Valinnan vaikeuksia

Tuplavaunujen mietintä ja etsintä ei sittenkään päättynyt vaikka niin luulin. Vuosi sitten alkanut Emmaljungan Douple Viking -kuume vaihtui vuoden vaihteessa Bugaboo Donkey kuumeeksi ja vaikka niillä uutena hintaa onkin pienen auton verran niin uskoin jo meidän kotiuttavan ne. Jos säästötavoite ei tulisi kesä-heinäkuuhun mennessä niin syksymmällä sitten kuitenkin. Kunnes.....

Selasin Babytownin nettikauppaa ja törmäsin Chipolino Twix tupliin. Tuolta samaisesta kaupasta tilasin saman merkin turvaistuimen Tuhinalle vuosi sitten. Ja nämä Twixit oli ensimmäiset rinnakkain olevat tuplat heidän valikoimissaan. Olen myyty. Nuo renkaat! Ja kankaat ja runko. Jotenkin hassulla tavalla sirot mutta silti älyttömän vahvan, tukevan ja ketterän oloiset.

Emmaljungan ja Bugaboon paras plussa on ehdottomasti lasten kasvojen suunnan kääntäminen. Niistä löytyy myös ilmakumirenkaat ja säädettävä työntöaisa. Emmaljungat hävisivät kilpailun mielessäni Buggiksille renkailla ja rungolla. Donkeyn runko ja renkaat vaan vaikuttavat mun silmiini jotenkin jykevämmiltä ja sen taas miellän suoraan niiden työnnettävyyteen maastossa ja talvella.

Nyt olen miettinyt noita Chipolino Twixien ominaisuuksia ja puutteita jos vertaa noihin kahteen. Sekä tietysti sen perusteella mitkä koen tärkeiksi, edelliseen postaukseen saamani vinkit huomioiden.

Twixin työntökorkeus on 100cm, ei säädettävä. - Mutta se ei haittaa, mittasin millä korkeudelle meidän vaunujen säädettävä työntöaisa oli käytön jälkeen ja se oli n. 100cm. Käskin myös puoliskoni testata ja korkeus oli hänellekin hyvä.
Korjaus 22.4.2016: Baby Townin sivuille on vaihtunut teksti työntökorkeus säädettävä.

Erilliset, pitkät kuomut. - Vaikka vauvaa ei saa kasvot minuun päin niin uskon pitkän kuomun ja pehmeänkantokopan suojaavan vauvaa säällä kuin säällä.

Makuutilan pituus 80cm - mietityttää koska Tuhina on hieman yli 80cm pitkä. Hän ei ole viime heinäkuun jälkeen nukkunut säännöllisesti vaunuissa. Usein kyllä nukahtaa vaunuihin ja olen jättänyt vaunut alakertaan ja kantanut nukkuvan lapsen sitten kotiin, omaan sänkyyn. Joten onko tällä merkitystä vai ei?

Mutta suurin mietinnän aihe tällä hetkellä on leveys. Twixit mahtuisivat meidän ovesta kyllä eteiseen mutta parvekkeelle tai makkariin niitä ei saa, ainakaan mittauksen perusteella. Ei sillä että niitä makkariin oikeasti edes tarvitsisi saada... :D Mutta vessan ovi on saman levyinen eli ei mahdu sinne pesuun. Puoliskoni kyllä tuumasi että pihalla on puutarhaletku.

Tässä vielä vertailuksi näitä leveyksiä:
Chipolino Twix: 82cm 
Emmaljunga Douple Viking: 79,5cm 
(Douple Viking 735: 73,5cm) 
Bugaboo Donkey Duo 74cm (mono 60cm)
Emma Jule Twin 79cm
Teutonia Team Cosmo +100cm?

Katsottiin tori.fin tarjontaa Teutonian Team Cosmojen kohdalta. Niissä jäi mietityttämään työnnettävyys talvella. Ja yhteinen kuomu. Laitoin viestiä yhdelle tutulle jolla nämä on jos saisin niillekin oikean leveyden - en löytänyt sitä mistään! Ja kokemuksia loskakeliltä.

Puoliskoni ehdotti myös että voitaisiin ostaa jotkut vaikka vähän edullisemmatkin tai ei niin silmää miellyttävät käytettynä tuunattavaksi. Voisin itse tehdä niihin uudet kankaat. Ei lainkaan hullumpi ajatus, erityisesti kun se oli vielä puoliskoni idea!

Tällä hetkellä mua kuitenkin kuumottelee nuo Twixit. Ja periaatteessa niiden ei tarvitsekaan mahtua mihinkään ahtaisiin busseihin tai pikku putiikkeihin/kahviloihin kun ei me sellaisissa olla nytkään käyty. Paikallisliikenteen bussilla ollaan matkustettu kolme kertaa puolentoista vuoden aikana... En usko että kahden lapsen kanssa tämä jotenkin muuttuisi.

Vikingeissä ja Buggiksissa mua edelleen häiritsee myös se kuppimallinen ratasistuin - nukkumista ajatellen. Ja muutenkin mitä noihin "muotivaunuihin" tulee, niin mitä useammalla ne on sitä enemmän haluaisin löytää jotkut mitkä ei kävelä joka risteyksessä vastaan, jotkut mun näköiset -oman jutun... Samalla logiikalla mun vaatekaappikin on täyttynyt. :D

Oon myös katsellut saman merkin turvakaukaloa - Tuhinalla oli käytössä serkkunsa vanha Gracon kaukalo ja mamma kaverilta lainassa ollut Maxi-Cosin kaukalo. Telakkaa ei ollut kummassakaan. Mitä nyt olen kaukaloita silmäillyt niin telakka nostaa kaukalon hintaa vähintään satasella.  Hurjan kätevähän se olisi, niin olen kuullut, mutta oikeasti halutaanko se välttämättä? En edes kysy tarvitsenko välttämättä, koska Tuhinan kanssa pärjättiin hyvin ilmankin.

Minkä levyisiä tuplia teiltä löytyy? 
Onko 82cm liian leveä, jos huomio meidän käyttötarkoitukset?
 - puistoilu, lenkkeily, sekä neuvola ja kerhomatkat -
Kumpi on parempi kuppipenkki vai 180° taittuva istuin?
Onko kasvojen menosuunnan kääntäminen kaksin- tai kolminkertaisen hinnan arvoinen ominaisuus, oikeasti?

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !