Keltainen toukokuu


Kirjoituskriisistä tuli kalenterikriisi. Tajusin että mun muisti pätkii ihan liikaa jos en kirjoita kaikkea muistiin. Opiskelu aikoina muistin kaiken vähän liiankin hyvin ja parin kuukauden päähän. Joten mun on pakko saada kalenteri!

Ja sitten ajattelin, että olisi hauska käydä läpi viikot ihan kalenterin perusteella, varsinkin kun toukokuu oli jo puolessa välissä. Ensihätään piirsin koko toukokuun ruutupaperille ja itseasiassa kalenterin sain vasta kesäkuun puolella. Kaikkien kollaasien kuvat on otettu toukokuussa, mutta tällä kertaa ne ei ole missään tarkassa, viikko kohtaisessa järjestyksessä.

Nyt siis kurkistus meidän toukokuun rientoihin! Tästä onkin hyvä jatkaa tuon kalenterin täyttöä, tänään piirsin takakanteen jo värikoodit ja kirjasin kaikki nämä menneet tapahtumat.


Toukokuu aloitettiin juhlimalla serkun vauvan nimeä, reissuun lähdettiin isosiskoni kanssa. Reissaaminen ja juhliminen jatkui helatorstaina kun pikkuserkku pääsi ripille. Reissua tehtiin äidin ja isosiskon kanssa. Äiti viipyi meillä pari päivää. Siivottiin parveke kesäkuntoon, istutettiin herneet ja tomaatit ja hoidettiin vauvavakuutus kuntoon sekä ostettiin Tuhinalle kengät - lenkkarit ja tennarit. On mulla näköjään neuvolakäyntikin ollut. Ulkoiltiin paljon mummin ja papan pihalla (eli anoppilassa). Aloitin pinnasängyn hiomisen ja jätettiin vahingossa avaimet kotiin. .


Kannatta kävellä kerhoon! Matka kesti vajaan puolituntia ja Tuhina käveli siitä suurimman osan - seurauksena kerhossa rauhallinen muovailuvahaan keskittynyt tyttö ja kotona kolmen ja puolen tunnin päikkärit!

Lähdin innoissani rääppiäisiin tajuamatta, että mullla on omat avaimet taskussa ja kaupasta tulleen puoliskoni avaimet auton virtalukossa... Tuli vähän sanomista. Kummitäti osti Tuhinalle uudet aurinkolasit. Käytiin muskarin kevätesityksen harjotuksissa. Rentouduttiin saunomalla, herkuttelemalla ja ulkoilemalla mummin ja papan luona. Mun korviksesta irtosi helmi! Luulen ettei se tykännyt saunasta. Onneksi papan kaapista löytyi pikaliimaa ja, toisin kuin vaunun rengasta liimatessa. tällä kertaa mun sormet pysyi puhtaina! Onnistuin sitten liimaamaan mun korvalehteä kun laitoin korviksen takasin.


Vauakerhosta tuttu äiti ilmotti hoitopöydän roskalava ryhmään ja me käytin hakemassa se. Tiesittekö, että raskausaikana ikenet saattaat vuotaa verta ihan ilman hampaitten harjaamistakin. Yllätyin ettei mulla ollutkaan reikiä kaikissa hampaissa. Unohdettiin mennä muskarin  esittykseen! Muistin sen vasta illalla peitellessäni Tuhinaa. Tomaatit istuettin uudestaan koska joku pieni neti kävi niitä vähän möyhentämässä. Ja meidän blogitreffit! Puoliskollani ja Tuhinalla oli kiva päivä ilman äitiä - siksi noita kuvia isistä ja tyttärestä.

Heh ja entäs toi masukuvan kontrasti - anoppilassa, farkut ja ripsarit vs. "moi tultiin illalla Jyväskylään ja heräsin 5min sitten", kollarit jalassa. 


Kuun vaihdetta edeltävänä viikkona vietettiin aikaa perheen kesken. Käytiin rannalla ja puistossa. Loppuviikko oltiin Jyväskylässä, siitä vähän kirjoitinkin jo. Meidän oli ajatus osallistua siivouspäivään mitä varten kävin läpi Tuhinan äitiyspakkauslaatikon ja raahasin myös romut pois meidän vaatehuoneesta. Ei sitten jaksettukaan osallistu.

Metsästettiin mulle kalenteria, käytiin lauantaina saunassa, sunnuntaina iltakävelyllä rannalla ja vietettiin yksi ihan oikea rantapäiväkin, tiistaina. Ostettiin Tuhinalle uikkarikankaat ja näin peruskouluaikaista ystävääni.

Sellainen oli meidän toukokuu - aurikoa, ulkoilua, juhlia, reissuja, unohduksia, pyykkiä, ystäviä ja sukulaisia, puoliskoni perhettä sekä meidän perhettä.

Mikä sinusta oli parasta toukokuussa?

6 kommenttia

 1. Onpas teillä ollut menoa ja vilskettä! Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä ja väsymys on sen mukaista :D kiitos :)

   Poista
 2. Paljon on ollut tekemistä teillä!
  Toi vika kuva on jotenkin niin ihana :') ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu ihan riittävästi :D miekin tykkään siitä :)

   Poista
 3. Voi tuota sun kaunista masua. Muutenkin ihania kuvia <3

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !