Kolme viikkoa vauva-arkea

Me ollaan oltu vauvan kanssa kotona vasta tai jo melkein kolme viikkoa ja vauvalla on nyt ikää tarkalleen kolme viikkoa ja yksi päivä. Enkä oikeastaan osaa edes kertoa meidän arjen muuttuneen, vaikka lapsia nyt onkin yksi enemmän. Oikeastaan tällä hetkellä tuntuu, että Jekun päiväkodin aloitus oli isompi muutos kuin vauvan syntymä.


Kotiuduttiin keskiviikkona, vauvan ollessa kahden päivän ikäinen. Puoliskollani oli vapaata töistä se ensimmäinen torstai päivä ja se ilmoitettiin myös päiväkotiin lapsille kotipäiväksi. Pohdittiin isyyslomaa enemmän ja vähemmän pitkin kevättä, koska nyt se olisi oikeasti ensimmäistä kertaa mahdollista ja nimenomaan isyyslomaa. Nupun ja Jekun syntyessä hän oli opiskelijana muutenkin lomalla. 

Synnytys meni hyvin ja jälkisupistuksia lukuunottamatta en ollut sen jälkeen edes kipeä. Tultiin sitten kuitenkin siihen tulokseen, että puoliskoni pyysi vain perjantain vuoronsa vapaaksi ja jo lauantaina vietin aamusta päivän yksin lasten kanssa. Ensimmäinen päivä yksin kolmen lapsen kanssa

Aamupäivällä katsottiin piirrettyjä ja lounaan jälkeen siivottiin lastenhuonetta. Yritin houkutella lapsia aktiivisiksi kertomalla kuinka kivaa on sitten sunnuntaina leikkiä mummun ja vaarin kanssa. Onnistuin niinkin hyvin, että lapset sentään olivat samassa huoneessa kanssani ja minä siivosin. Käytiin myös saunassa, vauvan ottaessa ilmakylpyä pyyhkeen sisällä pesuhuoneessa. 

Mummu ja vaari kävivät sunnuntaina tuomassa muutamia vauvatarvikkeita. Samalla kun vaari ja Nuppu ripustivat vauvan korikehtoa, minä kävin läpi vauvan liinavaatteita ja tajusin antaneeni kaikki (vaaleanpunaiset) aluslakanat pois. Ilmeisesti meillä olikin vain yksi valkoinen lakana ja siitäkin olin puolet repinyt kiharanauhoiksi.


Mummu täydensi meidän lakanakaappia kahdella pienellä pussilakanasetillä ja kahdella lakanalla sekä pissalakanalla. Samaan aikaan vauva pääsi ensimmäistä kertaa rattaissa ulos, kun ruoan jälkeen lähdettiin vaarin kanssa keinumaan. 

Mitä tulee siihen yhden päivän isyyslomaan, ei lapsetkaan pitäneet sen enempää vapaata päiväkodista. Mitä nopeammin arki palaa aamuherätyksineen ja iltarutiineineen tutuille urille, sen parempi. Meidän arki on muutenkin ihan omanlainen puoliskoni ilta- ja viikonloppupainotteisen työn ja arkivapaiden ansiosta.


Näiden kolmen viikon aikana:

Yritin ehtiä vauvan kanssa pikaisesti kaverille ennen lasten hakua, siinä reilusti epäonnistuen. Vauva halusi mieluummin syödä. Kävin sitten vauvan kanssa tankkaamassa auton puoliskolleni valmiiksi ja kiiruhdin hakemaan lapsia. Ensimmäinen lähtömme viikon ja päivän ikäisen kanssa ei siis ollut kovin sujuva.

Osallistuttiin päiväkodin kevät tapahtumaan koko perheen voimin.

Käytiin kaksi kertaa portfoliomalleina vauvakuvauksessa.

Vietettiin äitienpäivää ja askarreltiin kortit.


Tehtiin onnistunut synttärireissu Vantaalle. Vauva alkoi heräillä kehä kolmoselle liityttäessä ja pysyi tyytyväisenä sen viimeisen vartin Nupun huolehtiessa takapenkillä tutin vauvan suuhun. Kotimatkalla taas Jekku päätti laittaa tutin omaan suuhunsa, joten pysähdyttiin sitten kerran tankkaamaan vauva. Ei lainkaan huono!

Okei yksi juttu on muuttunut arjessa vauvan synnyttyä. Koska päiväkotiin päin koko matka on ylämäkeä ja lapset ovat pyöräilijöinä vielä toistaiseksi mallia ylämäessä perässä vedettäviä, he eivät ole päässeet pyörillä päiväkotiin nyt kolmeen viikkoon. Minulla kunnon vain kaksi kättä ja jonkun täytyy työntää myös vaunuja.


Vastapainoksi ollaan kyllä muuten pyöräilty ihan vaan pihassa ja Jekun kummitädin kanssa käytiin kaupassa asti ja sunnuntaina tehtiin kahden ja puolen tunnin lenkki koko perheen kera. Okei lenkki oli ehkä puolitoista tuntia ja noin tunti meni syömiseen kiinalaisessa 🙊😅

8 kommenttia

 1. Oi, onnea perheenlisäyksestä:) Mielenkiintoista lukea pitkästä aikaa vauvan tuoksuisia tarinoita, kun minusta tuli TÄTI pienelle tytölle juurikin kolmisen viikkoa sitten:) Omat pojat ovat jo 15- ja 18-vuotiaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 onnea myös tuoreelle tädille 😍

   Poista
 2. Ihana seurata, kuinka teillä on lähtenyt arki sujumaan kolmen lapsen kanssa! Kuulostaa pienokainen tyytyväiseltä tapaukselta ja muutenkin ihana kuulla, että kaikki on sujunut hyvin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janina 😍 Hän on tähän saakka ollut tosi tyytyväinen "helppo vauva" ❤️

   Poista
 3. Voi, että mikä suloisuus tämä pieni <3 Ihan tulee mieleen omien lasten vauva ajat ja ensimmäiset viikot, kun näitä sun postauksia lukee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hän on ❤️ vauva-aika on aika taianomaista kakkoineenkin 🙈😍

   Poista
 4. Ihanaa et on lähtenyt nii hyvin arki rullaamaan. Ihania nää vauvajutut 😍😍

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !