Elokuu

Ei varmaan uskoisi että niin edellisen kuin myös tämänkin viikon kuulumiset kirjasin muistiin päivän päätteeksi muutamalla rivillä... tämä viikko tässä tekstissä on elokuun ensimmäinen viikko. Viikko jolloin appivanhemmat palasivat töihin ja siksi me löhöttiin keskenämme kotona. Eikun....

Maanantaina päivä alkoi reippaasti puolen päivän jälkeen. Käytiin Tuhinan kanssa moikkaamassa mummia ja pappaa töissä ja saatiin kutsu syömään kello viisi. Tässä välissä kävin asioilla ja ruokakaupassa. Päätin tehdä Tuhinalle pakkaseen keittopohjan - keittokasvikset ja lientä niin että sulattaessa heittäisin sekaan vaihtelevasti nakkeja, kanaa tai jauhelihaa. Keitosta tuli pahaa. Anoppilassa ruoka taas oli hyvää. Anoppi oli hankkinut kuistille pienen pirtin pöydän ja me katseltiin maalaushommia ja yritettiin pitää Tuhina kaukana maalipurkeista. Kotiin lähdettiin ajoissa, mutta Tuhina nukkui super huonosti. Hän kiljui ja itki kovaa ja vähän väliä. Ja pitkään.
Tiistaina suunnattiin puoli yhdeksän aikaan, heti herättyämme apteekkiin, koska Panadolliuos loppui. Panadolin voimin saatiin jatkettua unia vielä muutama tunti vaikka silti Tuhina oli tosi levoton ja kovaääninen nukkuja. Lopulta kun herättiin päätin hoitaa päivän siivoustehtävän pois alta - kylpyhuoneen ja saunan. Puoliskoni herättyä soitettiin puutarhaan ja anopille, mutta puutarha reissu peruuntui. Lähdettiin sitten pullakahville keskustaan ja siitä jatkettiin vanhalle asunnolle. Napattiin meidän bemarin kesärenkaat kyytiin ja heitettiin avaimet vanhaan asuntoo kun lähdettiin kotiin. Tuhina nukahti autoon ja puoliskoni jäi pihalle Tuhinan kanssa kun minä lähdin täydentämään hoitolaukkua ja ripustin pyykit kuivumaan. Täytettiin mun pyörän renkaat ja kiinnitettiin istuin tarakalle. Testiajojen jälkeen Puoliskoni ja Tuhina lähtivät pyörällä anoppilaan, Tuhina tosin heräsi vasta kun avattiin turvaistuimen vyö ja siirrettii istuimesta toiseen. Puoliskoni saapui sopivasti ruokapöytään. Vietettiin iltaa porukalla pihalla. Pyörä ja kypärä jäi talliin ja me autoiltiin yhdessä kotiin. Makkari oli ahtaan ja ahdistavan oloinen nyt kun meillä kaikilla on isommat sängyt, vaihdettiin pikaisesti vielä sänkyjen paikkoja ennen nukkumaan menoa.

"Keskiviikko anoppilassa" Hmmm tästä muistirivistä on nyt kyllä paha mennä sanomaan yhtään mitään lisää...  Jos en ihan väärin muista, niin anoppilassa oli muitakin vieraita ja päivällä saatiin Tuhinan verikokeiden tulokset kirjeenä ja resepti allergialääkkeeseen. Joku päivä käytiin kaupassa väsyneen vauvelin kanssa, siitä on kuvatodiste.
Torstaina muistan summerin soineen juuri kun Tuhina nukahti uudelleen. Luulin posteljooniksi ja jatkoin unia. Herättiin puolenpäivän aikaan ja tajuttiin että joku oli tulossa hakemaan paria jakkaraa meiltä kymmenen jälkeen.... Hups. Vietiin jakkarat sitten ja käytiin samalla syömässä lounassalaatit. Kolmen aikaan mun yksi äitikaveri tuli kahden lapsensa kanssa käymään meillä. Illalla käytiin kauppakeskuksessa etsimässä meidän telkkarille seinätelinettä ja löydettiinkin. 

Perjantaina vietettiin aikaa anoppilassa grillaten ja uiden. Tuhina on ihan villinä pyöräilyyn nyt. Ainu kun näkee pyörän niin pitäisi päästä kyytiin.Lauantaina olin aamulla yksin hereillä joten kävin suihkussa pitkän kaavan mukaan, föönasin hiukset ja meikkasinkin! Kolmen aikaan lähdettiin koko perheen voimin ajotunnille. Tai siis puoliskoni ajoi ja kun he suuntasivat keskustaan niin jättivät minut ja Tuhinan matkan varrelle, kauppakeskukseen. Saatiin mammakavereilta synttärilahjaksa JesperJuniorin lahjakortti ja käytiin nyt alessa katsomassa löytyisikö mitään kivas ja tarpeellista Tuhinalle. Meillä oli noin 45 minuuttia aikaa, laitoin kellon soimaan 35 minuutin kohdalle. Ehdittiin kaupasta vielä leikkipaikalle pariksi minuutiksi, ensimmäistä kertaa. Puoliskoni ja appiukko ottivat meidät taas kyytiin ja käytiin kotona kääntymässä pikaisesti. Viideksi suunnattiin puoliskoni mummolaan syömään ja viettämään iltaa. Samalla porukalla kuin anoppilassakin :D
Sunnuntaina heräsin ajoissa kirkkoon, mutta silti myöhästyttiin vähän. Mun serkku oli miehensä kanssa täällä mökkeilemässä ystäviensä kanssa. Ehdittiin vaihtaa nopeat kuulumiset kokousten välissä kun he karkasivat takaisin mökille ja minä kiiruhdin alkeisyhdistykseen Tuhinan kanssa. Kotiin viemisiksi saatiin ystävältä hänen lapsiltaan jääneet kantoreppu ja nukenrattaat, samassa paketissa oli lastenjuhlien opaskirja ja paljon lusikoita. Iltapäivästä lähdettiin anoppilaan uimaan ja ulkoilemaan loppu illaksi.
Vauhdikas viikko taas, tutuissa ympäristöissä. Tässä olikin viimeiset viivästyneet kuulumiset, luonnoksia on silti vielä kymmenkunta.....

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !