Väriläiskiä

Olen pantannut tämän jutun aloittamista niin että ollaan saatu täällä uudessa kodissa hyllyt seinille ja tavarat paikoilleen, mutta mielessäni tämä on pyörinyt siitä hetkestä saakka kun sen sain. Nimittäin Värihaaste. Minut haastoi mukaan 10plussan äiti ja oon ollut ihan innoissani, varsinkin kun tämä uusi koti on niin ihana! Eli tarkoitus on esitellä viisi väriä kodistaan ja haastaa viisi blogia mukaan. (saatan olla niinkin tylsä etten haasta ketään...) 

Ensin olin että Jee mut on haastettu onpa siistiä! Ai värihaaste ihan mahtavaa! Ja sitten aloin miettiä että öööö viisi väriä. Hmmm niin no mitäs värejä täältä löytyykään. Tehtävä osoittautui yllättävän haastavaksi mutta nyt olen aikalailla löytänyt ne värit jotka oikeasti on meidän kodissa jotenkin mietittyjä. Sen lisäksi meillä on muutamia yksittäisiä värijuttuja, mitkä nyt vaan oli sen värisiä kun saatiin ne, mutta ne sopii meidän kotiin kivasti.

Siispä aloitetaan siitä mitä täällä on eniten: Tumman(mustan)ruskeaa puuta kalusteissa ja tumman harmaata kangasta sohvassa ja taulussa. Tämä väri on edustettuna olohuoneessa ja keittiössä.


Tumman vastapainoksi on sitten vaaleaa: Harmaa valkotähtinen päiväpeitto ja makuuhuoneen valkoiset hyllyt. Olohuoneessa taas valkoisetverhot ja kukkaruukut ja valkoiset kasset laatikot sekä eteisessä valkovihreälipasto. Tässä kodissa super suuri plussa on myös se että keittiön kaapistot on valkoisia!


Seuraavaksi sanon vihreä, koska iso osa meidän valkoisesta on yhdistetty vihreään. Vihreää löytyy olohuoneesta ja parvekkeelta kasveina ja lipaston laatikoissa eteisessä.


Olohuoneen oma väri on myös violetti, koska meidän matto. Tajusin myöhemmin että tuo violetti kynttilä koristeineen käy oikein hyvin mattoon. Isänpäiväkortin kehyksiksi valitsin violetin koska ajattelin puoliskoni pitävän siitä ja sekin sopii olohuoneeseen. Violetin kukkaruukun sain työkaveriltani kun hän kävi meillä ensimmäistä kertaa Tuhinan ollessa viisikuinen.


Tumma, violetti ja valkoinen oli selvät valinnat, vihreää mietin lasketaanko sitä kun se toistuu lähinnä vain kasveissa. Mutta se viides. Voi murheen kryyni. Mikä ihmeen viides väri.

Siispä sanon että punainen. Koska punaista meillä on keittiössä esillä ja piilossa ja olohuoneessakin lelulaatikon verran. Puoliskoni kyllä haaveilee jostain muusta ratkaisusta lelujen kanssa.


Ja meidän söpö jokeri väri on ehdottomasti Tuhinan keltainen pinnasänky. (Joka ei kylläkään tässä kuvassa ole edukseen sitten pisaran vertaa..)


Alunperin ajattelin lisätä tähän värikollaasien alle aina kuvat kustakin jutusta vielä erikseen, mikä mitäkin väriä edustaa. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin, koska teen myös tästä uudesta kodista samanlaisen esittelyn kun tuosta vanhastakin. Mulle  ei siis jäisi juurikaan esiteltävää tästä kodista, jos nyt paljastaisin kaikki värilähteet. Panttaaminen siis jatkuu vielä.... :D

2 kommenttia

  1. Ihana! :) <3 ei meilläkään oikein noita värejä oo.. Niin kiven alla, että haasteekin on vielä kesken :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitän haasteesta, kiva kun tykkäsit :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !