Vihdoin kotona

Halusin jo aiemmin - siis heti perjantain ja lauantain välisenä yönä puoli kahden aikaan - kirjoittaa, että ollaan vihdoin kotona, mutta torkahdin pystyyn puhelin kädessä. No myönnetään lauantainakin alkoi pilkkimää jo vartin yli puolenyön niin, että piti jättää kirjoittaminen sunnuntaille.

Oltiin vauvan kanssa sairaalassa kaksi yötä. Puoliskoni ja Elpu tulivat hakemaan meidät perjantaina jo yhdeltätoista. Mentiin pakkaamaan meidän tavarat mummun ja vaarin luota. Sillä aikaa, kun meidän isi teki ruokaa ja me pakattiin, äiti kävi BabyStylessa etsimässä imetysmekkoa ja varasi mulle sovitettavaksi muutamia paitoja lisäksi.


Ruoan jälkeen lähdin äidin kanssa pikaisesti shoppailemaan. Mun ainoat imetysvaatteet ennestään on imetysliivit. Pakko sanoa, että olin vähän hukassa muutamien vaatekappaleiden kanssa. Yksikin paita vaati hieman hermoja ja äidin auttamaan, että sain sen edes päälle. Se oli niistä kaikista kivoin, joten piti sovittaa sitä toisenkin kerran - äiti osti sen sillä ehdolla, että osaan pukea sen menettämättä hermojani. Mekkoa ei löytynyt, mutta kaksi juhlakelpoista arki paitaa kyllä.

Kotimatka alkoi pumpaten ja syötin vauvaa pullosta ensimmäisen Abc:n parkkipaikalla. Sen jälkeen vauva nukkui koko matkan 40ml saaliin voimin ja heräsi vasta, kun nostettiin hänet pois turvakaukalosta mummin ja papan pihalla. Vaari ja puoliskoni olivat viihdyttäneet myös Elpua niin, että päikkärit ajoittuivat kivasti kotimatkalle. Meni muuten jotenkin tosi sujuvasti ja nopeasti meidän parin tunnin kotimatka.

Ajettiin suoraan anoppilaan. Kotona käytiin kääntymässä, kun isi toi pakettiautolla meidän vaunut ja Elpun pyörän ja mopon. Oli kyllä mahtava helpotus, että isi toi ne vaikka heidän suunnitelmiinsa tulikin yllättäviä käänteitä. Kaikki se tavaramäärä ei olisi mitenkään mahtunut meidän Opeliin. Lopullisesti tultiin kotiin mummin ja papan luota vasta yhdentoista jälkeen, Elpukin kannettiin nukkuvana suoraan autosta sänkyyn.


Nukkumaan käytiin omaan sänkyyn - vasta vaihdettuihin puhtaisiin lakanoihin, kolmen viikon lattialla nukkumisen jälkeen. Elpu omassa sängynssään ja vauva meidän välissä. Tosin puoliskoni ei ehtinyt nukkumaan ennen kuin Elpukin jo pomppasi meidän sänkyyn.

Ensimmäinen yö neljästään nukuttiin suurimmaksi osaksi kaikki samassa sängyssä ja jopa ihan sovussa. Vauva herätti yöllä kahdesti. Tai oikeastaan minä heräsin puoli kuudelta jo ennen vauvaa kipeisiin rintoihin. Oli pakko lypsää käsin rintaa pehmeämmäksi, että vauva pääsi syömään kun hän vihdoin heräsi.

Ensimmäinen päivä neljästään alkoi Elpun herätessä puoli yhdeksältä. Aamupäivä meni tiskipyödän putsauksessa, Elpun aamupalan syömisessä, vauvaa imettäessä ja rintapumppua kotimatkan jäljiltä tiskatessa. Kaiken tämän ohessa keitin Elpulle riisit. Vauva nukkuu hämmentävän paljon, vaikka tottakai vauvat nukkuu.


Ehdittiin syödä lounas ja puoli kahdeltatoista jo kävin päiväunitaisteluun Elpun kanssa. Hän oli kyllä aivan väsynyt, mutta normaalin päikkäriaikaan verraten tuo puoli 12 oli aivan liian aikainen. Äiti voitti tämän tahtojen taistelun ja puoli yhdeltä havahduin vauvan ääniin ja Elpu nukkui jo sikeästi.

Itse ehdin nukkua tunnin päikkärit, kun Elpu heräsi kahdelta. Syötiin, katsottiin telkkaria ja rakennettiin palapelejä, ennen kuin vauva heräsi. Käytiin ensimmäistä kertaa nelihenkisenä perheenä kaupassa, vauva nukkui koko reissun.

Myös tänään herättiin yhdeksältä, tosin Elpu heräsi omasta sängystään nukuttuaan hyvin koko yön! Yksi jano yöhön mahtui, mutta se on pientä totuttuihin raapimisraivareihin verrattuna. Aamuun kuului taas pumppausta ja lastenohjelmia, sekä lounas. Ja loppu päivä vietettiin mummin ja papan luona puoliskoni siskon tytön synttäreitä juhlien.


Voidaan siis todeta, että ollaan päästy aloittamaan vauva-arkea ihan oikeasti, mummila vierailuineen ja hitaine aamuineen. Päätettiin, että vauva saa iltamaidon pullosta ja minä hoidan edelleen Elpun iltapesun ja nukuttamisen. Puoliskoni pääsee näin osallistumaan enemmän vauvan hoitoon ja Elpu saa pitää tutun iltarutiininsa.

Mun syli on luonnollisesti nyt ajoittain varattu vain vauvalle, joten haluan säilyttää joitakin totuttuja "Elpun ja äidin juttuja" kuten juuri iltapesu ja iltalaulut. Toivon, että se ainakin lievittää vauvan mukana tullutta muutosta ja myllerrystä taaperon elämässä.

15 kommenttia

 1. Ihania kuulumisia ja en kestä kuinka mahdottoman suloinen vauva.♥

  VastaaPoista
 2. Oiij saat kuulostamaan tuon niin helpolta! Toivottavasti jatkossakin arki sujuu yhtä vaivattomasti ja suuremmilta mustasukkaisuuksilta vältytään :) Ihanaa vauva-arkea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa toivon minäkin :) Aika näyttää onko vauva tosiaan näin tyytyväinen mitä nyt antaa olettaa :D

   Poista
 3. Voi tsemppiä teille uuteen arkeen! <3

  VastaaPoista
 4. Voimia teille uuteen ja erilaiseen arkeen <3
  Voi jestas että pikkuinen on suloinen!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta ja sylin täyteiseltä. Onnea vielä kovasti 😍

  VastaaPoista
 6. Olipas kiva lukea kuulumisia! :) Kiva, että on lähtenyt arki hyvin rullaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän reissun jälkeen ihana päästä oikeasti heti kiinni arkeen kotona :) kiva kun tykkäsit :)

   Poista
 7. Ihanaa lukea teidän arjesta. Hän on todella suloinen!

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !