DIY nettisivut yritykselle

Aika on rahaa 

Jos voit tuhlata aikaa tai rahaa, tuhlaa rahaa. Aikaa et saa koskaan takaisin, mutta rahaa voit tehdä aina lisää

Käytä aikasi viisaasti

Suunnittele mihin käytät aikasi tai joku täyttää sen puolestasi

Haluatteko kuulla lisää ajankäyttöön liittyviä ohjeita ja viisauksia? Ei kannata etsiä niitä täältä, sillä minä olen juuri tuhlannut viikon elämästäni ja kyllä otsiskosta voinet arvata, että aloitin viikko sitten projektin nimeltä kunnolliset kotisivut Unelmalaatikolle. Tai siis itseasiassa aloitin projektin jo viidestoistapäivä. Eikä se vieläkään ole valmis. Mutta nyt se on melkein valmis, joten en enää onneksi tuhlaa kaikkea aikaani sen syövereissä.

Mutta palataan nyt kuitenkin vähän taaksepäin.

Kävin maanantaina (15.1.24) starttiraha haastattelussa ja sain sieltä viimeisen kipinän alkaa työstää kotisivuja...

Tällä hetkellä Unelmalaatikon "kotisivu" on tuo blogin yläpalkissa oleva sivu jonka osoite on tosi käyttäjäepäystävällinen. https://www.sangynalla.fi/p/unelmalaatikko.html

Sen lisäksi minulla on erikseen maksupäätteen kautta luotu verkkokauppa, mistä voi ostaa sarjakortit ja lahjakortit. Sille on tietenkin myös oma aika pitkä osoite: https://unelmalaatikko.sumupstore.com/

Ja näiden lisäksi ajanvaraus kalenteri löytyy tietenkin oman osoitteen takaa https://vello.fi/unelmalaatikko/ joskin Vello on sen verran fiksu, että sieltä sai suoraan upotus koodin, joten tuolta blogin yläpalkissa olevalta Unelmalaatikko sivulta pääsee myös varaamaan kalenterista ajan.Mutta ymmärrätte varmaan että blogin taakse piilotetun sivun, verkkokaupan ja kalenterin tiivistäminen kolmesta vähintään kahteen osoitteeseen olisi aika kätevää jopa suotavaa. Ja sitten aloin suunnitella eräällä "ilmaisella" ohjelmalla nettisivuja. Työstin sen avulla sivuja kolme päivää. Ystävänikin käytti yhden aamupäivän auttaakseen minua, mutta lopulta keskiviikko iltana hylkäsin tuon pavelun kokonaan.

Ensinnäkin sen piti olla ilmainen. Mutta tuo tarvitsemani Vellon kalenterin html koodiin upotus olisi vaatinut sen html ominaisuuksiin pääsyyn ja siitä olisi pitänyt maksaa tietenkin vähintää 7€/kk, se oli nyt tarjouksessa. Öö tämä ominaisuus on esimerkiksi täällä bloggerissa ilmaisena! 

Toinen ongelma oli osoite. Jos ei mitään muuta niin siitä että saat liitettyä oman domainin kotisivuun olisi pitänyt maksaa n.5€/kk (tarjouksessa). Tämänkin ominaisuuden blogger tarjoaa ilmaisena. Ja kun kotisivun osoite oli muotoa: www.unelmalaatikko91.nettisivuyritysjotaemmemainitse.com eikä tuosta numerosta päässyt eroon ja se numero vaihteli sen mukaan mitä valmispohjaa nyt sattui käyttämään.....

Niin no, koska tässä nyt on muutenkin niin hurjan tylsää niin päätin sitten alkaa tutkia html koodia ja tehdä ihan itse itselleni kotisivut bloggeriin. Joo joo kyllä minä hankin ihan oikeat kotisivut sitten joskus kun firman tilillä on katetta ja koen niiden olevan taas oikeasti päivityksen tarpeessa. Ehkä. Ehkä en, koska mielestäni näistä tuli nyt itseasiassa aika kivat! Muutamaa viilausta vaille ja se domain pitää vielä ostaa, ennen kuin pääsen julkaisemaan ne. 

Olen aikoinaan ostanut Etsystä bloggeriin kaksi ulkoasua. Omastani maksoin alle 12€ ja siskolle ostamani taisi maksaa n.7€. Näihin molempiin olen jonkin verran opetellut html koodin muokkaamista pääasiassa monta vuotta sitten serkkuni opastauksessa. Ja siis muokkaamiseni ovat koskeneet lähinnä fontin kokoa ja blogipalstan ja bannerin leveyttä. Muutaman valmiin napin tekstin vaihtamista. (miksi muuten tuolla aina lukee että uudempi teksti ja vanhempi viesti!) 

Nyt piti koodata vähän enemmän ja minähän en oikeasti tiedä koodaamisesta yhtään mitään. Siis noiden fonttiasetusten lisäksi. Mutta nyt puoliskoni sanoi että avaappas tuohon chatGTP ja niin nyt ollaan sitten keskiviikko illasta sunnuntai yöhön muokattu koodia tekoälyn kanssa. Ja voin paljastaa että ei ole ollut aivan helppoa!

Jos voi ärsyttää joskus, että ihminen ei aivan ymmärrä mitä tarkoitat, niin tiedättekös kun kerrot robotille ohjeen: "korjaa koodista kuvat vasempaan palstaan päällekäin ja nosta oikean palstan teksti alkamaan samalta tasolta ensimmäisen kuvan kanssa". Mielestäni hyvin selkeä ohje. Mutta kun olet aikaisemmin kertonut, että edellinen koodin korjaus ei toiminut, vaan nyt teksti alkaa toisen kuvan puolivälistä, niin kappas tekoäly antaa sinulle koodin, jossa teksti alkaa edelleen toisen kuvan puolivälistä ja se ensimmäinen kuva on kadotettu kokonaan.

Tai sitten kun ensin tekoäly antaa sinulle korjatun koodin pätkän josta sitten pähkäilet, että niin ei kyllä mitään hajua mihin tämä kuuluu laittaa.... ja sitten pyydät Korjaa koodi alkuperäiseen koodiin ja sitten tekoäly taas oikaisee ja hävittää tekstisi kokonaan! 

Että teeman varmuuskopioita ehti kertyä kymmen kunta ja nyt kun kaikki muu toimii meni jälleen rikki yksi ominaisuus eri tavalla kuin aikaisemmin.

Nyt kaksi viikkoa myöhemmin tilanne on se, että olen faviconia ja omaa domainia vaille valmis! Ainiin ja pitää mun vielä kirjoittaa myös palvelunkuvaukset. Miksi niiden kirjoittamisesta tuli yks kaks kauhean vaikeaa....

Päätin nyt kuitenkin tänään pysyä täällä blogin puolella, ainakin sen aikaa kun lapset ovat koulussa ja päiväkodissa. Nyt vain tuli sellainen olo, että pakko saada tuijottaa välillä jotain muutakin kuin koodeja. 

Kerron sitten kun sivut on virallisesti valmiit. Ei nyt ehkä tammikuulle kerkeä, mutta ennen HyvänOlonMessuja varmaankin! 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !