Sattumalta värikoodatut ristiäisasut

Me juhlittiin heinäkuun viimeisenä lauantaina vauvan ristiäisiä ja sattumalta saatiin ensimmäistä kertaa mätsättyä koko perhe samalle värikoodille. Onneksi kartanon emäntä suostutteli puoliskoni perhekuvaan ja meidät ikuistettiin juhlapaikkanamme olleen Kartano Villa Ruthsin terassilla.


Kaikki alkoi siitä, että Puoliskoni piti ostaa itselleen uudet puvunhousut. Oli jo aikakin, hänellä kun oli ainoastaan meidän häihin ostettu puku ja siitä on tullut viidessä vuodessa ihan liian iso. Minulla taas oli instagramyhteistyön neuvottelut kesken mekosta, jonka toivoin saavani ristiäisiksi.

Siitä se ajatus sitten lähti, kun yllätyksekseni puoliskoni tuli kaupasta kotiin sinisten housujen kanssa ja  minun oli helppo valita sinisen ja mustan mekon väliltä.

Lasten vaatteet löytyikin jo kaapeista


Ajattelin pukea Jekulle sortsit ja valkoisen kauluspaidan. Alun perin olisin laittanut sellaiset hiekan väriset joissa on oikein takataskut ja nappi ja vetoketjukiinnitys, mutta sinisiäkin shortseja on peräti kolmet joista valitsin ihan vaan yksiväriset tuollaista vähän kevyempää kangasta olevat. Kylmän kelin sattuessa olisin pukenut hänelle mummin ja papan antamat uudet farkut, mutta ristiäispäivä oli oikein kaunis ja melkein kuuma.

Nupulla taas on sininen farkkumekko ja valkoinen siniraidallinen pitsimekko sekä sinisävyinen frozen juhlamekko, joten valinnan varaa olisi ollut. Suurin kysymys olisi minkä niistä hän valitsisi. Jekun farkkujen kanssa samassa paketissa oli jokaiselle lapselle jotakin ja mummin ja papan antama perhosmekko sattui nyt värikoodiin kuin nenä päähän. Nuppu myös ihastui mekkoon heti ja oli aika pettynyt joutuessaan odottamaan useamman päivän ennen kuin sai vihdoin pukea sen ristiäisiin.


Vauvalle taas kaivoin seuraavan koon kassista kauluspaidan ja aluksi meinasin pukea hänelle vihreät housut. Koska hän oli päivänsankari, ei olisi haitannut vaikka hän erottuisi joukosta. Sattumalta taas, vauvakin saatiin sulautumaan värikoodiin, kun 62 vaatteiden joukosta löytyi kahdet siniset farkut, joista valittiin pillimalliset.

Suunnitteletteko te koko perheen yhteisiä asukokonaisuuksia juhliin tai arkeenkin? :)

14 kommenttia

  1. Mä suunnittelen välillä, aika harvoin mutta juhliin ja joskus arkenakin. Meillä on tytöllä ollut tässä kesällä mm farkkumekon näköinen mekko (siis phutta puuvillaa se on, mutta denimin sininen) ja mulla on saman värinen mekko ollut kesämekkona kaapissa. On ollut ihan hauskaa laittaa saman väriset mekot ja miehelle sitten farkut jalkaan.

    Juhliin yleensä soinnutaan miehen kanssa paremmin, tyttö sitten prinsessahörhelöi. Tosin viimeaikoina neiti on halunnut olla enemmän ja enemmän kuten äiti juhlissa joten saadaan sointumaan ihan kivasti.

    Musta on kiva joskus mätsätä, mutta ei todellakaan koko aikaa. Etenkin juhlissa se kuintekin tuo sellaista kivaa yhtenäisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei olla koskaan hankittu koko perheelle mitään ihan vain mätsäämistarkoituksessa, mutta varsinkin juhlissa joissa otetaan kuvia on kiva jos oman perheen tunnistaa yhteisestä väristä tms. Pakko myöntää että tää oli kyllä sen verran kivaa, että voisin kokeilla seuraaviinkiin juhliin jos vain onnistuu yhtä helposti :D

      Poista
  2. Ihania perhekuvia! Meillä välillä suunnitellaan asukokonaisuuksia juhliin (tai ainakin yritetään), mutta arkeen ei. :D Teillähän menee hyvin, jos puoliskonkin hääpuku on mennyt liian isoksi! Meillä on toisinpäin, mies keräsi mukavasti viime keväänä myötäraskauskiloja kuten hän itse sanoo, hihii. Sitten hän meinasi alkaa kriiseilemään, kun minulla tipahti "yhdessä yössä" kahdeksan kiloa ja hänellä kummasti ei. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha joo en enää usko et se puku on oikeasti ollut ikinä sopiva, se mitattiin aikanaa A4 paperia mittana käyttäen :D

      Poista
  3. Oottekin olleet juhlimassa meidän naapurissa ❤️ Ihania kuvia.
    Anni /Lumottu polku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, Villa Ruths on kyllä ihana paikka :) ja on teidänkin kartano!

      Poista
  4. Ihania perhekuvia! <3
    Mä voin välillä suunnitella pojan ja mun vaatteita matsaamaan, mutta miehen olen antanut pukea mitä itse on päättänyt. Toki johonkin kuvaukseen miettisin kyllä kaikille sopivat vaatteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me ei olla koskaan käyty missään kuvauksessa, mut kuvissa yhtenäinen pukeutuminen näyttää aina hyvältä :)

      Poista
  5. Haha, mullakin käy usein noin vahingossa! Ehkä jonain päivänä vaan on tietty fiilis ja sitten pukee kaikki sen mukaan? 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mie olen myös ihan fiilispukeutuja :D aika usein se tosin tarkoittaa hyvin väljiä ja mukavia vaatteita ':D

      Poista
  6. Aivan ihania kuvia <3 Usein meidän tytöt tykkää pukeutua samanlaisiin asuihin, joten he kyllä mätsäävät. Juhliin tosin olen saattanut ajatella koko perheen asuvalintoja niin, että ne olisivat jokseenkin samoissa sävyissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) nyt täytyy itsekin tunnustaa että mätsääminen oli kivaa ja saattaa jäädä tavaksi :D

      Poista
  7. Ihana kokonaisuus ja kauniit kuvat teistä <3
    Meillä ei suunnitella yhteisiä asukokonaisuuksia, mutta aloin miettimään asiaa nyt uudelleen kun näin teidän lopputuloksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos! joo kyllä ainakin kuvia varten näköjään kannattaa vähän panostaa :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !