Vesilasku ja ärsytys!

Tätä postausta kirjoittaessa uusin vesilasku oli tullut marraskuussa ja siihen nähden, etten ihan hirveästi ole enää jaksanut miettiä vedenkulutusta, oli meidän kulutus aika kohtuullinen! Olen pitänyt 17 kuutiota meidän keskiverto kulutuksena, johon ollaan päästy, kun veden käyttöä on mietitty. Tai minä olen miettinyt ja toiminut säästeliäästi. 

Syys- ja lokakuussa meidän vedenkulutus oli molempina kuukausina alle 17! Syyskuussa 15 kuutiota ja Lokakuussa 16 kuutiota. Kalenterini mukaan saunottiin kotona syyskuussa vain kerran. Lokakuussa ei ole kertaakaan muistiinpanoa saunoamisesta. Se saattaa toki pitääkin paikkansa.

Käytiin elo-syyskuussa useamman kerran lasten kanssa uimahallissa ja pääsin parikin kertaa mummin ja papsun luona poreisiin. Samaan aikaan ilma viileni, autossa ja kotona alettiin laittaa lämmityksiä päälle ja mun iho meni lokakuussa tosi hurjaan kuntoon.

Nyt on kasvot aika hyvät, mutta kaula on edelleen aika kuiva ja vähän rikki... Joten on hyvin mahdollista, että mun päänahan vuotaessa verta ja pelkän vesipesun kirvellessä kasvoilla, me ei toden totta lämmitetty lokakuussa omaa saunaa kertaakaan.

Ja näinkin hienosti kun ihan vahingossa vedenkulutus on päässyt pienenemään, niin minua ihan vähän meinasi kiukustuttaa vesilaitokselta tullut kirje, että veden perusmaksut nousee. Heitin sen jo roskiin, joten sanasta sanaan en sitä enää muista. Mutta ilmoituksen viesti oli käytännössä se, että kun te kaikki kuluttajat olette alkaneet säästää veden käytössä, meidän on pakko nostaa hintoja perusmaksuissa, jotta saadaan firmaan tarpeeksi rahaa. Toki kyllä siinä mainittiin että vesijohtoverkostoa pitää korjata ja uusia, tottakai pitää. 

Mutta tässä viestissä oli tosi ärsyttävää se, että kun vesi on niitä harvoja asioita joihin vielä voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään. Jos on pakko säästää jostain, niin vähentämällä joka viikkoisen saunomisen joka toiseen viikkoon on se jo ihan oikeasti säästö sähkössä ja vedessä (olettaen, että suihkukäynnit on tehokkaita pesuja, eikä saunan korvikkeita).

Niin nyt vesilaitos joutuu paikkaamaan kassavajetta nostamalla hintaa, ettei sitäkään vähäistä säästöä enää voi tehdä. Tai voi toki, mutta nyt vähennän kerran viikossa saunomisen sitten kerran kuussa saunomiseen, mutta suihkussa joudut kuitenkin käymään. 

Paitsi meidän kylppäri on sen verran ärsyttävä, ettei siellä tee edes mieli käydä suihkussa ilman saunaa. Siinäkään ei pystytä sähköä säästämään, kun märkätilassa nyt vaan on pidettävä lattialämmitystä päällä, mutta tuuletus on reikä seinässä jossa pyörii satunnaisella sykkeellä tuuletin. pääasiassa ei pyöri, joten kylmä ilma tulee kylppäriin. Pitääkin ihan mitata, kuinka kylmää siellä on. 

Ehkä tämä riittää päivän valitusvirreksi. Palataan siihen veden kulutukseen ja säästöihin! 

Edellisen vesilaskun jälkeen kylpyläkassassa oli 174€ ja nyt säästöä vanhaan kotin verraten tuli 58€ näin ollen meidän kylpyläkassa heilahti yli 200 ollen tarkalleen 232€!

Marras-joulukuun vesilasku tuleekin tammikuulle, sen vielä katson, että paljonko sitten lopullinen säästö on. Mutta en lupaa jatkaa vesiseurantaa enää koko vuodelta 2024.

Veden kulutus vuodenalusta:

Helmikuu 17 kuutiota Maaliskuu 17 kuutiota Huhtikuu 15 kuutiota Toukokuu 18 kuutiota Kesäkuu 19 kuutiota Heinäkuu 12 kuutiota Elokuu 17 kuutiota Syyskuu 15 kuutiota Lokakuu 16 kuutiota

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !