Kamera, Kampaaja, Harava & Ruohonleikkuri

Minulla on oma ostoslista tälle vuodelle. Siinä on uusi kamera. Pikkuisen parempi kuin nykyinen, koska tarkoitus olisi perustaa valokuvausyritys. Idea on hyvä, en vain ole vielä täysin vakuuttanut itselleni, että haluan sen oikeasti toteuttaa. Minustako yrittäjä? -valmennuksen valmentaja piti jopa yritykseni nimestä. Jos joskus yrityksen perustan se nimi tulee pysymään. Toivottavasti se on vielä vapaa. 
Kameran lisäksi ostoslistalla on kampaamokäynti. Ehkä nyt olisi aika tehdä näille hiuksille oikeasti jotain. Niitä on kyllä siistitty viime kesänä, ennen Kirpun ristiäisiä, parturissa. Olen ylpeä myös siitä, että voin sanoa käyneeni parturissa, kun minua on monesti moitittu tämän termin käyttämisestä. Todellakin kävin puoliskoni kanssa parturissa en kampaajalla. Ja pituutta lähti sen verran, että kuivat latvat putosi lattialle ja loput tasoitettiin. Nyt mulla on puhelimessa kuva siitä, millaiset hiukset haluaisin. Anoppi ehdotti minulle jouluna mullettia. Se ei ehkä olisi niin paha, miltä se saattaa kuulostaa....

Nupun hiuksia ei ole koskaan leikattu, kävi siis myös mielessä, pidettäisiinkö me joskus tyttöjen päivä. Käytäisiin kampaajalla yhdessä, sitten vähän syömässä ja illalla jalkakylvyt saunassa... tämä täytyy kyllä toteuttaa! Kampaamokäynnillä tai ilman.

Kolmantena ostoslistalla on ompelukone. Minulla on paljon  rikkinäisiä juttuja joista haluaisin tehdä jotain ihan muuta. Esimerkiksi Nupun taaperoajalta on pari todella pehmeää yöpukua ja aivan surkeita tyynyjä meiltä löytyy myös, joten haaveilen tekeväni yöpuvuista pehmoleluja.
Mulla ei ole kuvaa itsestäni haravoimassa, mutta tässä kuvassa Kirppu istuu kivellä odottamassa, että saan haravoitua viimeisen osan pihasta.
Yksikään näistä listan kohdista ei tule olemaan äitienpäivälahja. Ostimme puoliskolleni Isin ja tyttöjen lettikirjan, lisäksi ostin hänelle heijastinvaljaat - ostin kyllä koko perheelle. Ja one bladen teräpaketin. Oli muuten varmaan kallein isänpäivälahja ikinä. Joten en odota kameraa äitienpäivälahjaksi.

Kamera, kampaamo ja ompelukone ovat minun ilokseni. Mutta näiden haaveiden toteutumista odotellessa ostin omaksi ilokseni ihka ensimmäisen oman haravan! Onhan minulla mökillä oma vihreä lasten harava, jonka olen saanut vanhemmiltani tai mummolta ja papalta. Mutta se on mökillä enkä ole enää lapsi. Ostin halvimman, vajaa 9€ maksavan haravan. Vaikka ei se Fiskarsin haravakaan mitenkään järkyttävän hintainen ollut. Sitä paitsi se oli vielä kaiken lisäksi vaihtopäinen!

Siis samanlailla, kuin Sinin siivousvarteen saa suihkulastan, ikkunanpesurin ja harjan, niin Fiskarsin varteen saa lehtiharavan ja jonkun toisen nimisen haravan ja niitä päitä oli siinä hyllyssä aika monta. Tämähän ratkaisisi äitienpäivät ja syntymäpäivät vähäksi aikaa, jos ensin saisin pelkän varren ja sitten yhden haravanpään kerrallaan uusia päitä. Ja kyllä, olisin tästäkin lahjasta aivan innoissani. :D 
Haravan lisäksi tarvitaan muuten ruohonleikkuri. Haravoita nurmikko vihertää jo aika kivasti! Ja puoliskoni mielestä tuo grillikatos pitäisi täyttää grillillä. Minä kannoin sinne pyykkitelineen ja sanoin että voitaisiin laittaa siihen sellainen tanko johon saan ripustaa hengareita. Ei kuulema laiteta, mutta pyykkinaru voitaisiin vetää pihan poikki. Grilliä odotellessa kuivatan pyykit kuitenkin siellä. Naapurilla on hieno seinästä taittuva kuivausteline. Ehkä haluankin sellaisen! Joo kyllä, mun elämäni on tällä hetkellä täynnä pyykkiä. :D

Siltä varalta, että äitienpäivä tulee yllättävän nopeasti, enkä tiedä mitä tahtoisin lahjaksi, ostin kaksi pussia kukkien siemeniä. Pitää odottaa, että yöpakkaset on ohi ja sitten mennään lasten kanssa istuttamaan niitä! Tosin taidan tarvita jonkun pistolapionkin sitä varten. Ja vähän isomman kastelukannun. Mulla on ehkä 1,5litran kastelukannu.

Niin ja tuolta talon takaa paljastui myös neljän laatikon kasvatushökötys! Joten sinne voisi laittaa jotain syötävää kasvamaan! Sinne tarvitaan sitten myös multaa....

Hmm. mitähän muuta sitä voisi vielä tarvita oman pihan hoitoon?

6 kommenttia

 1. Puutarhanhoito on mulla aina loppunut katastrofiin, joten nyt enimmäkseen yritän olla koskematta, jos sellainen osuu kohdalleni.

  Mutta kameraa olisin itsekin tarvinnut. Se on ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa, mutta en osaa päättää, millaisen mun pitää ostaa. Pitää tarkentaa tarpeitani ensin kai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tunnistan kyllä hyvin puutarhakatastrofit! Tykkään kukista, mutta harvoin ne pysyy hengissä :D Mulla oli aikanaan aika pitkä lista ominaisuuksia joita kameralta toivoin ja kyselin Facebookissa neuvoja "valokuvaajan neuvola" ryhmässä. Oon ollut tyytyväinen valintaani. Nyt kun runko pitää päivittää enkä osannut päättää parannanko samassa malissa uudempaan vai pikkuisen tehokkaampaan mutta vanhempaan runkoo, niin alkoi ajatukset jo karkaamaan eri merkkeihinkin, joista taas en jaksa ottaa selvää. ja asia on vähän jäänyt jalkoihin, kunnes nyt mun kamerasta irtoilee osia - kuten akkuluukun kansi .... :D

   Poista
 2. Meilläkään neiti ei ole kertaakaan kampaajalla käynyt, itse olen hiuksia napsinut tarvittaessa. Katsotaan kunhan noista pitkistä kutreistaan raaski luopua niin josko sitten.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neiti on välillä kysellyt hiusten värjäämisen ja leikkaamisen perään, mutta päädyttiin siihen, että olen värjännyt latvat nyt muutaman kerran toivomallaan suoravärillä. :)

   Poista
 3. Meillä on jo kolme vuotta ollut ostoslistalla yhden kameran huolto, kahteen muuhun pitäisi hankkia uudet obejektiivit. Vieläkään ei olla saatu aikaan sitä hommaa. Olen siis vain puhelimella ottanut kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nykyään puhelimissa onkin hyvät kamerat, että silläkin pärjää paremmin kuin hyvin! mä olen sen verran jäärä ja vanhanaikainen, että melkein toivoisin ettei kännykässä olisi kameraa tai nettiä ollenkaan. Joskus haaveilin jopa lankapuhelimesta, ettei olisi kokoajan tavoitettavissa ':D läppäri, kamera ja puhelin on erikseen mulla nyt ja varmaan aina. :D Mutta mullakin oli blogin ensimmäiset 3 vuotta vain puhelimen kamera ennen kun ostettiin eka kamera. :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !