Synttärit

Aloin miettiä Tuhinan synttäreitä jo kesäkuun alussa. Ensimmäinen ajatus oli pitää synttärikahvittelut virallisena päivänä, joka osui keskiviikkoon. Toinen ajatus oli pitää juhlat vauvakavereille keskiviikkona ja sukulaisille lauantaina. Lopulta kuitenkin päädyttiin kutsumaan kaikki kaverit ja sukulaiset samana päivänä. 

Kun päätös oli tehty ilmoitin heti Tuhinan kummitädille helsinkiin, että synttärit on keskiviikkona ja juhlat lauantaina,  niin hän saisi sitten pyydettyä töistä vapaata. Valintaan vaikutti appivanhempien muutto joka osui viralliselle syntymäpäivälle. Ja lopulta kun kummi sai keskiviikon vapaaksi ajattelin olevan kivempi että pyhitetään sitten hänelle yksinään se aika kun hän täällä on, sen verran harvoin nähdään.

Niinpä keskiviikkona Tuhina sai rauhassa tutustua  kummiinsa, jonka näki ensikertaa. Kummi on nähnyt Tuhinan kerran aikaisemmin, mutta silloin neiti nukkui koko tuon ajan.


Lauantain juhliin kutsuttiin kaikki läheiset sukulaiset, vauvakaverit ja muutama ystävä. Vieraslistalla ja saapuneissa vieraissa oli siis melkeinpä sama porukka kuin ristiäisissäkin oli. Meidän isin puolen sukulaiset eivät päässeet, kun sattui juhlapäällekäisyys, toisaalta ehkä  hyvä kun nyt oli tupa kivasti täynnä. Oli vähän ahdasta, muttei kuitenkaan ahdistanut. (Myönnetään olin niin innoissani uudesta kodista että kutsuin kaikki mahdolliset sukulaiset :D)

Puoliskoni suku ja perhe levittäytyivät sohvalle, vauvakaverit makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen jonka lattian valloittivat lelut. Minun puolen sukulaiset ruokailivat parvekkeen viileydessä ja viipyivät vielä Tuhinan ja puoliskoni veljenpojan leikkejä seuraten, muiden jo lähdettyä.


Lähes kaikki tarjottava tehtiin itse edellisenä iltana. Suolaisena ja täyttävänpänä ruokana tarjottiin kanamajoneesisalaattia ja valkosipulileipiä. Synttärikakkuina taas puoliskoni tekemä Kunigatarrahka-juustokakku, minun tekemä vadelma-suklaarahka-täytekakku ja puoliskoni mummon tekemä mansikkakakku. Äitini teki vauvoille banaanimuffinseja, sellaisia joita Tuhinakin sai syödä.

Koitin jutella kaikkien vieraiden kanssa ja kerkesin jopa syödä!, niin kuvia en sitten muistanutkaan ottaa. Joten tässä on nyt käytännössä kaikki kuvat jotka synttäreistä on.

Enoni toi serkkujeni vanhan hellan ja siihen tarvikkeita joita lapset innoissaan tutkivat olohuoneen lattialla. Kortit levitettiin pianon päälle. Lahjaksi Tuhina sai satukirjan ja kaksi puista kirjaa, kaksi soivaa lelua - pianon ja tietokoneen, duploja, kolme pehmolelua - pöllön, pupun ja koiran sekä muumimukin ja lusikan. Hän sai myös pussilakanat joiden antaja on nyt todella mysteeri. Vaatteita hän sai myös ja lahjakortin Jesper Junioriin. Mopon antoi sylikummi ja kypärä ja kengät tulivat minun perheeltä. Kypärän valitsimme puoliskoni kanssa ja siitä voisin kirjoittaa erikseen, se on niin hieno! 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !