Mun kuulokkeissa pyörivät podcastit

Tässä on lyhyt lista niistä podcasteistä, joita itse olen kuunnellut tai tällä hetkellä kuuntelen uusia jaksoja odotellen. Alunperin kuuntelin podcasteja ainoastaan Spotifysta, mutta nykyään olen kausiluonteisesti Podimon maksava asiakas, koska noh, oli pakko, kun halusin kuullu Aki Linnanahteen jakson Jannika B:n kanssa. 

Mulla on ollut tapana kuunnella podcastejä kävellessä päiväkodille ja pyykätessä ja kuvia läpikäydessäni. Joten nyt kesällä olikin ihan kunnollinen kuuntelutauko, kun ei ole ihan liioiksi asti tarvinnut läppärin ääressä viettää aikaa ja pyykätessäkin mulla on ollut pieniä apukäsiä - tai karkureita, joiden perässä juosta naapuriin.


Tässä mun kuuntelulista sekä muutama joita vielä haluan kuunnella:

Keskeneräiset äidit
Mie löysin podcastien maailmaan verrattain myöhään. Ja oikeastaan aloin kuunnella niitä vain siksi, että silloin vielä Arkeen kätketty aarre nimistä blogia kirjoittanut Petra päätti ystävänsä Säteen kanssa aloittaa Keskeneräiset äidit podcastin. Se oli ensimmäinen mitä kuuntelin ja olen kuunnellut kaikki Keskeneräisten äitien jaksot, osan useampaankin kertaan. Toistaiseksi podcast on ollut tauolla, mutta odotan innolla koska Petra ja Säde pääsevät taas äänitysten kimppuun, instagramissta huomasin, että kaksi jaksoa on taas jossain kohtaa tulossa! Heidän jaksot ovat aina tarkasti valmisteltuja ja niissä on aina jokin aihepiiri. Ja silti kuulostaa siltä, kuin saisit kaverit olohuoneeseen keskellä pyykkikasaa kanssasi viikkaamaan. 

Kasvukipuja
Marian ja Sallan kasvukipuja podcast on myös niitä ensimmäisiä mitä kuuntelin ja tämähän vie tuonne koronavuoteen, 2020 kun olen näitä kuunnellut. Nyt kaivoin ne taas esiin ja taidan kuunnella uudelleen!


Mamma betalar
Noh, koska seuraan Natalia Salmelaa instassa, ei ole voinut välttä Mamma Betalar podcastiltä, mutta tämä on ehdottomasti hyvä asia! Samalla aloin seuraamaan myös Jasmin Hamidia, joka istuu Mamma betalar studiossa Natan kanssa. Tässä podcastissa hauskaa on se, miten kaksi tavallaan niin erilaista, mutta samoista asioista syttyvää naista keskutelee työstä, perheestä ja rahasta ja tämä on myös ollut rohkaisevaa kuunneltavaa omasta yrityksestä haaveillessa. 

Happy mom, happy baby 
Tämä on ainoa englanninkielinen podcast jota kuuntelen. Täytyy sanoa, että nyt oli jossakin jaksossa Skotlantilainen vieras, ja vaikka olenkin viettänyt työssäoppimisjakson skotlannissa, niin mun oli pakko laittaa kuuntelunopeus hidastukselle, että kerkesin rekisteröidä kaikki skottimurretut sanat. Ja itseasiassa yhteen väliin kuuntelin tätä niin paljon, että oli jo helpompaa ajatellakin englanniksi, siksi minulta löytyy pari hassua englanninkielistä postaustakin.

Happy mom, Happy baby podcastia juontaa kirjailija Giovanna Fletcher. Oman tarinansa hän on kirjoittanut Happy mom Happy baby kirjaan, ja podcastissa hän antaa vuoron toisille äideille, sekä isille vuorostaan. Mie pyysin tuota kirjaa äitienpäivälahjaksi 2017, mutta koska mun olisi pitänyt itse tilata se, niin se sitten jäi. Mutta ehdottomasti, jos päädyn joskus englannissa kirjakaupan viereen, niin etsisin sieltä Gin kirjoja sekä hänen puolisonsa Tom Fletcherin lasten kirjoja!


Kulisseissa

Papupata

Saran kaverikirja yksinoikeudella podimossa

Heh heh, et varmaan arvaa mitä yhteistä näillä podcasteillä on.... En edes ole ihan varma missä järjestyksessä Papupataa ja Kulisseissa podcastia kuuntelin. Mutta sen muistan, että Kulisseissa kuuntelin ollessani yksin töissä joululomalla 2021. Saran kaverikirja taas on keväällä tullut  Sara Parikan oma ihana podcast!


Ainiin yksi vanhemmuuspodi meinasi unohtua! 

Äitispodi
On myös sopivan lyhkäsiä jaksoja, joiden kanssa saa nauraa, vaikka puhutaan vähän vakavammistakin asioista tai tabuista. 

Aki Linnanahde Talk Show yksinoikeudella podimossa
Linnanahteen podcastiin törmäsin, kun Jannika B jakoi instagramissa kuvan ja kertoi olleensa Akin vieraana. Aloin siis kuunnella spotifysta jaksoa 1, koska Jannikan jaksoa ei ollut vielä julkaistu. No sitten tajusin, että spotifyssa oli vain osa Akin jaksoista ja niinpä sitten minusta tuli podimon asiakas. Tykkään siitä miten vaihtelevia vieraita Akilla on ja muutenkin, ei tätä voi olla suosittelematta. 

Kruuna vai klaava
Kruuna vai klaava on bisnespodcast, mutta toisaalta se kertoo ihan tavallisten ihmisten tarinoita. Tavallaan siis ihan eri kategoriaa mitä muut minun kuuntelulistalla. Ertityisesti tykkäsin politiikka jaksoista ennen eduskuntavaaleja, vaikka päinvastaisella suunnalla asunkin, eikä näistä toisaalta ollut iloa omaa ehdokasta valitessa, mutta mielenkiintoisia ne oli silti. 

Lasten kasvattamat 
Löytyi ihan sattumalta spotifysta ja kuuntelin tietenkin kaikki jaksot nopeasti samalla viikaten. Tykkäsin, vaikka toivoin ehkä tältä vähän jotain enemmän. 


Valeäiti on tehnyt kahta podcastiä, Valeäidin nauhoituksia kuuntelin spotifysta (löytyy myös podimosta), mutta Valeäidin vanhempainilta podcastin jaksoihin en ole päässyt käsiksi, koska ne taas on sitten toisessa podcast palvelussa yksin oikeudella.

Mie nyt odotan, että mun kuunteluaika Podimolla loppuu ja sitten siirryn Podmen asiakkaaksi kuuntelemaan Valeäidin vanhempainillat sekä Marian ja Tommin Meidän pitäis puhua- podcastin, joka ainakin jaksojen kuvausten perusteella, jotka olen instagramissa lukenut, olisi tosi mielenkiintoista kuultavaa. Ja muutenkin sen verran mitä on Marian instagramia seurannut niin Maria ja Tommi ovat kyllä ehdottomasti FAMILY GOALS. 


Onko tässä mitään sulle tuttuja? Vinkkaa ihmeessä kommentteihin omat suosikkisi! :)


Ps. Kaikki kollaasien kuvat napattu sieltä mistä kutakin podcastiä kuuntelen.

4 kommenttia

 1. Aika pitkään meni minullakin ennen kuin podcastit löysin. Ja onneksi löysin, kuuntelin viimeksi tänään airbnb:tä siivotessa. Ennen tein sen hiljaisuudessa, ei voi ymmärtää enää 😅 Mä nyt linkkaan omat podcast suosikkini ( https://tyylimuru.fi/suosituksia-kotimaisista-podcasteista-podimossa-ilmainen-kokeilu/ ) mutta tuon artikkelin jälkeen olen löytänyt myös Kroonisesti ärhäkkä ja Vastausta vailla -podcastit kuunteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei meillähän oli muutamat samat kuuntelussa! Sun listalla on myös muutama sellainen mitkä on mulla odottamassa että jaksot loppuu, niin voisi ottaa uutta kuunneltavaa :D

   Poista
 2. Mammaapodit ei oo itselle tuttuja mutta todellakin siivoon ja urheilen podien äärellä. Omia suosikkeja Jäljillä podcast sekä kaikki Antti Holmalta. Toki sit ulkomaailaisissa enemmän vielä hyviä podeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Antti Holma puuttuu mun listalta! Tosin koulutmatka on mulle aika uusi löytö :D Mulla on vain 1 brittiläinen podcast kuuntelussa. Muutamaa ig- äitiä seuraan, joilla on myös podcastit, vaan enpä ole kuunnellut :) Silloin kun kuuntelee paljon englanniksi alkaa jo ajattelemaankin välillä englanniksi :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !