Puolet kesäkuusta


Kesäkuu on ohittanut jo puolivälin ja ihan kohta on juhannus! - ette varmastikaan olleet vielä tietoisia siitä joten ajattelin vielä kertoa. hehheh. Kesäkuu vaihtui minun ja Tuhinan ollessa vielä Jyväskylässä ja tähän mennessä kesäkuuta on ehtinyt jo tapahtua aika paljon.

Ollaan käyty mökillä. Ollaan käyty mun isosiskon luona Lahdessa, se oli tosin pikavisiitti vain, ajettiin äitini auto Jyväskylästä isosiskolleni ja puoliskoni oli meitä siellä pihalla jo vastassa. Kaksi tuntia myöhemmin oltiin juhlimassa Annin valmistujaisia.


Pyöräilin Tuhinan kanssa mummin ja papan luo, totesin sen olevan viimeinen pidempi pyöräily mahan kanssa. Vaikka meillä ei ollut mitään kiirettä ja mukamas ihan rennosti vaan poljin niin iltaa kohden maha selvästi ilmoitti, että nyt riittää. Ja muutenkin pyöräily ei enää tuntunut kovin mukavalta.

Käytiin perheen kesken ensimmäistä kertaa huvipuistossa. En kyllä ole aivan varma mitä mieltä Tuhina oli tästä käynnistä. Ilmeistä päätellen alle 90cm pitkille soveltuvat laitteet olivat aika mitään sanomattomia. Vesiliukumäki oli mun mielestä paras, mutten harmikseni nähnyt edessäni istuvan taaperon ilmettä.


Mulla oli neuvola, lähetin puhelimen huoltoon ja oon yrittänyt palata normaaliin arkeen pyykkäämällä joka päivä. Pehmolelujen, pyyhkeiden ja turvaistuimen peseminen eivät ehkä ole olleet ne parhaat valinnat pyykkivuoren pienentämiseksi tai vaatekaappien täyttämiseksi, mutta ovat nyt puhtaita kuitenkin. Tuhinan petivaatteetkin pesin peittoa ja tyynyä myöten.

Käytiin Tuhinan kanssa kylässä kaverilla ja syömässä puoliskoni mummon luona. Puoliskoni tilasi yllätykseksi Tuhinalle sähkömopon jota jäi kasaamaan ja me lähdettiin mummolle evakkoon. Harmi vaan ei näköjään olla otettu mopon kanssa yhtään kuvaa. Pari huonoa videota vain ensimmäisestä koeajosta.


Otin myös hetken vauvaan valmistautumiseen ja olen nyt pessyt ja valinnut kotiutumisvaatteet sairaalakassiin. Toki muutkin äitiyspakkauksen vaatteet on nyt pyykätty tai odottavat pyykkikopassa, ulkovaatteita lukuun ottamatta. Otin myös itseäni niskasta kiinni ja maalasin ensimmäisen kerroksen pinnasänkyyn. Sen enempään Tuhinan sängystä yli jäänyt valkoinen maali ei olisi riittänytkään.

Puoliskoni kävi valmistautumassa opintojensa jatkamiseen orientaatiopäivän merkeissä ja sillä välin me käytiin Tuhinan kanssa pitkällä - eli noin tunnin mittaisella - kävelyllä pururadalla. Ajattelin Tuhinan nukkuvan superhyvät päikkärit sen jälkeen, suunnitelma toimi melkein.


Puoliskoni kummipoika oli meillä kaksiyötä ja tuli vielä uudestaankin! Ihme ja kumma sillä Tuhina nukkui todella huonosti molemmat yöt. Tuhinan päikkäritkin on menneet vähän plörinäksi tai jääneet välistä muutamankin kerran ja sen mukaan ollaan nyt yritetty päästä taas normaaliin arkirytmiin.

Lähes kaikki illat - ja muutama päiväkin - ollaan vietetty mummin ja papan luona, nyt kun siellä on myös Tuhinan kummitäti ja lapset. Kummitäti teki Tuhinalle myös ensimmäiset kesäkynnet! Uinti säät vähän katosivat ja minä olen päässyt pulahtamaan altaseen vasta kerran kunnolla. Pari rehellistä kotipäivää on mahtunut joukkoon myös ja pidemmän tauon jälkeen ollaan taas saunottu lauantaisin.


Ps. muistatteko kun kirjoitin mun raskausajan "pakkomielteistä". Nyt on yksi oikea emämunaus siihen listaan. Käytiin lauantaina yhden marketin loppuunmyynnissä, hyllyt ammotti jo tyhjyyttään mutta sainpas napattua meille kaksi pakettia parin euron tiskitabletteja. Puoliskoni alkoi sitten lukea kuittia että mitä ihmettä, "pari euroa kuudesta tabletista on aika paljon." Niinpä. Sitä paitsi siinä paketin kyljessä lukee Tiskikoneen puhdistus tabletti. Juu olisi ehkä pitänyt lukea se pakettikin eikä vain se ilmeisestikin väärä lappu sen paketin alla.

2 kommenttia

  1. Toi letti... Aaaawwww! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan parasta kun alkaa hiuksissa pituus riittää! Harmi vaan et neidin kärsivällisyys ja äidin letitysnopeus ei ihan vielä kohtaa, mut pikkuhiljaa :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !