Mahasta ja neuvolasta

Viime maanantaina oli taas neuvolapäivä, rv 34+3. Oikeasti sen piti olla edeltävänä maanantaina, mutta siirsin sitä viikolla Jyväskyläreissun takia. Nyt neuvolakäynnit alkavat tihentyä - neuvolalääkäri varattiin kahden viikon päähän ja silloin varataan seuraava neuvolakäynti taas kahden viikon päähän ja seuraavan viikon perjantaina onkin sitten jo "the day"!

Oon odottanut milloin puntari näyttäisi  vihdoin 57 kiloa ja nyt se olikin jo yli sen! Yhteensä siis 13,5kg. Nyt hemoglobiini oli 106 ja sain luvan aloittaa rautalisän, vaikka olen kyllä niitä vähän epäsäännöllisesti jo popsinutkin.

Vauva on hurjan aktiivinen ja venyttelee jalkojaan kylkiin. Yleensä hän hengailee pylly vasemmalle ja tönii oikeaa kylkeä, mutta välillä pyöräyttää potkut vasempaankin kylkeen. Ja se mitä en koskaan muista Tuhinan tehneen - Tämä vauva potkii mun kylkiluita! Harvinaisen epämiellyttävä tunne kun pitäisi nukkua, mutta pienet varpaat kaivautuvat tuonne jonnekin kylkiluun väliin. 

Ikävin rakausoire tällä hetkellä on närästys. Sehän tiesi vauvalle paljon hiuksia - paree olla sitten kanssa! Tuhinan odotuksessa myös närästi, mutta ei näin korventavasti. Pari iltaa sitten en voinut mennä nukkumaan, kun saman tien makuuasennossa polte kävi tosi kovaksi ja tuntui kuin jotain nousisi kurkusta ulos.


Edelleen kaakao toimii hyvin lääkkeeksi ja ylipäätään syöminen. Huomaan, että tyhjemmällä vatsalla korventaa herkemmin. Ja maitomukillisen jälkeen tuonakin iltana pystyin nukahtamaan. Banaani ja porkkana myös selvästi pahentaa mulla närästystä.

Rasituksen jälkeen tulee enemmän harjoitussupistuksia ja muutenkin maha menee kipeäksi. En siispä aio enää pyöräillä anoppilaan mahan kanssa. Pyöräily tuntui muutenkin tosi epämiellyttävältä viime viikon lauantaina, kun anoppilaan poljettiin. Kertaalleen mulla on tullut ihan kipeitäkin supistuksia peräti kaksi peräkkäin, juuri sellaisen päivän iltana kun oltiin oltu paljon liikkeellä.

Viimeksi kun kirjoitin mahasta mulla oli kummallisia selkä juiluja. Olin jo kirjoittanut, että ne on loppuneet ainakin toistaiseksi. Vaikka istuttiin juuri pitkät matkat autossa Jyväskylään ja takaisin. Vaan tottakai sitten keskiviikkoiltaa kohden käveleminen ja oleminen ylipäätään alkoi sattua juuri tuollaisen selän juilimisen takia, taas oikean pakaran päällä. Veikkaisin sen johtuvan kylmästä. Istuskeltiin anopin pihalla aika kovassa tuulessa, kun juiliminen alkoi. Ja nyt viikonloppuna ei ole juilinut ollenkaan.

Ja mun tuntoaistissa on jotain outoa. Normaalisti käyn kuumassa suihkussa niin että painan hanan vihreetä nappia ja laitan kuumemmalle. Nyt käyn kuumassa suihkussa niin, että hana osoittaa hitusen keskilinjan kylmälle puolelle. Tuhina, jonka mielestä 37 asteinen kylpyvesi on liian kylmää, ei oiken tykkää tästä äidin uudesta kuumasta. Mie kuvittelin jo että meidän taloyhtiön vesiputket kuumentaa kesällä jotenkin paremmin, mutta ystävä nauroi että kyllä se on ihan vaan tämä maha.


Ei mitään tämän kummempia ihmeellisyyksiä tämän raskauden suhteen. Väsyttää välillä, mutta sekin on oman valvomisen syy. Ensi neuvolakäynnillä lääkäri tarkistaa tarjonnan ja katsotaan mitä terkkari on saanut selville meidän sairaalatoiveeseen liittyen.

Meidän virallinen synnäri on Kotkassa ja jos täältä joku vaihtaa niin yleensä Lahteen. Mutta tällä hetkellä me suunnittelemme synnytystä Jyväskylään.

Mulla ehtisi olla kaikki neuvolakäynnit ennen LA:a täällä ja Tuhinan syntymäpäiväjuhlien jälkeen matkattaisiin mun perheen luokse odottamaan synnytystä. Eli ainoastaan mahdollinen yliaikaiskontrolli pitäisi suunnitella Jyväskylään.

Tämä on kaikista vähiten stressaava ajatus. Äidin ja isin luota matka sairaalaan on maksimissaan noin 20 minuuttia ja Tuhina jäisi sinne. Kotona matka sairaalaan on tunnin + se aika mikä tuhlataan kun vietäisiin Tuhina hoitoon. Meidän tapauksessa kuitenkin järkevintä olisi itse viedä Tuhina kuin jäädä odottamaan, että joku herää ja tulee häntä hoitamaan ja sitten vasta lähteä. Joten tämä Jyväskylä järjestely on kaikkein paras.

No viikon päästä tiistaina se jo selviää mitä Jyväskylästä sanotaan, sitä ennen pitää muistaa käydä labrassa. Vähiin käy ennen kuin loppuu ja ihan kohta meillä on pieni nyytti taas täällä. Edelleen voin vain ihmetellä tätä ajan kulumista!

6 kommenttia

 1. Tuo sun masu on niin kaunis <3 Toivottavasti tuo jyväskylä juttu nyt onnistuisi! Inhottavaa jos sairaalaan on pitkä ajo matka, synnytys kun voi olla nopeastikin ohi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) heh niinpä! mies totesi että se ois hänen kannaltaan vähiten stressaava vaihtoehto :D Yllätyin kyllä kun hän ehdotti tätä :D

   Poista
 2. Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta tuo Jyväskylä! Ei tarvitse ehkä niin paljon sitten jännittää sitä, että ehtiikö sairaalaan. Jännää, kohta se on jo h-hetki... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh ihan liian pian taas! :D siinä on kyllä monta huolta vähemmän ja periaatteessa ainakin pitäisi onnistua ongelmitta :)

   Poista
 3. Ihana maha<3 Tuo Jyväskylä kuulostaa hyvältä. Toivottavasti onnistuu. Ajatella, kohta teitä onkin jo neljä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) uskon kyllä että onnistuu! Aika hurjaa, kohta meitä tosiaan on jo neljä! :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !