Minustako futismutsi?

Uusi sivu aukesi meidän perheessä tänä keväänä. Ensin ostettiin säärisuojia ja sisäpelilenkiä, nyt on vedetty tuliterät nappulat alle.


Meillähän on molemmilla, minulla ja puoliskollani, jalkapallo taustaa. Itse pelasin oman ikäryhmäni edustusjoukkueessa, JyPK -91 White:ssa. Olin hurjan ylpeä ollessani edarissa, kun taas siskoni, joka oli minua huomattavasti motivoituneempi ja taitavampi, pelasi oman ikäryhmänsä harrastusjoukkueessa Green:ssä. No voitte arvata kummalla meistä on ollut pidempi "ura" jalkapallon parissa.

Loppujen lopuksi en pelannut tuossa joukkueessa kuin puolitoista vuotta. Vaihdoin jalkapallon Kilpa-aerobiciin kasiluokan keskellä ja siinä on laji jonka pariin kaipaan edelleen. Ysillä sen kaveriksi tuli kilpatanssi.

Molemmat lajit jäivät lähtiessäni Tampereelle Varalan Urheiluopistoon. Kaikista lajeista oli kyllä paljon hyötyä koulussa, mutta koulun ulkopuolella kävin vain pelaamassa sählyä kirkon nuorten aikuisten kanssa.

Nyt on tehty paluu futiksen pariin lasten kanssa. Ja tietenkin heti syvään päätyyn: molemmilla on treenit maanantaisin sekä torstaisin. - toiset treenit on samaan aikaan, mutta onneksi sentään samassa paikassa. Ja isommilla on vielä kolmaskin treenipäivä.

Jännä nähdä miten lasten into riittää ja tuleeko minusta vielä pesunkestävä mokkapalaleipuri ja talkoolainen. Kotiseututuntemus ainakin kasvaa, kun seikkaillaan kenttien ja palloiluhallien perässä.

Yleensä en käytä "mutsi" sanaa, mutta futismutsi kuulostaa itseasiassa hyvältä. 

8 kommenttia

 1. Niin kuulostaa 😍. Itse olen tennismutsi 😀. Meilläkin harrastus (tennis ja sulkapallo) kulkee suvussa, vaikka kumpikaan ei koskaan mihin edustamaan päässyt, muitta rakas harrastus se silti on ollut vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tennis on kivaa! Sitäkin opiskeltiin ohjaamaa Varalassa :D mutta koulun jälkeen en oo päässyt pelaamaan... Puoliskoni kävi aiemmin isänsä kanssa pelaamassa tennistä ja sulkapalloa, ehkä siinä on meille seuraavat treffit! :D ja vaikka itse pelasin edustusjoukkueessa, niin mulle on aina tärkeämpää ollut se että kaikilla on hauskaa, kuin voittaminen... Ehkä sen takia tuo joukkue ei oikein sopinut mulle loppujenlopuksi ':D

   Poista
 2. Olen joskus ollut futismutsi, tosin en kauheasti välitä seistä siellä kentän reunalla. Siksi pojan futiksen harrastaminen jäikin aika lyhykäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo säässä kuin säässä värjöttely ei ole aina kivaa... Mie tein tänään tunnin ajan kuvia blogiin yhden ollessa treeneissä ja kahden nukkuessa autossa, onneksi on iso auto missä on hyvin tilaa löhöillä takapenkillä läppärin kanssa 🤭

   Poista
 3. Futismutsi kuulostaa hyvältä :D Aika näyttää innostuuko oma neiti jostain tietystä harrastuksesta, että haluaa sillä tiellä enemmänkin edetä. Nyt pyrin antamaan mahdollisuuksia tutustua eri harrastusmahdollisuuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kokeileminen onkin tärkeää, eihän se oma laji muuten löydy! Meidän neiti tanssi ensin balettia ja nyt meillä on sitten kaksi futaria :D

   Poista
 4. Minä kyllä näen sinut futismutsina ☺️

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !