76neliötä - part 5

Tervetuloa jatkamaan kotikierrosta meidän vihreästä lasten.... eikun aikuisten makkarista. Tämä on kotimme pienempi makuuhuone ja ollaan tätä koitettu pyöritellä parhaamme mukaan sopivaksi. Huone itsessäänhän on aivan tyhjä - ei kaapistoja rajaamassa tilan käyttö. Mutta sitten taas huone on niin pieni, että sinne on vähän vaikea sijoittaa yhtään mitään.

Seinän väri on neljävuotiaan Nupun valitsema ja alun perin huoneessa oli lasten kerrossänky, pieni pöytä, tuoli ja pieni lildlin leluhylly ja jyskin  versio kallaxista. Edellisessä kodissa lasten huoneessa oli vaatehuone jossa oli myös lelut, joten tänne piti ostaa lisää hyllyjä lelusäilytykseen. Näissä kuvissa ei muuten näy, mutta lamput jäi huoneita vaihtaessa vaihtamatta ja meidän pitsipallo on saanut osumaa lastenhuoneessa samalla, kun meidän huoneessa taas on iso hehkulampun muotoinen kattolamppu.


Olen ihan iloinen, ettei ehditty toteuttaa suunniteltua dinosaurus, pupu ja palmu - maisemamaalausta siskoni kanssa. Mutimme tänne syyskuussa 2018 ja jo ennen joulua vaihdomme oman valoisan ja ison makuuhuoneen lapsille. Työnsimme uuden sänkymme ikkunan alle, koska ajateltiin ettei se mahdu tähän huoneeseen mitenkään muuten päin. Ei se meinannut mahtua ikkunankaan eteen, jouduttiin aikalailla pingottamaan yöpöytien jalat, että saatiin ne sängyn molemmin puolin.

Minun yöpöydälläni kuuluisi muuten olla kasvi, mutta joku pieni saattoi vetäistä sen lattialle parikin kertaa, ennen kuin ruukku hajosi. Nyt se, mitä kasvista oli pelastettavissa, on jo uudessa ruukussa, mutta en ole uskaltanut tuoda sitä takaisin meidän huoneeseen. Vauva tai siis taapero, kun nukkuu edelleen meidän välissä.


Mitattiin ettei sänkyä kannattaisi laittaa toisin päin, koska jalkopäätyyn jäisi tosi kapea liikkumatila. Nyt keväällä sain kuitenkin puoliskoni kääntämään sängyn ja hölmön kapeasta tilasta huolimatta, koko huone muuttui avarammaksi ja viihtyisämmäksi. Ensin sänky oli valkeaa seinää vasten ja nyt vihreää seinää vasten se on paras.

Lipaston kannoin huoneeseemme talvella, pois eteisen naulakkolisäyksen tieltä. Sekin jäi tavallaan vain odottamaan parempaa paikkaa. Sitten keksin ruuvata serkultani perityn pienen peilinaulakon lipaston päälle. Olen kuvitellut peilin Nupun huoneeseen koristeeksi ja siihen roikkumaan hänen pienimmän vauvamekon. En kuitenkaa ole saanut sitä sopimaan lastenhuoneeseen ja se on ollut piilossa kaapissa. Nyt se pääsi ensimmäistä kertaa seinälle minun käyttööni. Kaivoin kaapin ylähyllyltä kirjanikin esiin ja lipasto toimittaa myös kirjahyllyn virkaa. En edes muista missä asunnossa viimeksi Harry Potterini ovat olleet esillä.


Uusin lisäys makuuhuoneeseen on Nupun kanssa villalangasta pyörittelemäni sisustusnaru, johon ripustin ehkä 2007 vuonna tekemäni maalauksen, jossa piti käyttää erilaisia pintoja maalaamiseen. Juliste oli jo aika kärsinyt ja yritin pelastaa sen liimaamalla sen suojapahviin ja ripustettiin se nyt turvaan. Oikeasti se ehkä tarvitsisi lasin ja kehykset suojakseen.

Puoliskoni toivoo kovasti meille ihan oikeasti viihtyisää makuuhuonetta, minä sanoisin että nyt ollaan jo päästy vähän sinne päin. Vaikka olisi ihan kiva että minullakin olisi vaatteille paikka makkarissa. Tässä kodissa on niin vähän kaappeja, että Nuppu ja Jekku jakavat yhden vaatekaapin ja minä jaan oman kaappini taaperon kanssa. Ollaan mietitty vaatelipastoa meidän makkariin, mutta katsotaan sen tarvetta parin kuukauden päästä uudelleen.

Mikä tekee teidän makkareista viihtyisät?

Tämän asunnon aikaisemmat esittelyt löytyy tägin 76m2 alta.

Aikaisempien kotiemme tägit
 56m2 65m2 sekä 79m2 
löytyy myös sivupalkista kohdasta kotiesittelyt.
.

8 kommenttia

 1. Meillä ei käytännössä ole makkaria ollenkaan, vaikka pitäisi. Meillä on sänky huoneessa, joka on lähinnä minun vaatehuone :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sopu sijaa antaa, myös vaatteille ja huonekaluille 😁

   Poista
 2. Tykkään oman makuuhuoneeni sisutuksesta tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 3. Me vaihdettiin pääsiäisen aikaan neljän makuuhuoneen ja yhden vaatehuoneen tavarat. Olipa aikamoinen urakka, joka ei vielä ole täysin valmis. Minä ja mies saimme talon suurimman makuuhuoneen. Koronan aiheuttamien etätöiden takia makuuhuoneessa on tällä hetkellä miehen työpiste. Se ei varsinaisesti lisää viihtyvyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, uskon, aika ison pyörittelyn ootte jaksanu tehdä! Meillä on tällä hetkellä miehen tietokone vaatehuoneessa. Työpöytä oli just sinne sopiva mut tuolieei meinannut mahtua ovesta sisään 😂 saa nähdä tuleeko työpiste joskus meidän huoneeseen vai siirtyykö olohuoneeseen 😅

   Poista
 4. Meidän makuuhuoneen helmet ovat kauniit taulut!

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !