Kun masua kutittaa


En varmaan ole ainut odottava äiti jonka masua alkaa kutittaa, jossain vaiheessa raskautta. Eikä se mikään ihme ole, onhan tuo vatsanahka melkoisella koetuksella. Onneksi tätäkin vaivaa voi ehkäistä ja helpottaa. Ja samalla voi myös ehkäistä raskausarpia - sikäli kuin se on ihotyypistäsi, iästäsi ja muista tekijöistä riippuen mahdollista.

Tuhinaa odottaessani rasvailin vatsaani alkuun apteekista ostetulla arpirasvalla ja sen loputtua jatkoin niillä perusvoiteilla mitä kotoa sattui löytymään. Tein myös kokovartalokuorinnan aina saunassa, eli kerran viikossa.

Syksyllä 2014 tutustuin Forever Living Productsin Aloe Vera -tuotteisiin. Kuulin erään äidin kertovan kuinka hän oli rasvannut Aloe Vera Gelly - geelillä vatsaansa ja säästynyt arvilta kokonaan. Kokeilin tuota gellyä myös jälkikäteen omiin arpiini ja olin myyty! Ei tarvinnut miettiä kahta kertaa millä haluan vatsaani voidella, kun marraskuussa plussasin. Sen verran ihanaksi Gelly ihoni jätti vaikka arpiakin mulla vielä on.

Haluan kyllä muutenkin Foreverin tuotteet meille kunnolla käyttöön. Gelly&Propolis voiteet yhdessä auttavat Tuhinan kutinaan. Ollaan käytetty gellyä myös nokkosenpolttamiin, hyönteisten puremiin, sheuvauksen jälkeen ... ihan parasta! Harmi vaan mulla ei koko ajan tätä ihanaa gellyä kaapissa ole, vaikka haluaisin.


Tällä hetkellä turvaudun rasvauksen ja ylipäätään oman ihoni hoidossa siihen mitä kaapista löytyy. Kokosin niistä pienen Gellyn puutteessa - vinkkilistan:
 • Oliiviöljy - sillä hoidan myös kuivat hiustenlatvat ja babyoil-allergiaepäilyn jälkeen ollaan käytetty sitä myös Tuhinan kylpyöljynä. Pakko muuten kertoa, että meidän litran öljypullosta tehtiin ruokaa ehkä neljästi. Tai siis öljyä käytettiin sipulin ja muiden kasvisten kuullottamiseen ehkä neljästi - eli ainakin 8/10dl hölväsin itseeni ja Tuhinaan. Hups. On muuten pehmeät sääretkin, kun sheivauksen jälkeen laittaa öljyä.
 • Kookosöljy - sitä ei olla raaskittu kotiin ostaa, mutta äidin ja isin luona rasvailen sillä. Tuoksu on huomattavasti miellyttävämpi kuin oliiviöljyssä.
 • Rypsiöljy - testattu myös, ennen kuin puoliskoni alkoi ostaa meille oliiviöljyä.
 • Tuhinan perusvoiteet - tällä hetkellä Lipolan, se on ihan vaan perusvoide ja sillä mennään jos muuta ei ole.
 • BioOil* - saatiin verkostolaisten treffeiltä BioOilia ja sitä olen käyttänyt nyt kuukauden. Eipä tämä 60ml pullo mun käytössä näköjään kauemmin kestäisikään, nytkin olen oikeasti pihtaillut sitä ettei tarvinnut kuvata tyhjää pulloa.

 • Kahvi + sokeri kuorinta - bongasin tämän nuorimmalta kälyltäni ja nykyään meillä keitetään kahvia ainoastaan jos vieraat keittävät ja kuorintatarkoitukseen.  Tästä jää ihoon rasvainen olo ja siksi olen uskaltanut muutaman kerran varovasti kuoria myös Tuhinan herkän ihon.
 • Ruokasoodakuorinta - tästä mulle kertoi mun isosisko ja heti piti kokeilla ja ihan toimiva on tämäkin.
Siinä ne mitä meidän kaapeista yleensä löytyy. Aloe Vera Gelly on mun ehdoton suosikki. Vaikka muutkin näistä toimii ja pitää ihon pehmeänä, niin Gelly sekä kosteuttaa että vie kutinan mennessään ja pitää poissa. Se on super monikäyttöinenkin.

Kuorinta helpottaa myös ja raapii mukavasti. Kahvin jättämästä rasvaisesta olosta huolimatta ainakin mun ja Tuhinan ihot vaativat rasvauksen vielä pesun jälkeen. Ja soodakuorinnan jälkeen rasvaus on myös ehdoton.

Nyt tätä raskautta on jäljellä ainoastaan mahan kasvun loppukirin verran, joten rasvaamisen merkitys vain korostuu loppuakohden. Kuumilla kesäkeleillä vaatteettomuus myös auttaa mua tosi paljon.

Mun maha alkoi nyt kutiamaan puolen välin jälkeen, ei mitenkään joka päivä tai säännöllisesti, mutta kuitenkin sen verran ikävästi ja toistuvasti, että kirjoitin tämän postauksen. Kutina helpottui ja niin unohdin tämän tekstinkin luonnoksiin ilman kuvia. Multa myös loppui gelly ja oliiviöljy enkä halunnut tyhjiä pulloja kuvata. Eikä me itseasiassa olla muistettu ostaa oliiviöljyä lisää.

Kirjoitin kalenteerinkin tehtäväksi tämän postauksen kuvittamisen nyt juhannukseksi. Tarkoitus oli lainata äidin öljyputeleja kuvausrekvisiitaksi, mutta arvatkaapa vaan unohtuiko ne kotiin! Unohtui myös Tuhinan pelastusliivit. Onneksi mummolla oli rypsiöljyä mökillä. Juhannustaikoja tehtiin äidin ja mun siskojen kanssa kahvikuorinnan verran. Sen enempää en Juhannuksesta vielä kerrokaan.


* BioOil saatu Kaksplus-
verkotobloggaajien treffeiltä


Mistä te olette saaneet parhaan avun vauvamasun kutinaan?

6 kommenttia

 1. Kiva kuulla että Gellyä arvostetaan muuallakin <3 jos et ole löytänyt luottodiileriä, voit käydä tilailemassa gellyä vaikka mun verkkokaupasta :) http://myaloevera.fi/amynaloe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mie oon itekin fbo, ihan lasten kengissä vielä tosin :)

   Poista
 2. Joo tuo gelly toimii vaivaan kuin vaivaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin kokemusta! Todellakin vaivaan kuin vaivaan :)

   Poista
 3. Se mahan kutina oli jotain aivan kamalaa! Musta kyllä useimmiten tuntui ettei siihen mitkään voiteet auttanut vaan päivät kului mahaansa rapsutellen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua :D oonkohan tässäkin päässy helpommalla... :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !