Väsynä ja Kutina

Heinäkuussa meillä oli mökillä muutama huono yö Kutinan kanssa. Arveltiin johtuneen uudesta ympäristöstä. Väsytti. Ja sen jälkeen tuntui että väsymys vaan jatkui ja jatkui. Vaikka oltiin kotonakin. Kutina nukkui äärettömän huonosti, niin myös minäkin.

Me ei olla vielä päästy irti yöimetyksestä. 11kk neuvolassa mietittiin että yöimetys lopetetaan ensin, sitten vähennetään päivällä tissittelyä ja viimeiseksi jäisi päiväunille ja yöunille imetys. Ei se vaan ollutkaan niin helppoa. Meillä oli muutama päivä ettei Kutina käynyt rinnalla ollenkaan, mutta ne yöt.


Pikkuvauva ajasta saakka olen imettänyt normaalina yönä kaksi tai kolme kertaa (ihan maks neljästi, silloin parin kuun iässä). Viime kuussa tuntui että nukuttiin Kutinan kanssa tissisuussa ja hän ähisi ja kutisi ja raapi jatkuvasti öisin ja viimeiseksi alkoi itkeä kovasti kun raapi. Lumipallorasvaus ei riittänyt, sukat ja lapaset pysyivät suojaamassa vain pienen hetkisen ja yöllä rauhoituttiin ainoastaan rinnalle. En laskenut herätyksiä mutta paljon niitä oli. Ei ihme että äitiäkin vähän väsytti. Puoliskoni luki netin syövereistä, että joskus atooppiset lapset nukkuvat kokonaisia öitä vasta parivuotiaina.

Huonojen, super katkonaisten öiden myötä meidän rytmit kääntyi ihan päälaelleen. Saatoin aamulla jatkaa imettämistä puoliunessa niin että herättiin aamupalalle aikaisintaan kymmenen - yhdentoista aikaan. Päivä itsessään meni ihan hyvillä rutiineilla. Jos tarvittiin päikkärit niin Kutina nukkui neljän aikaan tunnin tai puolitoista ja yöunille nukahti ennen puoltayötä. Mutta enhän minä osannut nukahtaa puolenyön aikaan, jos oltiin herätty puolenpäivän jälkeen. Parhaana (tai pahimpana) päivänä herättiin koko perhe kolmen jälkeen. Ei kuitenkaan otettu stressiä unirytmeistä, puoliskoni koulun alkaessa kuitenkin tulisi taas järeämmät rutiinit koko perheelle.


Pari päivää anoppilan muuton jälkeen Kutina sai allergiakohtauksen, Kutinan kasvot oli aivan punaiset ja turvonneet, hyvä että sai silmät vielä auki. Me ei vieläkään tiedetä mistä se johtui, mutta ihan hyvä että se tuli.....

Käytiin tuon reaktion takia lääkärillä joka ei tehnyt mitään. Oikeasti. Kerroin että kasvot oli punaiset ja turvonneet ja hän kysyi onko ihottumaa muualla. Näytin Kutinan vatsaa ja polvia, vastasin että joo on täällä ja tuolla ja ympäri kehoa. Lääkäri vilkaisi pyötänsä äärestä. Siinä se. Hetken aikaa ihmettelin, mutta oikeastaan hän oli kyllä tosi fiksu. Hän kehotti hakemaan Ceridal-oilia ja kirjoitti kiireellisen lähetteen lasten polille. Toisaalta tuntui hukkareissulta, mutta sitten taas, kiireellinen lähete oli kyllä hyvä juttu.

2 kommenttia

  1. Meillä esikoisen atooppiseen ihoon auttoi vain Essex Hydrogeeli Lotion (ja aika)! Kaikki rasvaiset rasvat vain pahensivat ihottumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa mulla ei olekaan Essexin rasvoista kokemusta kuin omasta lapsuudesta ja teininä vaihdettiin aqualaniin ja aqualan plussaan. Vois kysästä näytettä apteekista :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !