76neliötä - part 1 replay

Kuten nimikin sen kertoo, kotikierroksen ensimmäinen osa ottaa tähän väliin uusinnan. Ja ensimmäinen esitelty huone oli tietenkin se minne kaikki ensimmäisenä tulevat: eteinen.


Meidän eteinen on ihan kiva. Kolmelle lapselle mahtuu levittämään haalarit lattialle valmiiksi pukemista varten ja vaunut mahtuu eteiseen, ilman että niihin törmäilee jatkuvasti. Ensimmäisessä esittelyssä eteinen oli niin sanotusti paraatikunnossa, eli rattaat ei olleet lainkaan eteisessä sillä hetkellä. Itseasiassa, ennen vauvan syntymää meidän vanhat rattaat majailivatkin olohuoneessa, parvekkeen oven eteen kasattuna.

Mutta naulakko, voihan naulakko, se se olikin sitten melkoinen pommi vielä keväällä. Ensimmäisestä postauksesta voi käydä ihastelemassa tai samaistumassa naulakon alla majailevaan kenkäkaaokseen, josta halusin eroon.


Lasten vaatteille oli sopiva pikkunaulakko valmiiksi tuossa naulakon sisäpuolella. Alkuun siirrettiin se vähän alemmas, että lapset ylettäisivät siihen itse. Nyt syksyn tullen haalareiden viedessä aika paljon tilaa koukuista puoliskoni päätti siirtää koukut toiselle puolelle, pois meidän kenkäkaapin edestä. Samalla vihreä lipasto siirtyi meidän huoneeseen.

Viimeisimpänä minä ruuvasin vielä tuon hengaritangon tuohon taulun alle. En muuten enää ole varma kumpi on enemmän vino taulun alareuna vai tangon kiinnitys. Mutta nyt lapset osaavat ripustaa haalarinsa itse ja ne on sen verran väljästi, että lumileikeissä kastunut puku kuivuu aamuksi. Tosin nyt ei ole liiaksi lunta ollut. 


Kenkä- ja pipokaaos ratkaisiin samoilla Ikean kenkäkaapeilla kuin vessan likapyykkikin. Ylärivissä on lapsille omat pipot, rukkaset ja huivit, toki vauvan laatikossa on myös villahaalari ja vanuhaalari ja mitä muuta sinne nyt mahtuukaan, turvakaukalon vaunuadaptereista alkaen. Alarivistä löytyy sitten kengät, joita vauvalla on muuten eniten ja hän ei ole niistä käytttänyt vielä yhtiäkään.

Kenkäteline muutti mummulaan ja minun ja puoliskoni kengät asuvat 10 vuotta sitten Rovaniemen asuntoon hankitussa Ikean Bissa kenkäkaapissa. Omia kenkiäni pistin kiertoon, muutamat rikkinäiset ja muutamat mitä en ole käyttänyt vuosiin, niin jopas mahtui sekä talvikengät että lenkkarit ja tennarit kaikki kerrallaan. 


Myös nyt nappasin ensin kuvat paraatikunnossa, vauvan ollessa päiväunilla parvekkeella, mutta toisin kuin keväällä, nykyään vaunut säilytetään eteisessä ja samaten turvakaukalo. Arkena vaunut on melkein koko ajan tuossa oven suussa ja siivouksen yhteydessä siirrän ne kasaan imurin tieltä. Ja nyt kun oli tätä kurakeliä levitin harmaan pyyhkeen tuohon naulakon eteen ja parkkeerasin vaunut siihen päälle.

Tuohon uusien kenkäkaappien päälle haluaisin vielä suuren pyöreän peilin, kun ilmeisesti löystytin peilien kiinnityksiä koristelemalla peilin työntämällä joulukortit tuonne peilin ja seinän väliin... hups. Sen takia se näyttää vähän hassulta, peilejä oli keväällä vielä 6.

Millaisia säilytysratkaisuja teillä on eteisessä?

2 kommenttia

  1. Tosi kivoja ratkaisuja! Oispa noin iso eteinen 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tää on kyllä ehdottomasta tän asunnon parhaita ominaisuuksia! Tästä voi parantaa sit seuraavaksi erillisellä kuraeteisellä :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !