Lapsivapaa + rakenneultra

Meillä oli eilen pitkästä aikaa lapsivapaa päivä. Herätin puoliskoni ja Tuhinan puolikahdeksan aikaan ja vähän yli kahdeksan sanoin Tuhinalle heipat mummon eteisessä. Tuhina vietti koko päivän puoliskoni mummon luona. Sanoin taas että voidaan tulla hakemaan heti kun kotiin päin päästään, mutta mummo sanoi höpöhöpö ja käski meidän levätä - haette sitten illalla.

Meillä oli aika äitiyspolille vartin yli yhdeksän ja kerrankin oltiin ajoissa! Rakenneultrassa kaikki oli juuri niin kuin pitikin olla. Illalla tarkistin Tuhinan aikaista äitiyskorttiani ja huomasin että me oltiin myös 3.3.2014 rakenneultrassa. Tuhinasta viikkoja oli kaksivuotta sitten 20+4 kun nyt 3.3.2016 oli rv 20+6. Äitiyskortin merkintöjen mukaan tämä uusi vauva on tässä vaiheessa 29 grammaa siskoaan pienempi.

Vauva oli hurjan aktiivinen ja liikkui koko tutkimuksen ajan. Siellä hän potki ja riehui, ja hetken päästä laittoi nilkat ristiin. Yhteen väliin näytti kuin hän olisi ryöminyt tai kontannut ja sitten hän olikin jo ihan mutkalla. Liikkeet muuten tuntuvat ja n ä k y v ä t jo mahan läpi!

Nyt ei saatu vauvasta 3D ultrakuvia. Kasvoista olisi tietysti ollut kiva saada joku selvä kuva. Tuhinasta saatiin kuva jossa hän näyttää kieltään. Pääasia kuitenkin että kaikki oli hyvin ja muutama tavallinen ultrakuva saatiin kotiin tuliaisiksi.

Ylin kuva on  np-ultrasta 5.1.16. lähempi sivuprofiili ja mutka -kuvat saatiin eilen. :)
Mutta mitä siihen lapsivapaaseen tulee...

Käytiin lounaalla ravintolassa - ollaan käyty useammin lapsen kanssa ravintolassa, kuin ilman. Ja mulla ei ole mitään sitä vastaan, että lapsiperheet käy ravintoloissa syömässä, päin vastoin. Mutta kyllä täytyy myöntää, että olihan syöminen huomattavasti rauhallisempaa kun pöydän päässä ei istunutkaan pientä ruokailijaa.

Käveltiin käsikädessä piiiitkästä aikaa, niin pitkästä että puoliskoni oikein mainitsi asiasta. - nykyään kävellään tai oikeastaan juostaan käsikädessä kolmestaa Tuhinan kanssa. Onhan se aivan parasta kun Tuhina ojentaa pienen kätensä ensin isiä kohti ja heti perään katsoo taakseen ja ojentaa toisen kätensä minulle. Ja sitten hän kikattaa koko matkan parkkipaikan läpi.

Kävin yksin pitkässä suihkussa, joka kesti kuitenkin alle puolituntia. -  Tuhinan kanssa menee yleensä tunti, enkä edes muista koska olisin käynyt pitkän kaavan mukaan suihkussa ilman Tuhinaa. Neiti kyllä viihtyy suihkussa ja kylvyssä paremmin kuin hyvin. Mutta nyt sain rentoutua ihan eritavalla ja uppoutua ajatuksiini, kun kukaan ei yrittänyt avata sampoo- ja hoitoainepulloja tai syödä saippuaa ja juoda kylpyvettä.

Puoliskoni toi mulle mehulasin suihkuun ja sekin vain oli siinä saunajakkaran päällä. Sain juoda sen kokonaan itse, eikä se päätynyt kenenkään kylpyveteen. Toisin kuin muumilimsa hiihtolomalla kun saunottiin siskojeni kanssa.

Pidempien automatkojen, syömisen, käsikkäin kävelyn ja rentouttavan suihkun lisäksi meidän lapsivapaapäivä sisälsi nejän tunnin päikkärit. Mietittiin myös jotain päivänäytöstä leffaan. Puoliskoni tosin ei ollut kanssani aivan yhtä innoissaan Disneyn Kunnon Dinosauruksesta. Nukkuminen teki kyllä todella hyvää.

Heräsin puolikuuden jälkeen ja kuuden jälkeen oltiin mummolla hakemassa Tuhinaa. Neiti nukkui tyytyväisenä kengät jalassa mummon sylissä. Oli kuulemma jo odottanut meitä ja hieman ikävää tihrustanut, vaikka mummo ei ollut kertonut että nyt ollaan tulossa.

Herätettiin Tuhina, juteltiin, syötiin ja katsottiin Tuhinan touhuja vielä ennen kotiin lähtöä. Tuhina antoi lähtöpusun myös mummon sohvalle. Ovesta ulos astuessamme hän otti isiä kädestä kiinni ja katsoi taakseen minulle kättä ojentaen. Niin me juostiin autolle kolmestaa, Tuhina nauraen ja kengillään vauhdissa luistellen.

Kotona ennen  nukkumaan menoa riehuttiin hetki kolmestaan, käytin Tuhinan pikaisella pesulla ja rasvasin ja iltapalan jälkeen luettiin mummulta saatua uutta kirjaa. Siihen hän väsähti sohvalla ja sänkyyn  nukahti nätisti. Olihan se ihan rentouttavaa olla päivä ilman Tuhinaa, mutta kyllä mulla oli ikävä siitä sekunnista saakka kun aamulla Tuhinalle vilkutin ja mummolan oven perässäni suljin.


Luonnollisesti keskityttiin ilta Tuhinaan, joten masukuvan ottaminen jäi sitten iltamyöhäiselle, tai siis yölle ja ehti vuorokausikin vaihtua. Farkut vaihtui kollareihin samalla kun Tuhina sai päälleen yöpuvun. Mutta ihan oikeasti, voisiko joku kertoa miten tota puhelinta pitäisi pitää yhdessä kädessä kun sillä kuvaa? :D

7 kommenttia

 1. Voi vitsit, kuulostaa kivalta! Mun pitääkin lähettää kohta teille joku vauvafiilistelypaketti <3

  VastaaPoista
 2. Onnea iloisista rakenneultrakuulumisista! Mahtavaa, että vauva voi mainiosti. :) Ja voi voi voi tuota ihanaa vauvamasua...

  VastaaPoista
 3. Oii, ihana! Lapsivapaata on kyllä ihana viettää, oikeaa luksusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kyllä kiistää etteikö lapsivapaa ajoittain tekis tosi hyvää! :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !