Kuukauden paniikkiaika

Jos musta tuntui, että raskausaika on juossut aivan liian nopeasti rv30 aikaan, niin kyllä tämä on vielä käsittämättömämpää nyt kun laskettuun aikaan on päivälleen kuukausi! Tarkalleen neljä viikkoa ja kaksi päivää.

Mietin ääneen äidille Jyväskylästä lähtiessä - eli kaksi viikkoa sitten, että joko mun pitäisi alkaa kehitellä viime hetken paniikkia kaiken tekemättömän suhteen. Äiti sanoi, että mitä turhia kehittelemään - osaa se tulla jos on tullakseen. Onhan tässä tapahtumaakin ihan kiitettävästi vaikka kalenteri on vielä aika valkoinen.

Teinpä sitten muutaman listauksen mitä tarvitaan vauvaa varten ja mitä suunnitelmia on vielä ennen laskettua-aikaa.


TAPAHTUMAT

 • Viikon päästä on Juhannus (rv 37+1). Minun perhe, tai ainakin isi, äiti ja isosisko suunnittelevat viettävänsä sen mökillä ja minäkin haluan sinne. Näillä näkyminen se on myös suunnitelmamme.
 • Viikko eteenpäin heinäkuun ensimmäiselle lauantaille, rv 38+1, on suunniteltu mun Babyshower - apuyhdistyksen toimesta! Kuulin tästä toissa sunnuntaina kirkossa ja kyllä muuten jo pelkkä ajatus ilahdutti!
 • Ja jälleen viikko eteenpäin, rv 39+1, juhlitaan Tuhinan 2v syntymäpäivää. Lasketun ajan ollessa Tuhinan syntymäpäivänä ajattelin, että synttäreiden juhlinta riittänee edelliseen lauantaihin. Juhlat pidetään mummin ja papan pihalla.

TO DO LIST 

 • Siivousta, siivousta, siivousta
 • Vauvavaatteiden pyykkäystä 
 • Pinnasängyn toinen maalikerros ja päätyjen kohtalon päättäminen
 • Hoitopöydän kasaus - sekä sängyn ja pöydän sijoitus makkariin, mikä edellyttää makkarin järjestelyä. Hoitopöytäkin tulee olemaan väliaikaisratkaisu uskoisin.
 • Toiveena myös olohuoneen maton pesetys.


HANKINNAT

 • Tuplaraattaat - ovat toistaiseksi edelleen puuttuvien listalla, mutta oma tuplasuosikkini on ollut selvä jo pidemmän aikaan. Oikeasti ollaan oltu vaunuttomia jo huhtikuun puolestavälistä.
 • Turvakaukalo -  Tuhinalla oli käytössä serkkunsa vanha kaukalo, mutta se on viisi vuotta vanha, joten nyt haaveilen omasta. Siksi aikaa että oman saan, saadaan ihanalta ystävältä kaukalo lainaan.
Tuhinan tavarat - uuden vauvan tavarat

Näytin tämän listauksen paperiversion puoliskolleni ja todettiin, ettei meillä edes ole mitään syytä paniikkiin. Siivota pitää kuitenkin joka päivä enemmän tai vähemmän ja pyykkiäkin pestään ainakin yksi koneellinen per arkipäivä. Eli pikkuisen pikkutarkempaa siivoamista ja vauvavaatteiden lajittelu pyykkikoppiin niin siinä on jo hyvä alku.

En viitsinyt aloittaa vauvapyykkiä, koska "en edes tiedä mihin ne laitetaan". Tajusinpa tässä, että Tuhinan vaatteet oli pestyinä ja koon mukaan järjestettynä ihan vaan äitiyspakkauslaatikossa siihen saakka kun saatiin hoitopöytä - hetki sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Tuolla uudessa pakkauksessa ne vaatteet on muutenkin olleet kokoajan eli pyykkiin vaan. Ensimmäisen koneellisen pesin perjantaina ja nyt äitiyspakkauksen petivaatteet  odottavat silitystä ja sänkyyn pääsyä.

Sänky on ollut valmiiksi hiottuna äitienpäivästä saakka, mutta maalaaminen on vähän jäänyt. Anoppilassa ollaan käyty kuitenkin useamman kerran viikossa. Lauantaina kaivoin Tuhinan sängyn maalit kaapista ja alle puolesta pöntöllisestä valkoista maalia riitti koko sänkyyn, ensimmäisen kierroksen verran. Toinen kerros vielä ja uskon maalipinnan olevan tasainen.

Varmaan suurimman  ressin aiheuttaa nuo 2v synttärit, mutta toisaalta mulla on melko pieni rooli niissä. Tuhinan kummitäti tekee täytekakun, anopilla on selvät suunnitelmat muiden tarjoilujen osalta ja meidän äiti tekee Tuhinalle allergiaystävällisen kakun. Katsotaan mitä itse keksin siihen lisäksi. Päivämäärän ilmoitin suurimmalle osalle jo keväällä. Nyt päätettiin kellon ajaksi 14-17 joten ei muuta kuin kutsut matkaan! Ilmapallot ja lastenkupit on jo hankittu - kiitos Anopille! (:

4 kommenttia

 1. Hihii... Mä niin muistan ku luulin, et on hirveesti aikaa... Mutta kun äitiysloma alkoi meillä olikin siitä 3 viikon päästä vauva kotona... Onneksi kaikki oli suurinpiirtein valmiina... Ihanaa loppu odotus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) Tää koko raskausaika on vaan valunu sormienläpi.. :D

   Poista
 2. Oi että tuo valmistelu oli ihanaa aikaa ! Mä viikkailin vaatteita monet kerrat laatikoihin ennen tytön syntymää, aina uudelleen ja uudelleen :D Mukavaa loppu odotusta, nauti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaksi mieki sen muistan Tuhinasta, aina kun tuli uusia vaatteita pyykkäsin ne heti ja viikkasin kaikki uudelleen ja uudelleen koko järjestykseen :D mut nyt on jotenki ihan erilaista - olematonta tää :D kiitos, mie nautin ! :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !