65 neliötä - part 2

Eteisestä on suora näkymä olohuoneeseen, mitä yritin varoa näyttämästä eteistä kuvatessa. Nyt on esittely vuorossa siis olkkari. Puoliskoni kertoi eilen että tämä (ensimmäisessä kuvassa) on hänen lempi näkymänsä olohuoneesta. Otin ensin kuvat lauantaina illalla, mutta niistä suurimmasta osasta tuli tosi suttuisia ja pimeitä. Päätin ottaa päivällä uudet kuvat, tosin unohdin muutaman kuvakulman.

Tässä olohuoneessa parasta on luonnonvalo! Kesäaikaan siitä saa nauttia tietenkin huomattavasti enemmän, mutta myös aurinkoisina talviaamuina ja aamupäivinä luonnonvaloa riittää eteiseen ja pesuhuoneeseen saakka! Koko olkkari näyttää paljon paremmalta luonnonvalossa ja tekin huomaatte kyllä eron kuvien välityksellä.

Jopas nyt kävin jaarittelemaan, tulkaahan peremmälle!

Meidän sohva meinasi aiheuttaa vähän päänvaivaa, lähinnä kokonsa takia. Tai no ei se koko vaan se, että sille ei käytännössä ollut kuin yksi mahdollinen paikka ja siinähän se nyt on. Sitten päänvaivaa aiheutti telkkarin ja pianon paikat vaikka niillekään ei käytännössä ollut vaihtoehtoja. 

Olin haaveillut pianosta jo pidempään. Tämä meidän äidin pieni piano oli mulla Rovaniemellä. Sitten kun muutin Jyväskylän kautta tänne, piano jäi äidin ja isin luokse. Vuosi sitten se muutti isosiskoni matkassa Helsinkiin ja kun siskoni muutti toiseen kotiin jonne piano ei mahtunut, ilmoitin että se tulee meille.

Pientä kädenvääntöä meillä oli puoliskoni kanssa, pianon saapumisesta ja sen paikasta. Mutta kun testattiin telkkaria ja pianoa toisin päin todettiin ettei vaihtoehtoja tosiaan ole. Tämä paikka on suoraan luotu tuolle pianolle! Telkkari  ja tvtaso näyttivät siinä pöljältä. Mutta nyt se on täydellinen.
Telkkarin paikka sohvaan nähden on vähän hassu, tiedetään. Tvtasossa on pyörät, että sen paikkaa on helppo vaihtaa. Aikamme kun kääntelimme koko tv tasoa keskelle olohuonetta ja takaisin seinälle, puoliskoni päätti että nyt riittää. Sitten telkkari ruuvattiin seinälle, käännettävällä telineellä.

Uutena, tai sellaisena mitä edellisessä kodissa ei ollut, tänne uuteen olohuoneeseen tuli piano, isompi telkkari ja seinäteline ja puoliskoni työpöytä katosi. Tai siis myytiin ja tietokoneelle keksittiin paikka muualta.

Taulu oli keskellä seinää kunnes Tuhina onnistui tiputtamaan sen ja en edes tiedä minkä koukun varaan se tuohon jäi. Ei olla edes jaksettu nostaa sitä takaisin, kun nyt on alkanut mietityttää koko taulu.

Telkkarin yläpuolella olevat hyllyt ovat lähes samanlaiset kuin edellisessäkin kodissa. Ainoa muutos taitaa olla yksi kukka vähemmän, se otti ja kuoli. Ja Pistorasioita piilottava Avocadokin on vähän huonossa hapessa - kuollut sekin. Jörön suurin puu on sentään pystyssä edelleen.

Arvaatkos mihin mennään seuraavaksi...? :)

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !