Maitovaatteet

Meillä Tuhina 5vk syö tällä hetkellä ainoastaan äidinmaitoa ja pääsäntöisesti vain rinnasta. Rintakumin kanssa. Kyllä tissi löytyy ilmankin mutta imemään ei neidin suu ilman tissituttia pääse, kun ei saa otetta.

Kotonahan meillä ollaan vaippasillaan ja imetysliiveissä heiluu myös tämä äiti näillä helteillä. Joten ruokailut menee vaatteita suttaamatta.

Toistaiseksi ollaan käyty vierailemassa ainoastaan anoppilassa, eli mummin ja papan luona ja kertaalleen puoliskoni pikkuveljen luona. Ja vauvan asu on mummilassa sama kuin kotona ja koska imetysvaatteita mulla on vielä ainoastaan nuo liivit, niin siellä ruokaillessa myös äidin asu on aika lailla sama kuin kotona. Siellä on kyllä tilaa imettää piilossa katseilta :) Ja kerran on ehditty reissuun mummun ja vaarin luo, mutta sielläkin meillä oli oma huone jonne piiloutua ja myös pumpattua maitoa antaa pullosta.

Mutta mitä jos kuitenkin tulee tarve julkiselle imetykselle.... Vaikka toivon että esim. Kirkkoon saan pumpattua maitoa matkaan..

Nimittäin kun meillä syödään niin useimmiten noiden pienten käsien ansiosta tai oikein rintaa etsiväisen suun toimesta tuo tissitutti lentää sen pari kertaa, yleensä puoleksi täynnä maitoa. Näin kastui Tuhinan käsivarsi ja äidin maha, vaikka harsolla yritän suojata. Ja nyt alkaa tuntua siltä että välillä neiti heittää ihan tahallaan tuon kumin irti!

Ja kun Tuhina oikein hamuilee ennen ja jälkeen röyhtäisyn, tai saa yskän puuskan joko hotkittuaan tai sitten vain runsaasta maitomäärästä, tai nukahtamaisillaan ollessaan viuhtoessaan niin käsillä jaloilla ja päällä, on tissitutti varmasti irti, ja jos sattui maitoa olla siellä, niin nyt on neitisemme kasvot, kaula ja käsivarsi ja äidin maha maidossa. Jälleen.

Miten siis onnistun imettää niin että edes lapsen vaatteet ei olisi ruokailun päätteeksi läpimärät? Kotona ei ole niin väliä kun ei kummallakaan vaatteita päällä juuri ole ja lakanathan voi sängystä vaihtaa... mutta esim. Kirkossa olisi varmasti lapsellakin kiva olla kuivissa vaatteissa... entäs jos mulla oliskin joku näppärä imetyspaita, sekin varmaan olisi sitten luukusta alaspäin maidossa...

Johtuuko tää sotkuisuus tuosta rintakumista, vai siitä että ei ihan oo nyt homma hallussa vielä viiden viikon kohdalla? Miettii äiti joka taitaa pakata sunnuntaina hoitolaukkuun kaikki harsot mitä löytyy. Tai saattaa sittenkin jänistää, vaikka nyt onkin jo monta sunnuntaita jäänyt välistä...

Haaveilen imetysmekosta, yksi riittäis ainakin toistaiseksi, se kävisi kirkkovaatteena ja ristiäisiin myös se olisi kiva ja muihin mahdollisiin tuleviin juhliin. Plus ajatus on ettei Tuhina jää viimeiseksi. :) Eli imetys vaatteille olisi toivottavasti käyttöä myös tulevaisuudessa...

Mutta tilaanko jostain netti kaupasta vai etsinkö henkkamaukalta..? Tai löytyiskö Lindexiltä/KaphAhlilta? Mitään mammavaate liikettä ei tässä kaupungissa taida erikseen olla...

Onko siellä ruudun toisella puolen parempaa tietoa/kokemusta/ajatusta?

Ps. Maailman söpöin ja hassuin vauva Tuhina on kyllä nukahtamis ähinöineen ja innokkaasti hamuillessaan ja oikein ruoan kimppuun hyökätessään, eikä mulla niin väliä niillä vaatteilla kotona tai siellä isovanhemmilla, nehän voi pestä, mutta sen kerran kun ollaan johonkin menossa, kirkko juhlat tms, niin olisi kiva että vauva ja vaatteet olisi puhtaita. Sama se tälle äidille, kunhan se vauva.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !