Kun on mitä odottaa

Odottamisessa on jotain taikaa. Sellaisessa vähän kuin "joulu keskellä kesää" kaltaisessa odotuksessa. Ensimmäinen palkkapäivä uudessa työpaikassa. Yllättävä arpajaispalkinto tai ihan vaan nettikaupasta tilattu paketti. Niiden odottaminen osaa olla jopa kutkuttavaa.


Tämä toukokuu on minulle tuollaisen odotuksen kuukausi. Kotihoidontuelta hyppy äitiyspäivärahalle on nimittäin aika iso muutos meidän taloudelle ja ollaan tehty säästö- ja hankintasuunnitelmia pitkin talvea. Ensimmäistä äitiyspäivärahaa odotin vähän kuin ensimmäistä palkkapäivää.

Ensimmäinen hankinta, jonka pakollisten maksujen ja säästön jälkeen tein oli repputilaus. Ostin Nupulle ja Jekulle päiväkotiin SkipHopin kerhoreput. Ja tilasin vauvalle tietenkin samalla kertaa talutusrepun.

Nupulla ja Jekulla nuo talutusreput ovat edelleen käytössä ja kesän retkiä varten niihin on kiva pakata juomapullot ja pikkueväitä. Kerhoreppuun mahtuu sitten vaihtovaatteita päiväkotiin vähän paremmin. Minulla on tapana viedä reppu päiväkotiin maanantaina, täydentää tarvittaessa ja napata vasta torstaina kotiin. Siinäpä olen sitten ihmetellyt keskiviikkona puistoon lähtiessä että jaa reput... Nyt on sekin ongelma ratkaistu. Melkein. 

Repuista tuli sähköposti jo viime viikon lauantaina, mutta edelleen odotan  postin pakettiautomaatin koodilla varustettua viestiä. Olin aika varma, että tuo paketti tulisi ensimmäisenä. Oikeastaan odotan enemmän Jekun ilmettä, kun hän näkee uuden reppunsa. Reput ovat Nupun valitsemat ja Jekku ei ole omastaan nähnyt edes kuvaa vielä.


Isoin paketti saapui jo!

Meillä on Emmaljungan Scooterit ja sovittiin heti plussan jälkeen, että ei osteta uusia vaunuja, vaan pärjätään tosi hyvin rattailla vauvan kanssa. Varsinkin, kun tässä on mahdollisesti tulossa auton vaihtoa isompaan ja muuta rahareikää. Vaikka scootereiden selkänoja ei mene täysin vaakatasoon, niin kyllähän niistä saa vauvakelpoiset kovapohjaisella vauvan kantopussilla.

Aikanaan tuplarattaisiin ostettu vauvapussukka on kyllä scootereihin oikein sopiva ja sen puolesta suunnitelma oli hyvä. Siihen saakka, että pesin pussin ja pistin sen rattaisiin valmiiksi vauvaa varten. En tajunnut kuinka pystyssä selkänoja oikeasti onkaan.

Pussukan kanssa vauva valuu koko ajan varpaisiinsa. Niinpä aloin etsiä pienempiä rattaita vaunukopalla, sellaisia jotka olisi myös helpompi kantaa rappusissa, eivätkä veisi juuri tilaa eteisessä. Löysinkin parit kiinnostavat, mutta niiden hintalapulla en edes ehdottanut niiden ostoa puoliskolleni.


Matkavaunuja etsiessäni googletin huvikseni myös uudestaan rattaat, joista haaveilin jo kolme vuotta sitten. Löysin ne etsiessäni tuplarattaita.  Yllätyinkin kun törmäsin suomalaiseen lastentarvike liikkeeseen, josta rattaita saa. En nimittäin ollut nähnyt kyseistä merkkiä Suomessa myynnissä pariin vuoteen. Rattaat kotiutuivat meille perjantaina!

Enpä vain tiennyt, että Matkahuolto on kuljetuksineen yhtä epälooginen kuin posti. Nimittäin rattaat tulivat Vantaalta perjantaina, mutta samaan aikaan samasta paikasta lähetetty settiin kuuluva turvakaukalo on jossain Helsingin ja meidän välillä. No jaa yksi paketti odotettavana lisää, jee! Saatan silti soittaa huomenna matkahuollon pakettipalveluun tiedustelupuhelun...

Sen lisäksi, että olen tälle viikolle odottanut lasten reppuja ja rattaita ja turvakaukaloa, minulla kävi myös tuuri ja voitin arvonnassa Sodastreamin! Tuon tiedon jälkeen piti soittaa pieni hehkutus puhelu jollekin ja puhelimeen vastasivat isi ja pikkusiskoni.

Mikähän paketti lopuista kolmesta tulee ensimmäisenä? Reput, turvakaukalo vai sodastream 🤔

10 kommenttia

 1. Ihanaa, kaikkien pakettien odottaminen on ihan parasta. Melkein kuin lapsuuden joulut 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Eikä edes haittaa vaikka tietää mitä sieltä on tulossa 🙈🤩

   Poista
 2. Nykyään ei kyllä oikein tiedä mikä näistä kuljetuspalveluista olisi järkevin valinta... Toivottavasti kaikki saapuu ja reput on mieluisat. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie sain nyt päivitettyä oma postin salasanan ja sieltä löytyi reppulähetys ja sodastream, hyvä tietää et ovat tulossa nyt vaan odotetaan että huomenna vai loppuviikosta 😅 sit vielä se matkahuollon paketti... 😅😅

   Poista
 3. Mä odotan muuttopäivää kuin kuuta nousevaa xD

  VastaaPoista
 4. Silloin kun itsekin "putosin" äitiyspäivärahalle tuli ostettua just ne kaikista tärkeimmät tavarat. Kiva että innostut kans kaikesta tulevasta. Tulee vähän oma innostus mieleen tästä kirjotuksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää säästää ettei sitten tule taas niin suurta pudotusta kotihoidontuelle talvella 😅 elämässä pitää nauttia ja iloita pienistäkin asioista! 🤩

   Poista
 5. Pakettien odotus on tosiaan ihanaa, vaikka tietäisikin, mitä sieltä on tulossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! 🤩🤩 Tai Ainakin siihen saakka kun selviää että paketti onkin oikeasti kadonnut eikä itse voi asialle muuta kuin soitella ympäri Asiakaspalvelunumeroita 😒

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !