Tupsuihastus


Tuhina on ollut nyt jo pidemmän aikaa ihastunut yhteen puoliskoni tupsupipoon, pipokoppaa kaivaessaan hän valitsee sen aina itse. Ja onhan tuo  pieni aivan mahdottoman suloinen iso tupsupipo päässään. Niinpä puoliskoni halusi hankkia Tuhinalle oman tupsupipon, johon minä vastasin että voisin tehdä itse. 

Parikertaa aiemmin ollaan käyty katsomassa lankoja, väri valinnat oli heti selvät, lankatyyppejä jäin vähän arpomaan. Lauantaina vihdoin ostettiin kaksi kerää: Novitan Heijastus-lanka valkoisena ja vaaleanpunaista Isoveli-lankaa. 

Edellisestä virkkauksesta on jo pidempi tovi enkä ensin meinannut päästä alkuun. Sunnuntaiaamuna aloitin pari kertaa alusta ja lopulta luovutin.  Maanantaina aloitin silmukoiden luonnin uudestaan päikkäreiden jälkeen, Tuhinan katsoessa pikkukakkosta. Ja niinhän siinä sitten kävi, kun vihdoin vauhtiin pääsin, en osannut lopettaa. Kavennuksen purin pari kertaa ja tein lisää kerroksia sen alle. Tuli vähän valvottua, mutta maltoin kuitenkin jättää tupsun ja päättelyn aamuun.

Piposta tuli vähän liian kireä. Ei se yllätys ole, nyt kun miettii, käytin kahta aivan eri vahvuista lankaa koukkua vaihtamatta. Heijastuksen vyössä oli puikkokooksi annettu 10 ja Isoveljelle 5-6. Käytin koon 7 koukkua. Ja mulla on muutenkin aika tiukka käsiala. Pipo oli  tiistain kasteltuna kulhon ympärillä venytyksessä. Nyt se on hyvä.Tupsu vähän jännitti, kun tarkoitukseni oli että se olisi myös heijastin. Heijastuksen takia jätin sen myös huolittelematta. Muistan joskus ala-asteella tasoitelleeni tupsua liian huolellisesti. Jos ei muuta niin ainakin tupsu on iso ja pörheä. Sen kiinnityksessä meinasi itku tulla. Maailman helpoin homma ja onnistuin jättämään tupsun ja pipon väliin pari senttiä lankaa. Onneksi sain sen kuitenkin korjattua.

Valkoiset langat on vielä päättelemättä, en löytänyt parsinneulaa ja tavalliseen, vaikka isosilmäiseen, silmäneulaan en saanut sitä tungettua. En suunnitellut pipon kuvioita etukäteen tai laskenut silmukoitakaan (paitsi että pilkkujen välissä on viisi silmukkaa) että mitään käsityö ohjeita ei kannata odottaa vaikka joskus innostunkin tekemään.

Mun mielestä pipo onnistui oikein käyttökelpoisesti! Ja sen verran riittää innostusta että pitäisi päästä hakemaan lisää lankaa vauvan pipoon. Kaikki mitä noista raidoista ja täplistä jäi tuota heijastus-lankaa on tuossa tupsussa. :DMitäs tykkäätte? Onko siellä käsityöihmisiä? :)

8 kommenttia

 1. Ihana pipo ihanalle tupsutytölle! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea toi heijastintupsu! :) mä oon toooosi huono näissä jutuissa. Mun kaulahuiveista tulee pannulappuja ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :D meiltä puuttuu patalaput ja pannualuset! Pitäs vissiin tehdä :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !