2023 Kylpyläkassan loppu saldo

2023 viimeiset vedenkulutustiedot marras-joulukuulta saapuivat tammikuun laskussa. Vanha vesilasku oli 120€ kuukaudessa, kulutuksesta riippumatta ja vuosi sitten pois kerrostalosta tänne muuttaessamme päätin tarkkailla meidän vedenkulutusta.

Yritin kannustaa myös lapsia vettä säästävään käytökseen ja pähkinä oli säästää rahat kylpyläkassaan ja lähteä kylpylään. Kokeilin myös pestä kuukauden ajan kaikki pyykit pesukoneen eco-ohjelmalla touko- tai kesäkuussa, en muista kumpi se oli mutta postaus löytyy: Kuukausi eko-pyykkäystä.

Se ei ollut vaivan arvoista ja itseasiassa olen myös luopunut pikapesuohjelman käytöstä.

Mulla on ollut tapana pestä kaikki käyttövaatteet 40 supernopea + supertehokas ohjelmalla, mutta nyt talvella kaikki ei kuivausrumpuun menevät vaatteet kuivuu liian hitaasti, eikä kukaan tykkää pukea märältä pyykiltä haisevia vaatteita. Yksi ratkaisu tuota ongelmaa vastaan on ollut alkaa pyykätä täyspitkällä ohjelmalla. Se on varmaan muuten joulukuussa tehty vedenkäyttöön liittyvä muutos. No jaa jatketaan tästä pyykistä joskus toiste.  

Joulukuun vedenkulutus on ollut hämmentävän vähäinen! En tiedä johtuuko se siitä, että meidän kuivausrumpu kosahti joulupäivänä, joten en pessyt viimeisellä viikolla juuri lainkaan pyykkiä, vai johtuuko se siitä, että alku kuusta pesin niin laiskasti pyykkiä että ei taidettu joulukuussa saunoa montaakaan kertaa. Tuntuu että joulukuusta on yksi ikuisuus enkä yhtään tiedä mitä tehtiin niin eri tavalla että kulutus putosi tuonne 14 kuutioon. 

Meidän keskiarvo kulutus näille 11 kuukaudelle joista lasku on tullut, on 16,2 kuutiota kuukaudessa ja kun sen vielä jakaa kuudella on meidän perheen vedenkulutus keskimäärin noin 2,9 kuutiota kuukaudessa per naama. 

Marras-joulukuussa säästö verraten vanhaan vesilaskuun oli 54,5€ eli kylpyläkassan lopullinen potti on piirun yli 286€! Tässä veden seurannassa ei nyt millään tapaa vertailla asumiskulujen muutosta muuten. Jos muutat kerrostalosta omakotitaloon, niin onhan se selvä, ettei kokonaisasumiskustannuksista säästöä tule lainkaan. Mutta kylpyläkassaksi tuo on kyllä aivan kiva! 

Kuinka paljon teidän perheessä menee vettä? 

Vedenkulutus 2023 vuodenalusta:

Helmikuu 17 kuutiota Maaliskuu 17 kuutiota Huhtikuu 15 kuutiota Toukokuu 18 kuutiota Kesäkuu 19 kuutiota Heinäkuu 12 kuutiota Elokuu 17 kuutiota Syyskuu 15 kuutiota Lokakuu 16 kuutiota Marraskuu 18 kuutiota Joulukuu 14 kuutiota

Tähän päättyy vedenkulutuksen blogiseuranta. 

2 kommenttia

  1. Itse huomasin, että vedenkulutus riippuu myös talon iästä. Nyt meillä on 20 vuotta vanha kämppä ja edelliseen, upouuteen verrattuna, vedenkulutus on melkein kaksinkertaistunut. Meillä on myös kaasulämmitys, joka kuluttaa vettä, joten en oikein tiedä. Pyykit pesen sellaisella ohjelmalla, joka kestää 1h8-1h30 riippuen täyttömäärästä. Villapesu erikseen. En kuivata mitään rummussa koska sähkö 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo totta, varmasti talon ikä vaikuttaa myös! tai putkiston ikä, veikkaan että tässä talossa vesiputket on uudemmat kuin perustukset, varmaksi en toki tiedä. :D Meillä on alakerrassa vesikiertolattialämmitys, siihen on oma sulkukahvansa, mutta en tiedä kuinka paljon sen käyttäminen näkyy vesilaskussa. Sähkölaskussa kyllä tiedän, joten joo, rahan kannalta, ehkä oli onni että se kuivuri kosahti xD ja kohta saa taas pyykit pihalle kuivumaan, joten mihin sitä edes tarvittiinkaan.... :D Ei vaan, kyllä erityisesti sukkapyykkiä ripustaessa ja karheisiin pyyhkeisiin kuivatessa on kuivuria ikävä :'D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !