Olipahan vuosikymmen

Elämäni toiset punaisetkengät. Edelleen ikävöin niitä ekoja.
Huh hei, pientä ramppikuumetta tai valkoisen paperin syndroomaa ilmassa. Joulukuussa pystyin julkaisemaan peräti yhden postauksen! Niin hullusti ei ole käynyt vielä koskaan. Ja nyt sitten olisi paljon kerrottavaa ja samaan aikaan tuntuu ettei osaa sanoa mitään. Joten mennään sieltä mistä aita on matalin ja muistellaan mennyttä vuosikymmentä. Siihen meinaan on mahtunut nyt alkajaisiksi kaksi ammattitutkintoa, kolme lasta ja aika monta puhelinta.

Koitin löytää mahdollisimman paljon vanhoja kuvia todetakseni, ettei niitä oikein ole. Joten suurin osa on puhelinräpsyjä jotka nappasin omasta facebookistani. Että jos näyttää huonolta niin ne on :D

 

2010

Muutto pois äidin ja isin luota! Toki olinhan jo lentänyt pesästä juuri ennen 16. syntymäpäivääni, mutta osoitetietoni olivat edelleen äidin ja isin luona, kunnes 18 vuotias Petra muutti vuoden vaihteessa opiston asuntolasta opiskelijasoluun Tampereella. Keväällä vietin kuusi viikkoa Skotlannin Helensburghissa tehden lasten- ja nuortenliikunnanohjauksen työssäoppimista Blairvadach Outdoor Education Centressä. Tuota paikkaa ja aikaa muistelen edelleen ilolla. Ja niinpä niin toukokuussa valmistuin Liikuntaneuvojaksi Varalan Urheiluopistosta. Olin kaksi viikkoa kesätöissäkin ohjaten Curlingia, kiipeilyä ja jousiammuntaa sveitsiläisille ja ranskalaisille kiekkojunioreille.

Syksyksyllä muutin Rovaniemelle opiskelemaan Vastaanottovirkailijaksi. Kuntotien opiskelijayksiö oli sopiva koti ja mulla oli hyvä rutiini arjessa. Lähdin aina kavereilta kotiin kun salkkarit loppui ja joka ilta sammutin läppärin kymmeneltä ja valot 2230. Aamulla jaksoi hyvin kävellä kouluun kun heräsi 10 vailla 7. Olisipa mun unirytmi ja itsehillintä edelleen yhtä hyvä. Nykyään tulee valvottua liikaa. Nyt en ole ihan varma oliko se 2010 joulua vai 2011 talvea kun ostin ensimmäisen kosketusnäyttöpuhelimeni.

Pakattiin pikkusiskon kanssa omat peitot mukaan mökille. Hänellä oli kukkasia ja tekstejä, mulla nämä, ostettu sillon kun asuin kuntotiellä ja käytössä edelleen.

2011 

Sain heti alkuvuodesta ensimmäisen työpaikan Lapsiparkin valvojana ja sitä hommaa tein vähintään kerran viikossa koko Rovaniemellä asumiseni ajan. Ensimmäinen murtuma, vasen ranne napsati trampoliinia avatessa - työtapaturma. Ohjasin kiltisti tunnin loppuun kylmäpussin kanssa ja itku pääsi vasta päivystyksessä. Ensimmäinen kesätyö kahvilassa Raumalla, sain asua tätini luona. Syksyllä aloitin myös plokkarina yökerhossa. Jouluna olin työssäoppimassa Lapland Hotel Bears Lodgella. Näin muuten ihan vasta unta, että minut haluttiin sinne takaisin töihin. Ensimmäiset silmälasit sain muuten myös juuri tuolloin marras-joulukuussa ja niitä silmälaseja hakiessa törmäsin puoliskooni ensimmäisen kerran. Kävin jonkun ilotulitusrakettiturvallisuuskoulutuksenkin pomoni kanssa ja olin joulun aikaan rakettimyyjänä erään urheiluseuran hyväksi. Minä sain tuntipalkkaa pojat taisi talkoilla :D

Ensimmäinen sydän jonka sain puoliskoltani. Tämä jäi kiinni laiturin rakoon ja tippui järveen. Seuraavaan kuului myös korvikset, joista hukkui ensin toinen ja sitten kaikki loputkin. Tällä hetkellä kaulassa roikkuu kolmas sydän.
2012 

Muutin Kuntotieltä kaverini kanssa keskustaan ja meillä oli oikein kiva koti ja kotona oli kivaa. Työssäoppiminen Lodgella jatkui ja sekin oli kivaa, mutta muuten koulu + työssäoppiminen + opinnäytetyö + ansiotyöt oli tosi huono yhdistelmä. Ajoin ensimmäistä kertaa ojaan. Siinä meinasi mennä ystävyyssuhteetkin karille ja työssäoppimisesta selvittyäni olin valmistujaisiin saakka saikulla Jyväskylässä. Kesäkuussa kävin vielä Lodgella töissä muutaman viikon ja heinäkuussa muutin takaisin äidin ja isin luo ja heinäkuussa tutustuin puoliskooni. Heinäkuussa kävin Fest i Nordissa Tanskassa ja ostin kaveriltani hänen vanhan älypuhelimen. Elokuussa nähtiin puoliskoni kanssa ensimmäistä kertaa kunnolla ja no loppu on historiaa, hän kävi meillä kahdesti, minä kävin täällä kerran ja samalla reissulla kävin työhaastattelussa, olin viikon Jyväskylässä, sain papan auton lainaan ja muutin isotätini luo pariksi viikoksi. Työt alkoivat syyskuun lopussa ja muutin lokakuun alussa yksiöön. Ostin elämäni ensimmäisen sohvan, telkkarin ja puoliskoni toiveesta myös pleikka kolmosen - singtar pakettina ja hänelle erikseen änäri.


2013

Serkkuni kävi meillä kylässä ja värjättiin mun hiukset blondeiksi. kun olisi pitänyt alkaa piilottaa juurikasvua puoliskoni yllytti minua värjäämään punaiseksi. Toukokuussa muutettiin kaksioon ja kesäkuun viides puoliskoni kosi, kindermunalla. Elokuussa tuli keskenmeno joten ostettiin auto. Syys-lokakuussa oli YT neuvottelut ja työkavereiden kadotessa ympäriltä rapistui minun työmoraali, kunnes marraskuussa uupumustestin tulosta selittikin raskaustestiin piirtynyt plussa ja työterveyslääkäri lattoi masennustestin piiloon käskien tulla uudestaan jos väsyttää. Hommattiin rinnakkaiset plussakortit :D


2014

Tammikuussa mentiin naimisiin. Keväällä aloin lukea blogeja ja aloin kirjoittaa omaani. Huhtikuussa työpaikkani suljettiin ja kesäkuussa alkoi äitiysloma. Äitienpäivän tienoolla ostettiin molemmille uudet puhelimet. Lomailtiin mökillä viikko mummin ja papan kanssa ja muutettiin toiseen kaupungin osaan, lähemmäs puoliskoni tulevaa koulua. Nuppu syntyikin vauhdilla ja me alettiin elää ensimmäistä vauvavuottamme. Meidän bemari petti meidät Nupun ensimmäisenä jouluna.


2015

Nyt voisin lopettaa listaamisen, en muista enää mitään ja kaiken muun voi lukea täältä blogista...  Paitsi oltiin vuoden vaihde ilman autoa ja kunnes saatiin Opel Astra tammikuussa. Puoliskoni leikkasi mulle otsahiukset. Selviteltiin Nupun allergioita enemmän ja vähemmän. Taidettiin ostaa mulle uusi puhelin äitienpäiväntienoolla. Heinäkuussa muutettiin hissittömän talon kaksiosta hissillisen talon saunalliseen kaksioon.  Ja ostettiin uusi telkkari. Värjäsin hiukset ruskeaksi juuri ennen Nupun synttärijuhlia, ja sitä ennen ne olivat viinipunaiset, joten ilmeisesti värjäsin hiukseni kahdesti kevät- kesän aikana. Marraskuussa plussasin Jekusta ja olin tosi väsynyt.


2016

Blogi pääsi Kaksplussan blogiverkostoon. Kesällä lomailtiin Jyväskylässä odottaen Jekun syntymää ja syyskuussa muutettiin rivitalon päätyyn. Elettiin toista vauvavuottamme. Taidettiin hankkia mulle uusi puhelin synttärilahjaksi.

2017

ööööhöm. ei muutettu eikä kai vaihdettu autoa. Mutta Jekku tiputti mun puhelimen vessan pönttöön, joten otin käyttöön juuri puoliskolleni ostetun puhelimen ja hän osti itselleen toisen. Tilattiin mulle kamera synttärilahjaksi ja se tuli marraskuussa. Ai niin joo, Nuppu aloitti päiväkodin syksyllä. Jekku taisi myös hajottaa meidän telkkarin.


2018

Vaihtuikohan meillä auto syksyllä 2018 vai oliko se jo 2017 .... Ooppeli alkoi temppuilemaan.  Kipuilin töihin menemisen ja Jekun päiväkodinaloittamisen kanssa ja tuskailin meidän perheen lapsilukua. Pääsiin kahteen työhaastatteluun kaupungille, mutten saanut töitä. Muutettiin rivitalosta pois "super halpaan" kerrostaloon. Aloin odottaa vauvaa. Muuttoa edeltävänä viikkona käytiin ikeassa kolme kertaa. Puoliskoni sai kesällä vakituisen työpaikan.


2019

Nupun ensimmäinen oma harrastus oli luistelukoulu ja syksyllä hän halusi balettikouluun. Vuoden isoin juttu oli jälleen vauvan syntymä. Ja uusi auto ja uusi puhelin, olisittepa nähneet sen vanhan... ja tänään huomattiin että tuo pitää viiä takaisin, sekin on kohta rikki mutta tällä kertaa syy ei ole minun eikä vessanpöntön eikä lasten. Ja yllätys babyshowerit keväällä! Nuppu vietti ensimmäisiä kaverisynttäreitä omana syntymäpäivänään ja Jekku alkoi syksyllä kysellä omien juhliensa perään, joten kutsuttiin hänen yksi päiväkotikaveri meille synttäreille joulukuussa.

Ja mitähän muuta. Tässä ne varmaan tärkeimmät olikin. Laitetaan nyt vielä pieni listaus tähän loppuun. Ihanaa alkanutta vuotta kaikki!


Vuosikymmenen saldot:
AUTOT:                         4
PUHELIMET:                7
ASUNNOT:                 11 
KOTIKAUPUNGIT:       4
LAPSIA:                         3
AMMATTEJA:               2
TYÖPAIKKOJA:             7
LÄPPÄRIT:                    5
HIUSTYYLEJÄ:              6

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !