Viimeinen neuvola


Jep, otsikkokin sen kertoo. Mulla oli eilen aamupäivällä viimeinen virallinen äitiysneuvolakäynti, rv 38+6, tänään enää viikko laskettuun. Kaikki hyvin, niin mulla kuin vauvallakin ja tämä taitaa olla tällä erää myös viimeinen (tai ainakin viimeisiä) raskausaiheinen postaus ennen synnytystä ja vauvajuttuja. Paitsi on mulla tuolla luonnoksissa vielä jatkoa mahavertailuun.

Nyt on jotenkin haikea olo. En oikein tiedä edes mitä kirjoittaa. Tuhina oli neuvolassa mukana ja juteltiin taas varmaankin hänestä enemmän kuin vauvasta. Neiti ihmetteli verenpaineen mittausta ja rauhoittui kun kuunneltiin vauvan syke. Sen jälkeen alkoikin tutkimuspyötä kiinnostamaan meidän pientä kiipeilijää.

Edelleen suunnitelmamme on synnyttää Jyväskylässä, kunhan vauva vaan pysyy mahassa siihen saakka. Mun terkkari soitti vielä sinne synnärille miten toimitaan jos nyt satuttaisiinkin joutumaan yliajalle. Mun oma veikkaus on, että vauva syntyy rv 40+2 mennessä. Mutta jos ei, niin pitää olla yhteyksissä synnärille ja käydä rv41+0 tarkistamassa verenpaine ja antamassa proteiininäyte ja virallinen yliaikaiskontrolli pitäisi varata rv41+5. Meillä kotona yliaikaiskontrolli olisi 10 päivää lasketunajan jälkeen.


Vauvan ensimmäiset neuvolatarkastukset soitan omaan neuvolaan ihan normaalisti. Äitiysneuvolasta tullaan käymään kotona ja sitten siirrytään lastenneuvolaan. Tuhinan 2v neuvola varataan siihen samaan syssyyn, näin sovittiin jo tammikuussa 1v6kk neuvolassa. Odotellaan myös kutsua Tuhinan ensimmäiseen hammaslääkäriin!

Vauvan pään reuna löytyi vielä ihan hyvin ja olen myös huomannut vauvan vaihtavan kylkeä kumpaan potkii, että sen puolesta vauva taitaa haluta viihtyä mahassa vielä jonkin aikaa. Sehän sopii mulle. Sf-mitta pomppasi ensimmäistä kertaa keskikäyrän yläpuolelle. Aiemmin se on kasvanut aivan tarkalleen keskikäyrän kaaren tahtiin, mutta sen alapuolella.

Mitä uutta tähän raskausteen - supistuksia. Niitä kivuttomia ennakoivia vatsan kovettumia on Juhannuksen jälkeen alkanut tulla aina kiireisten päivien päätteeksi. Sellaisten kiireisten päivien, kun olen pyykännyt enemmän kuin yhden koneellisen vaatteita ja siivonnut päälle. Ja nyt viikon sisällä näihin on tullut lisäksi menkkakipu-jomotus. Kertaakaan en vielä ole näitä alkanut kellottaa, samana iltana ja yönä olen tainnut havahtua maksimissaan viisi kertaa.

Musta tuntuu todella oudolta, että luultavasti ensi viikolla meillä on vauva. Oliko tämä loppuodotus viimeksikin näin omituista? Tai haikeaa ja jännittävää ja erityisesti haikeaa. En osaa edes selittää. Vaihdoin Tuhinan lakanat tiistai-iltana ja silitin samalla myös vauvalle lakanan ja pussilakanan ja laitoin peiton valmiiksi.


Keskiviikkona raivasin makkarista lelut paikoilleen ja siirsin leluhyllyn. Pinnasängyn paikka on enää sänkyä vailla. Sänky taas on edelleen mummin ja papan autotallissa toista maalikerrosta vailla. Saatiin vasta viime viikonloppuna ostettua uusi maalipurkki ja tällä viikolla on satanut vettä joka päivä - missä mun maalauskelit!

Eilen en pyykännyt tai viikannut mitään, mutta tänään pitää siivota, pyykätä ja pakata tai ainakin suunnitella pakkaamista. Haluan täällä olevan siistiä kun tullaan vauvan kanssa kotiin.  Taidan vielä vaihtaa meidänkin sänkyyn lakanatkin, vaikka sitten ne onkin parin yön nukutut eikä suoraan kaapista, kun tullaan takaisin kotiin.


Jonkin verran tekemistä täällä vielä riittää, että ollaan todellakin valmiita vauvan tuloon. Lauantaina juhlitaan Tuhinan synttäreitä ja fiiliksen mukaan lähdetään sitten lauantaina tai sunnuntaina. Ja sitten kun lähdetään me tullaan takaisin nelihenkisenä perheenä.

Minä, Puoliskoni ja isosisko - vauvan kanssa.

6 kommenttia

 1. Voi että! Toivottavasti pian vauva sylissä :) ihanaa. Täällä on kyllä sellainen fiilis että varmaan oon taas käynnistyessä 42+0 tälläkin kertaa ����

  VastaaPoista
 2. Meidän neiti synty 39+5, olis aika hauskaa jos tämä nyt syntyis sitten sillon neidin laskettuna-aikana 40+2 :D toivottavasti saat nauttia loppuun saakka ilman suurempia harmeja jos yli meneekin :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana kirjoitus! Oikein kovasti tsemppiä KAIKKEEN ja toivotaan, että synnytyssuunnitelmien kanssa menee homma nappiin. Ja vielä pakko sanoa, että sulle sopii kyllä niin kauniisti tuo raskaus. Rouva on niin hehkeenä että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! On kyllä nyt jo masuikävä! en haluais vielä luopua tästä vaikka tietyissä tilanteissa taaperon kanssa vähän elämää hankaloittaakin :)

   Poista
 4. Meillä Lilian syntyi 42+1, eli sinä yönä kun aamulla olisi ollut käynnistys. Onneksi neiti tajusi sentään tulla ulos omin avuin lopulta :D Oon jo asennoitunut siihen että tälläkin kertaa mennään reilusti yli ja odottelen vauvaa pari viikkoa la jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sepä tässä onkin kun ensimmäinen tuli vähän ennen niin uskon että tämäkin tulee ajoissa, mutta entäs jos ei tulekaa.... :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !