Kaksivuotiaalle


Rakas tyttäreni, sinä jolle oli nimi valmiina kalenterin takakanteen kirjoitettu jo monta kuukautta ennen syntymääsi. Nimesin sinut blogiini Tuhinaksi, kun kuuntelin nukkuvan vastasyntyneen hengitystäsi. Ei me koskaan käytetty sinusta sitä nimitystä. Ennen ristiäisiä olit meille Nappula.

Olisin antanut nimehksesi Nuppu jos isi olisi suostunut. Isin mielestä et ole kasvi, joten keksin sinulle uuden, kauniin nimen, joka sointuu täysin omaani. Rakastan nimeäsi ja toivottavasti sinäkin pidät siitä kasvaessasi. Lempinimesi ja sen muunnokset on yhdistelmä Nuppua ja nimeäsi.

Sinä synnyit aurinkoisena tiistaiaamuna, sinisen taivaan alla, asfaltille pellon eteen. Tulit elämäämme toivottuna, haluttuna ja valmiiksi rakastettuna. Synnyit niin vauhdilla ettei sitä meinattu uskoa. Samaa vauhtia on riittänyt siitä saakka elämässämme joka päivä.


Sinä tartut pienellä kädelläsi omaani, katsot päättäväisesti ja sanot ytimekkäästi "tule". Sinä ripustaudut kaulani ympärille, rutistat niin lujaa, että joskus luulen sinun kuristavan minua tahallisesti. Sinä pyydät päästä syliin, kun on pahamieli tai väsymys.

Sinä syöt itse omalla lusikalla tai haarukalla. Pyydät sanomalla "anna" ja muistat melkein aina myös kiittää "kiitti" tai kiiiiiitosh". Sanot "ittuaa" - istumaan ja peruutat isin syliin, kun hän istuu lattialla. Juokset suihkuun, kun kuulet veden juoksevan. Kiipeät yöllä äidin ja isin viereen nukkumaan. Aamulla huudahdat ensimmäisenä "OHO!" tai "ÄÄITIII," tai "ITTTÄÄÄÄ".

Sinä olet näyttänyt meille hurjan tahdonvoimasi. Mummi sanoo, että ollaan vielä pulassa, kun sinusta tulee teini. Mummi on oikeassa ja välillä luulen olevani pulassa kanssasi jo nyt. Sinä olet mahdottoman utelias ja todella, joskus pelottavankin, rohkea. Uskallat kiivetä korkealle ja hypätä alas. Toistaiseksi en keksi mitä pelkäisit, paitsi välillä setääsi.


Joskus hämmästytät meidät, minut ja isin, ujoudellasi uusia tilanteita kohtaan. Tarkkailet tilanteita ja ympäristöäsi keskittyneesti. Mutta kun otat tilan haltuun, ei sinua pysäytä enää mikään. Nautit huomiosta ja esiintymisestä. Tykkäät myös kaikista eläimistä ja olisit valmis kaappaamaan syliisi myös sorsat uimarannalla. Harmi etteivät ne ole samaa mieltä.

Sinä opetat minulle kärsivällisyyttä joka päivä. Välillä onnistun, välillä olen aivan surkea. En ole täydellinen äiti, mutta rakastan sinua täydellä sydämellä joka ikinen hetki. Sinä saat minut ja isin nauramaan joka päivä kekseliäisyydelläsi. Olet hurjan fiksu jo nyt.

Sinä teit minusta äidin kaksi vuotta sitten. Sinusta iloiten, kiitollisena ja onnellisena toivotan sinulle valtavasti syntymäpäivä onnea rakkain Elpu-kulta!

4 kommenttia

 1. Onnea kaksivuotiaalle! (toivottavasti bebe malttaa vielä tän päivän odotella, niin saa Tuhina pitää oman päivän ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin toistaseks tuntuu siltä et lapset saa omat päivänsä vaikka onhan tässä vielä päivää jäljellä.... :D

   Poista
 2. tykästyn sun blogiin päivä päivältä enemmän, niin ihana ja elämänmakuinen! onnea pienelle kaksivuotiaalle, ihania kuvia taas tässäkin postaukses<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos, kiitos ja kiitos :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !