmäinen yhteinen vauva.Ja vieläpä kaikki uutena… Paitsi meille ei tullut tarvetta tuteille (eikä luonnollisesti tuttinauhoille ja rasioille). Purulelu oli yksi ainoa eikä sekään kelvannut koskaan. Ai niin, ei ollut itkuhälyttimiä, koska poika ei suostunut nukkumaan yksin. Hälytys tuli ennen kuin ehdimme poistua paikalta 🤣.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei teidän hälytystä! :D Me saatiin jo esikoisellekin serkkujen vanhoja tarvikkeita - turvakaukalo ja vaunut. Kolmannen lapsen kanssa ei ollut itkuhälytintä vaikka hänkin kyllä nukkui vaunuissa parvekkeella. Mutta silloin mie olin aina kotona ja koti oli sen verran pieni, että kuulin parvekkeella heräävän lapsen toiselle puolelle asuntoa asti - ilman että huusi kovin. :)

   Poista
  2. Minä olen koko omassa serkku ja pikkuserkku linjassa toiseksi nuorin, eli silloin kun sain lapsen, minuakin nuoremman serkun lapsi oli lopettamassa peruskoulunsa. Muiden serkkujeni lapset olivat minua muutama vuosi nuorempi tai vanhempi 🤣. Toisaalta, suurin osa tarvikkeita meni suoraan omille lapsenlapsille, kun heistä vanhin on vain 7 vuotta poikaamme nuorempi.

   Poista
  3. Meillä taas "ongelma" on toisin päin, kun Kirppu on tällä hetkellä serkuksista nuorin - eli minne jatkosijoitetaan vaatteet ja tarvikkeet. Mut tajusin, että mun serkulla onkin vähän alta vuoden nuorempi lapsi, niin löytyi se kohde myös kuitenkin suvusta, onneksi :D

   Poista
 2. Monta tarviketta tunnistin, mutta osa ihan uusia. Oman perheen vauva-ajasta on kulunut jo hyvinkin reilu 30 vuotta. Itkuhälytin oli lapsen hyvät äänivarat ja vahvat keuhkot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa pitääkin kysyä meidän äidiltä myös millainen tai oliko ollenkaan itkuhälytin, kun minä olin vauva myös 30v sitten :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !