Valmista on vauva


Viikko ennen Juhannusta ja viikot sen jälkeen ovat olleet aika siivous-, elokuva- ja päiväunipainotteisia. Pyykkiä on pesty lähes joka päivä ja yleensä useampi koneellinen kerralla. Viikkaamista on riittänyt ja mikäs sen parempaa ajan käyttöä, kuin viikata ja katsoa elokuvia. Viime viikkoon mahtui myös yksi kuumeinen yö jota seurasi luonnollisesti elokuvien ja pyykin täyttämä päivä. Syypääksi veikkaisin tulevia kulmahampaita, vaikka ei niitä vieläkään näy.

Viimeisten kolmen viikon aikana katsottiin iltaisin ensin Orange is the new black loppuun ja sitten Orphan black. Ja katsottuja elokuvia on ainakin kahdeksan - paitsi en kyllä katsonut Aristokatteja itse vaan nukuin tyytyväisenä sohvalla.


Leffalistalta löytyy 
 • Insideout - Siis tiedättekö montako kertaa voi alkaa itkettää tämän leffan aikana - monta! Syytän kyllä hormoneja. Ja puoliskoani jonka oli pakko huomauttaa joka kerta, niin etten pystynytkään hillitsemään itkua vaikka melkein olin jo onnistunut sen tukahduttamaan!
 • Minions - vastapainoa tuolle itkemiselle
 • Horton - ajattelin Tuhinan viihtyvän eläinten ja huulaisten matkassa samalla kun viikkaan.
 • Autot - viikkauksen jatkamiseen
 • Autot 2 - puoliskoni liittyi seuraammee autojen aikana ja jatkettiin sitten samalla linjalla kun syötiin.
 • Aristokatit - koska en keksinyt muuta, väsytti ja siinä on eläimiä - Tuhinaa viihdyttämään.
 • Lilo & Stich - en ole koskaan nähnyt, viikkauksen oheistoimintaa.
 • The right kind of wrong - juuri sopivaa hömppää parisuhdeajalle, lapsen päiväunien aikana.


Kesäkuun ylpeyteni on siistit vaatehyllyt puoliskoni kopperossa. Mulla oli kertynyt puhtaita pyykkejä parvekkeelle iso pino, mutta nekin on nyt kaikki viikattu kaappeihin ja parveke imuroitu - vauvaa varten tietenkin, ihan olennainen paikka tämä parveke!

Mun neuvolakäynnit on olleet ainoat pakolliset menot, rengasliikkeessä käynnin lisäksi. Käveltiin liikkeeseen sisään, puoliskollani meidän vanne matkassa siinä roikkuvine renkaan riekaleineen. Kysyttiin virkailijalta korjaavatko he renkaita ja vastaus kuului "Ootko tosissas! Ei tuollaisia." Vähän aikaa oltiin että mitäs ihmettä.

Virkailija sai hyvät naurut ja hämmennyksen jälkeen mekin tajuttiin, että tosiaan eihän niissä riekaleissa ole mitään korjattavaa, vaan mehän ollaan siis ostamassa uutta rengasta siihen vanteeseen eikä korjaamassa sitä rengasta. Onni onnettomuudessa, vanne oli korjaajan mukaan kuin uusi ja siihen laitettiin vain uusi kumi ympärille.


Kavereita ehdin nähdä parikin kertaa. Yhden kaverin luona käytiin kylässä, sitten oli mun babyshower josta mentiin suoran mammakerholaisen kaverin 2v synttäreille ja viimeisen neuvolakäynnin jälkeen pyörähdettiin kahvilassa myös mammakerholaisten kanssa.

Yö ennen babyshoweria oltiin lapsenvahtina puoliskoni veljenpojalle ja todettiin silloin, että ollaan kyllä huonoimmat lapsen vahdit ikinä. Tuhina nukkui niin hyvin kuin aina kotonakin, eli ei nukkunut ja serkkukin heräsi pariin kertaan. Lopputulos oli miekkailua olohuoneessa hyvin varhain aamulla ja kuuden tunnin unet ennen babyshoweria.

Iltoja on vietetty mummin ja papan luona useampia, aurinkoiset ja tyynet illat puoliskoni ja muut miehet sulkapallon merkeissä. Saunoakin ehdittiin. Lattiat pesin perjantai-iltana olohuonetta ja ruokapöydän alusta lukuunottamatta. Meidän sängyn lakanatkin jäi nyt vaihtamatta, mutta siitä kyllä selvitään vauvan kanssakin uskon.


Mun oli tarkoitus myös pakata meidän Jyväskyläkassit jo perjantaina, mutten sitten siivoamiseltani jaksanut. Synttäreillä kuitenkin aloin miettiä jospa me lähdettäisiin jo lauantaina Jyväskylään. Vaikka se olohuone nyt jäi pesemättä ja ruokapöydän alus, niin mulla ei lauantaina ollut enää mitään siivousintoa saatika voimiakaan siihen.

Mietin että sama se olisi lähteä juhlien jälkeen, kun en kuitenkaan jaksaisi kotona siivota ja se olisi ainut syy miksi ei lähdettäisi jo silloin. Lopulta minä halusin lähteä, puoliskoni ei, joten synttäreiltä lähdettiin pakkaamaan. Käytiin meidän perheen kanssa Rossossa syömässä ja sen jälkeen minä ja neiti hypättiin äidin ja isin kyytiin.

Sunnuntai meni sitten perinteisesti - kirkkoon, kotiin syömään ja rannalle nauttimaan kesästä. Puoliskoni piti tulla sunnuntaina, mutta ukkonen vähän venytti lähtöä. Lopulta Puoliskoni saapui Jyväskylään maanantaina aamuyöstä.


Muutamia menkkamaisin selkäkivuin varustettuja supistuksia tulee silloin tällöin, maha on selvästi tipahtanut lauantaista lähtien. Välillä  vihlaisee ikävästi kävellessä - tiedä sitten onko ne liitoskipuja vai jotain muuta ehkä vauvan lähtökuoppiin laskeutumisesta johtuvaa. Eikä sen oikeastaan väliäkään. Nyt kun ollaan kaikki turvallisesti äidin ja isin luona vauvalla on lupa syntyä koska vaan, paitsi perjantaina.

10 kommenttia

 1. Kuulostaapas hyvältä teitin kuluneet päivät! Nauttikaa nyt viimeisistä päivistä ennen kun bebe päättää maailmaan syntyä ja alkaa se ihanan uuvuttava arki vastasyntyneen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha nautitaan kyllä :) tänään kävi ensinmäistä kertaa mieles että montakohan kertaa se vauva syö matkalla sitten kun ajetaan täältä kotiin :D ja nää meidän esikoisen katkonaiset yöt... kuka herättää ja kenet...? :D

   Poista
 2. Miksi ei perjantaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se on tulevan isosiskon syntymäpäivä :)

   Poista
 3. Ajattelin että vaikka äitiys-/vauvablogit ole mulle kauhean ajankohtaista luettavaa, halusin silti tulla kurkistamaan sun blogia. Heti aluksi kiinnitin huomiota blogin banneriin, joka on aivan ihastuttava! Kokonaisuudessaankin blogi on kiinnostava ja hyvä, mutta aiheet ei välttämättä mulle osuvampia :D Onnea jo näin etukäteen perheenlisäyksestä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun tulit kurkistamaan :) tottahan tuo on että meidän elämäntilanteet ei kyllä ihan kohtaa :D

   Poista
 4. Söpö masu, kaunis äiti ❤️ Hyvät leffa-arvostelut 🙈😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) haha joo vähän mietin että liittyykö tuo lista nyt edes yhtään mihinkään mitenkää :'D

   Poista
 5. Jännää :-) Tsempit koitokseen, sitten kun se aika tulee!

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !