Kesämyrskyä ja hellepäiviä

Viime viikon maanantaina joka oli siis 13.7. (ihan vaan että itse tiedän minkä viikon maanantaista puhun :D) lähdettiin Tuhinan kanssa "siivoamaan" vanhalle asunnolle. Mentiin meidän autolla, mutta appiukon kyydissä kun oli autokoululaisten ajopäivä.

Tosin lähdettiin sen verran kiireellä että unohdin kaikki oleelliset siivousvälineet, niinkuin vaikka tiskiharjan ja Tuhinan eväät. Niinpä sain sulatettua pakastimen j a pyyhittyä jääkaapin sekä keittiön kaikki kolme laatikkoa. Roskiskaapin ämpärit meni likoamaan. 

Kotiin päästiin puoliskoni kyydissä kun hän ja appiukko autoilivat hakemaan meitä ja ajoivat samalla puoliskoni ajotunnin.Tiistai alkoi odotuksella joka vaihtui muuttopuuhiksi. Päästiin puoliskoni kanssa käymään ensimmäistä kertaa uudessa mummolassa. Ja se on ihana ! Appivanhempani muuttivat viereisen oven takaa maalle.

Keskiviikkona oli virallinen muuttopäivä ja muuttoapu tuli jo aamu kymmeneltä. Samaan aikaan minä lähdin käyttämään yhtä kälyäni terveyskeskuksessa lääkärissä jonne näin kesällä on matkaa vain puolituntia. Kotiin tultua käytiin piipahtamassa uudella asunnolla päivänsankarin kanssa ja lähdettiin rautatieasemalle noutamaan Tuhinan kummitätiä.

Oltiin meillä ja käytiin kävelyllä kaupassa. Meidän kanakastike ja riisi vaihtui kesken kauppareissun pitsaan, appivanhemmat toi meille oman samalla kun hakivat muillekin. Salaatti tehtiin itse ja syötiin parvekkeella. Vaihdettiin kuulumiset Kunhan Tuhina kasvaa (eli ensikesänä) tehdään kyllä joku retki tykkimäkeen jos täällä ollaan tai korkeasaareen jos helsingissä nähdään. Käytiin hakemassa puoliskoni uudesta mummolasta ja vietiin yhdessä kummitäti puoliseitsemäksi junaan. Loppuilta vietettiin mummolassa. Ja puoliskoltani loppui stressi kun telkkari saapui.


Arvatenkin torstaina oltiin mummolassa, enemmän tai vähemmän apuna ja poissa tieltä kun viimeisetkin huonekalut ja tavarat menivät paikoilleen. Illalla äiti tuli meille viikonloppua varten.

Perjantaina meillä piti olla 1v kuvaus, mitä varten äitin alunperin piti meille tulla, mutta peruttiin se. Valokuvaaja itse tuumi että tänne on luvattu ukkosta, että siirrettäisikö ja kun Tuhinan kasvot, lehahtivat muutamassa päivässä pahasti punaisiksi niin oli jo kaksi syytä perua kuvaus. (Torstai aamuna silmänympärykset olivat aivan punaiset ja turvonneet niin että silmät oli ihan pikkuiset, mutta sen päivän lääkäriajat oli jo loppu.)

Heräsin itse jo vähän ennen kahdeksaa soittamaan lääkäriaikaa joka saatiin heti 0850. Sain Tuhinan puettua herättämättä ja hän jatkoi uniaan koko puolentunnin matkan. Perjantain ohjelmassa oli synttäritarjoilujen hankinta ja valmistelu ja siivousta. Äiti auttoi Tuhinan kanssa kun minä ja puoliskoni tehtiin kakkuja ja salaattia.


Lauantaina meillä oli synttärijuhlat jonne kutsuttiin niin sukulaiset kuin vauvakaverit ja muutama ystävä kaikki kerralla ja joissa ainoastaan yksi vieras otti muutaman kuvan ja kynttilän puhalluksesta vähän useampi. Kuvakadosta huolimatta siitä on tulossa oma juttu :)

Sunnuntaina kirkon jälkeen kun sekä Tuhina että mummu nukkuivat me käytiin puoliskoni kanssa siivoamassa vanhaa asuntoa. (Josta muuten maalattiin se harmaa seinäkin valkoiseksi, kaksi kerrosta maalia riitti.) Laitettiin ruokailuryhmä kiertoon kahdesta kokispullosta ja puoliskoni työpöytä lähti pepsipulloon. Muutama synttärivieras, jotka lauantaina eivät päässeet, kävi illalla vielä syömässä kakkua. Ja meidän isi viipyi hetkisen, kun tuli hakemaan äidin.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !