Pieni sievä suloinen

Meidän neiti Tuhina on jo reilu 6vk! Tuo pieni nyytti on kasvanut niin että se tuntuu myös käsissä. Seuraava oikea neuvola onkin sitten 2kk ikäisenä. Toki ensiviikolla pääsemme painokontrolliin.


Elin pitkään luullen että oma syntymäpainoni oli 2600g ja anoppini kertoessa puoliskoni olleen himpun vajaa 5kg tietysti toivoin että Tuhina olisi lähempänä omaani. Ihan noin niinkun synnytystä ajatellen. Tavallaan vauvan koko oli ainut mitä mietin synnytystä ajatellen itsekin olen suht pienikokoinen. Ei voi sanoa että säikähdin, mutta mietin että o ou kun neuvolan täti veikkasi reilua 3500g. Olihan hän jo aiemminkin todennut että tulee isompi mitä hän ensin oli ajatellut. Kotimatkalla soitin äidille ja vanhoista neuvolakorteista selvisi että tuo 2600g olikin 3600g ja sinne kaikkosi loputkin pelot synnytystä kohtaan. Totesin että jaa miekin ollu tuon kokonen tervetuloa vain ihan sellaisena kuin haluat :)

Ja neitihän päätti sitten tulla vauhdilla, painaen sen 3780g. Kuten tavallista paino tippui sairaalassa ja kotiinlähtöpaino oli 3570g. Neuvolan täti tuli kotikäynnille kun ikää oli 8vrk, tulloin neidin paino oli 3860g ja 80g ohi syntymäpainosta. Meidän neuvolat on 2vk välein 2kk ikään saakka, koska seurataan Tuhinan hemoglobiinia. Painoa neidille on kertynyt ensimmäisten käyntien välissä ensin kotiinlähtöpainoon 290g sitten 125g sitten 435g ja nyt vain 395g eli 40g vähemmän kuin edellisten 2viikon aikana. En ole ihan varma miksi meille varattiin aika painokontrolliin viikon päähän.Tämä sai hieman, tai aikalailla siis, ihmetystä puoliskoltani. Enkä minäkään nähnyt mitään kasvukäyrää jonka mukaan kasvu olisi ollut miinuksen puolella vaikka sellaisesta sekä täti että lääkäri neuvolassa puhuivat. Puoliskoni luki jostain soiaali ja terveysministeriön suosituksen että lapsen tulisi kasvaa 1kg/kk. Meillä näköjään painoa tullut 1245g/6vk. Kuitenkin pituutta oli tullut 2cm ja päänympärykseen sentti, eli ne lukemat kelpasivat oikein hyvin.

Jokatapauksessa Tuhina kasvaa ja syö ja on hämmentävän virkeä (minä kun luulin että edelleen vaan syödään ja nukutaan ainakin pari viikkoa!) se kai on kuitenkin tärkeintä :) ja jos neuvolassa katsotaan painokontrolli aiheelliseksi varmuuden vuoksi niin en kai minä ala vastaan väittämään. Tuhina se on tässä kaikista tärkein :)

(kuvissa neiti on 5pv vanha)

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !