Sairaalakassi vol 2


Huomasin, että edellinen sairaalakassi postaus on koko blogin viides teksti! Silloin olin aika tietämätön ja pakkasin mukaan vähän kaikkea - varmuuden vuoksi - ja suurin osa osoittautui turhiksi. Sieltä myös puuttui jotain olennaista nimittäin liivinsuojat. Sairaalassa oli näytteet aventin liivinsuojista ja ne säästin kotimatkalle. Samoin omat imetysliivit puin vasta kotimatkalle, hyvä niin koska ne liivinsuojat. 

Kotimatkaa varten mulla oli mammafarkut ja tpaita, sekä toiset kengät - onneksi oli. Kotoa lähtiessä mulla oli jalassa feikkicroksit, mutta ne jäivätkin sille tielle, ambulanssiin menin paljain jaloin. Ja ne collarit jotka mulla oli jalassa myös lähtiessä heitettiin puoliskoni kanssa sairaalan roskikseen.

Tuhinaa varten pakkasin vaatetta useammassa koossa ja ulkovaatteitakin ihan kuin hän olisi syntynyt - no ei ainakaan helteen keskelle. Otin opikseni ja edelliseen verrattuna tämän hetkinen sisältö on todella minimaalinen. Mukaan lähtevät vaatteet ovat kaikki Tuhinan vanhoja. Tuhina oli vaippasillaan, pipo päässä lähes koko sairaala-aikamme, siksi pakkaan nyt vain kotiutumisvaatteet.

Dinobody on kokoa 56cm. Se oli niin söpö, että mun oli pakko ostaa se! Tuhinan päällä se oli ensimmäistä kertaa 10pv iässä joten uskon sen olevan aivan hyvä kotiutumisasuun. Housuiksi valitsin pienimmät colleget jotka ovat kokoa 62cm. Samat collarit jalassa Tuhinakin tuli kotiin. Pinossa on myös vauvan oma hiusharja ja kaksi erikokoista myssyä. Luotan uuden vauvan olevan aika saman kokoinen, kuin isosiskonsa syntyessään. Katsotaan kuinka käy. Harson voisi heittää vielä lisäksi.


Itselleni tarvitsen

 • Hygieniapussin: hiusharjan, ponnarin, hoitoaineen, dödön, hammasharjan ja hammastahnan ja Aloe Heat Lotionin.
 • Muut tärkeät: puhelimen, laturin ja huulirasvan. Kalenteri ja penaali luultavasti myös lähtee matkaan. Imetysliivit ja liivinsuojia - pitää käydä ostamassa, nyt on yksi liberon näytepari, mukavat unisukat.
 • Kotiutumista varten  vaatteet: mammafarkut ja tpaita, varmaan jokin pitkähihainenkin varuilta. Pitää varmaan listata myös sukat.


Nyt pakkasin libero-kerholaukkuun ne mitä tiedän etten kaipaa vaikka odottaisivatkin siellä valmiina vauvan vaatteiden kanssa. Alla olevan kuvan tavarat pitää muistaa pakata vielä erikseen. Hammasharjan uskalsin jo pakata, kun meillä on kotikäytössä sähköhammasharjat.


Vauvan koon lisäksi mulla on myös aika kova luotto siihen, että hän syntyy about samoilla viikoilla kuin Tuhina (39+5). Vietetäänhän me Tuhinan synttäritkin "vasta" rv 39+1. Ja ollaan lähdössä synttäreiden jälkeen Jyväskylään odottamaan vauvaa. Ei sentään järjestetä juhlia lähimpään lauantaihin joka olisi rv 40+1. Laskettuaikani on siis Tuhinan syntymäpäivänä.

Mulla on myös kova luotto siihen, ettei lähdetä ilman vauvaa kotiin Jyväskylästä, vaikka toisaalta sekin on ihan mahdollista. En usko että yliaikaiskontrolleja tai muita käyntejä tarvitaan, mutta eihän sitäkään voi oikeasti tietää.

Tänään oli toinen neuvolalääkäri. Mun terkkari oli soittanut Jyväskylään ja meidän suunnitelma on sinne ihan ok. Eivät kyselleet mitään tietoja tai olleet antaneet mitään ohjeita. Äitiyskortissa on kaikki tarvittava. Sain kätilön ja synnärin neuvonnan numerot. Joten sillä hyvä.

Lääkäri tarkisti vauvan asennon, raivotarjonnassa on, ihan niin kuin on pitkään ollutkin. Mitenkään laskeutunut ei ole, eikä vielä tarvitse ollakaan. Sykkeet oli hyvät myöskin ja vauva on edelleen hurjan liikkuvainen. Sf-mitta kasvaa kokoajan tasaisesti keskikäyrän alapuolelle. Lääkäri kertoi että keskikäyrällä olevat sikiöt ovat rv40 noin 3500g - keskiarvo suomalaisista vauvoista. Tuhina oli himpan keskikäyrän yläpuolella ja syntymäpaino 3780g. Tämä vauva oli rakenneultrassa hieman siskoaan pienempi, liekö sitten syntyessäänkin näin jos sf-mittaa miettii.

Painoa oli tullut kahdessa viikossa 2,1kg ja niin uskon jatkuvan loppuun saakka, saman lailla meni Tuhinankin odotuksessa. Ei siis mitään uutta raskausauringon alla. Laskettuun aikaan kolme viikkoa ja kolme päivää!


Katsotaan ehdinkö ottaa lopullisesta sairaalakassista  tai siis oman kassini sisällöstä vielä kuvaa, ajattelin pakata sen vasta sitten heinäkuussa Jyväskylässä.

8 kommenttia

 1. Ai vitsi, ei malttaisi oottaa että itsekin pääsee miettimään taas kassin sisältöä. :) Tsemppiä loppu odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onnellista odotusta sullekin :)

   Poista
 2. Mä olen miettinyt monta kertaa sairaalakassin sisältöä, vaikka en ole synnyttämään menossa saati edes raskaana :D :D Jostain syystä tää vaan oli ihan lempparijuttu odottaessa. Jotenkin lievitti sitä synnytyksen pelkäämistä ja toi konkreettiseksi sitä, että pian se vauva on masun ulkopuolella ja siitä se sitten lähtee - uusi elämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no joo todellakin tulee olo että kohta täällä on vauva! Vaikka toisaalta edelleen on vaikee uskoa kokoa juttua :D

   Poista
 3. Mulla oli kauhean kokoinen kassi pakattuna, siellä oli paljon turhuuksia joita en edes käyttänyt. Mutta periaatteessa, me saatiin perhehuone ja siellä oli myös J:n tavaroita niin ehkä ihan hyvä :3 ehkä jos joskus vielä saa pakata sairaalakassin niin on jotain oppinut :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin pakattiin viimeksi kaikille kassit, nyt ei tartte - miehellä on ajokortti ja sairaala ja oleskelu on samassa kaupungissa :)

   Poista
  2. Se on hyvä että kaikki löytyy samasta kaupungista :3

   Poista
  3. No näinpä! Oletuksenu tietenkin että vauva syntyy sillon 39+ eikä yhtään aiksemmin :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !