2v SynttäritTykkäisin juhlia synttäreitä joko virallisena päivänä jos se vain onnistuu, tai sitten seuraavana viikonloppuna. Nyt tehtiin poikkeus ja juhlittiin ennen kuin päivänsankari täyttää kaksi. Otettiin ehkä riski kun pidettiin juhlat vain viikkoa ennen laskettua aikaa, mutta hienosti ehdittiin. Ja suurempi riski synttäreiden peruuntumiselle tai yllätyksille olisi ehdottomasti ollut virallisen syntymäpäivän jälkeinen lauantai, joka olisi ollut päivä lasketun ajan jälkeen.

Minut päästettiin näistä juhlista kokonaan ilman stressiä. Anoppini ilmoitti jo 1v juhlien jälkeen, että seuraavat synttärit juhlitaan heidän pihallaan. Minun huolekseni jäi tehdä ja lähettää kutsut, jotka lähti sähköisesti kolme viikkoa ennen juhlia. Sitten jännitettiin ketkä juhliin pääsevät, vai tuleeko ketään. 


Appivanhemmat huolehtivat tilasta ja tarjoilusta, meidän piti ottaa roolia sitten isännöinnissä ja emännöinnissä - mikä ei kyllä vielä tule luonnostaan meiltä kummaltakaan. Vieraille tarjosimme täytekakkua, jonka teki puoliskoni isosisko, yksi Kummitädeistä. Lisäksi oli pullaa ja keksejä. Suolaisena oli lihapasteijoita.

Ensimmäisenä tutkittiin lahjoja, kun odoteltiin pitkän matkan vieraita saapuvaksi. Lopulta päivänsankari nukahti ennen kuin mummu ja vaari pääsivät paikalle. Täytekakku leikattiin ja kahvit juotiin päikkäreiden aikaan.

Päivänsankarin herättyä puhallettiin kynttilät mummun tekemältä allergiaystävälliseltä suklaakakulta. Oli muuten sekin eräänlainen show ulkona - ensin liekki ei meinannut millään pysyä ja vihdoin kynttilät eivät meinanneet millään sammua.


Tein päivänsankarille letin ja kynnetkin lakattiin juhlan kunniaksi! Kyllä musta vielä tulee hienoja kampauksia loihtiva äiti, vaikka itselleni en kyllä loihdi  mitään kotiäitinutturaa kummempaa. Meikkasin kyllä juhlan kunniaksi ja sekin osoittautui virheeksi, pakko myöntää että oon mun meikkivoiteelle ja/tai puuterille allerginen.

Sateisen viikon päätteeksi ei saatu helteisiä puutarhasynttäreitä, mutta saateettomat kuitenkin. Vieraslistalta ilmottautuneista yli puolet pääsivät paikalle, pari vähän odottamatontakin, mutta valtavan tärkeää vierasta. Nuorin vieras oli päivänsankarin 4kk ikäinen pikkuserkku.

Päivänsankari oli aluksi todella ujo, varmasti väsymyksenkin takia. Unien jälkeen hän oli riehakas oma itsensä. Sähkömopolla ajeltiin vaarin kanssa ja serkukset leikkivät ilmapalloilla sydämensä kyllyydestä. Saivatpa kyytiä myös lapiot ja serkun lelumoottorisaha. Oi lasten riemua!


Suurkiitos appivanhemmille onnistuneen päivän järjestelyistä ja 
kaikille rakkaille vieraille, läsnäolonne oli tärkeää! :) 

2 kommenttia

 1. Paljon onnea pikkuiselle ♡♡
  Ja miten ihanaa kun on mahdollisuus järkkää juhlat ulkona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja todellakin, vuosi sitte meillä oli +30 ihmistä meidän kaksiossa ja kunnon helle.... :D kyllä oli ihana olla pihalla :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !