Taaperon ensimmäiset päiväkotiviikot

No niinhän siinäkin taas kävi, kun lauantaina kerkesin julkaista PÄIVÄKOTI postauksen, niin maanantaina päiväkodin johtaja kertoi, että nyt olisi Jekulle paikka. Nuppua hakiessa sovittiin tutustuminen pienten ryhmään heti seuraavalle aamulle. Nyt onkin jo taaperon kolmas viikko päiväkodissa.


Tutustumassa oltiin vain kerran. Mentiin yhdeksäksi aamun leikkeihin ja ulkoiluun mukaan ja lähdettiin kotiin muiden mennessä lounaalle yhdeltätoista. Tutustuminen meni tosi hyvin. Muutaman kerran taaperoa ujostutti ja muutaman kerran hän juoksi leikeistä syliini. Nuppu tuli moikkaamaan Jekkua pienten puolelle ja pihalla. 

Sain Jekulle allergiatodistuksen neuvolasta samalla, kun kävin viimeksi omalla terveydenhoitajallani. En tosin tajunnut, että kaupat olisivat olleet pääsiäisenäkin auki, joten ensimmäinen päivä mentiin ilman tossuja. Nyt on tossut ja hammaspastillit päiväkodilla, vaikka taapero olisi kyllä tuonut tossut takaisin kotiin. 

Pääsiäisen takia taaperon ensimmäinen viikko oli kolme päiväinen. Vapun ja vauvan syntymän takia  toinen viikko jäi kaksi päiväiseksi, kun vauvan kanssa kotiuduttuamme rauhoituttiin loppuviikoksi kotiin.


Ensimmäisenä tiistaina päiväkotiin jäi iloinen poika, joka esitteli sukkiaan heti hoitajille, eikä meinannut sanoa minulle heippaa. Keskiviikkona taas nappasin hieman mutrusuisen taaperon halaukseen, mutta itkuilta vältyttiin, kun hän kävi pöydän ääreen odottamaan puuroa. Torstaina sain taas pitkän halin ennen kuin lähdin. 

Kotiin hakiessa hoitaja totesi, ettei ensimmäinen päivä olisi voinut paremmin mennäkään ja aivan yhtä iloisen taaperon sain hakea kotiin joka päivä. Selvästi uusi päivärytmi ja aktiviteetit väsyttävät vielä vähäsen. Jekku ei ole nukkunut päiväunia lähes vuoteen, muuten kuin kipeänä, tai automatkoilla. Tuolla viikolla hän kuitenkin nukahti pienille torkuille joka päivä. 

Ensimmäisellä viikolla huomasin taaperon haluavan syliin tai kainaloon pötköttelemään vähän enemmän. Eihän tuo pieni enää ole liian kauaa näin pieni. Joten kainalossa on aina tilaa.


Toinen päiväkoti viikko olikin siitä erikoinen, että minä vein lapset maanantain päiväkotiin. Jekku jäi samanlailla hieman pidemmän halauksen kautta ja Nuppu aivan yhtä innokkaana kuin ennenkin. Tiistaina taas vapun kunniaksi komean spiderman maalauksen saanet kasvot jäivät itkemään aamulla isin perään. Ja nyt kolmannen viikon alkaessa hyvä että sain edes halata taaperoa heipaksi.

Ensimmäisten viikkojen, tai ehkä paremmin päivien, perusteella päiväkotiin on kuitenkin kiva mennä, aamu-ujoudesta huolimatta ja sieltä saa hakea iloiset lapset. Omatkin aamurutiinit alkoivat muotoutua heti ensimmäisellä viikolla, niin että ollaan ehditty joka aamu ajoissa. Myös tänään, vaikka heräsin syöttämään vauvaa hieman ennen herätyskelloa ja lapset heräsivät itsekseen vartin yli seitsemän. 

8 kommenttia

 1. Se on mukavaa, että kaikki on lähtenyt hyvin menemään <3

  Muistan miten jännittävää se olikaan jättää oma pieni ekoja kertoja toisten huomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen oli 3v kun aloitti ja silloin oli todella jännää, nyt vaikka jekku täyttää 3 vasta kesällä niin oli paljon varmempi olo, varmasti vaikutti et päiväkoti maailma on ehtiny tulla vähän tutummaksi. Ja tää meidän päiväkoti on kyllä vaan niin ihana, etten tiedä voisinko parempan hoitoon lapsia saadakaan 😭😍❤️

   Poista
 2. Voi miten ihanaa, että päiväkoti taival on alkanut noin hyvin :) Tulee itsellekin siinä helpottava ja iloinen tunne kun saa hakea iloiset lapset kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä 😊 ja meillä on kyllä käynyt hyvä tuuri ihanien hoitajien suhteen ❤️

   Poista
 3. Ihana että se on mennyt noin hyvin se päiväkodin aloitus <3

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla, että tarha alkoi noin hyvin ❤️

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !