Heinäkuun härdelli

Vuosi se kiitää eteenpäin ihan luvattoman nopeasti. Heinäkuu on vaihtunut jo elokuuksi ja blogi saa heräillä kesälomalta. Tarkoitukseni ei ollut pitää blogista kesälomaa, tai ainakaan näin pitkään. Kuten pelkäsin, meidän arkirytmi ei vaan oikein kestä muutoksia ja päiväkodin kolmen viikon kesäsulku sai rytmit heittämään kuperkeikkaa. Kunpa puhuisinkin lasten unirytmistä....

Näin jälkeenpäin oli ihanaa, että oltiin kaikki kotona, eikä aamulla tarvinnut herätä minnekään. Mutta kyllä päiväkotiin paluu oli ihana ja nyt vihdoin kolmannella viikolla myös unirytmit alkavat olla kaikilla kunnossa. Eiköhän siis ole aika palata myös blogiarkeen uuden läppärin kera.


Lasten kolmeviikkoisen loman aikana ja ylipäätään heinäkuussa oli melkoisen paljon tapahtumia, mutta kuvia ei enää yhtäkään. Kävin nimittäin viemässä ystävilleni kuvia ja siellä sitten ulkoistakovalevyä reppuun pakatessa pudotinkin sen lattialle ja se ei enää toimi. Nämä heinäkuun viimeisen viikonlopun kuvat pelastuivat ainoastaan, koska olin ottanut ne puhelimeen.

Aloitettiin loma koko perheen pyöräretkellä. Minä menin vaunujen kanssa rullaluistellen, jotta pysyn vauhdissa mukana ja lenkki päätettiin 8km jälkeen Pokemon Gon salille Raidiin. Ihan uskomatonta kuinka hurjaa vauhtia nuo kaksi sankaria jo meneekään. Molemmat vielä hurjan innoissaan uusista pyöristään. Mummi ja pappa toivat kesäkuun lopussa lasten syntymäpäivälahjat ja Nuppu sai vaaleanpunaisen ison pyörän, joten Jekku sai vaihtaa pinkistä pikku pyörästä vihreään pikkupyörään.

Meidän kesäkuussa ostama auto jätti puoliskoni tienpäälle erään työpäivän päätteeksi, joten sanottiin matkasuunnitelmille sekä matkarahoille heipat ja seikkailtiin lasten kanssa bussilla hakemaan autoa huollosta. Ollaan muutenkin alettu käyttää bussia useammin, jos vain ollaan kävellen liikkeellä. Nyt asutaan sellaisessa paikassa missä sekä kodin että bussipysäkin sijainti on järkevä, mutta bussiaikataulut on edelleen aika hakusessa.


Viikko ennen Nupun synttäreitä tehtiin myös se, mistä haaveilin jo ennen joulua ja sitten suunnittelin että "ennen kuin vauva syntyy". Vuokrattiin vihdoin tekstiilipesuri, jolla käytiin läpi olohuoneesta sohva ja matto, eteisen matto, lasten patjat ja meidän petauspatja. Pestiin myös lastenhuoneen matto, koska joku pieni päätti syödä ketsuppia suoraan purkista lasten huoneesta. Onko olemassa lukollisia jääkaappeja?

Meidän vessasta myös poksahti lamppu ja käytiin melkein viikko pimeässä vessassa. Nupun synttäreitä edeltäneenä perjantaina muistin kuitenkin soittaa huoltoyhtiöön ja saatiin vessaan sekä keittiiöön uudet loisteputket muutamaa tuntia ennen Nupun kavereiden saapumista, samalla kun väsäsimme synttäreille kakkuja.

Koska yritimme kuitenkin pysyä unirytmissä, ulkoilin lasten kanssa. Yhtenä iltapäivänä päätin lähteä lasten kanssa tutkimaan minne eräs metsäpolku johtaa, fillareilla tottakai. Muuten hyvä idea, mutten tosiaan tiennyt, että pururadaksi luulemani metsäpolku veikin pitkille rappusille. Niinpä sitten kannoin lasten pyöriä keskellä metsää rappuja alas. Kertaalleen otettiin myös serkut pyöräilylle mukaan, mutta mentiin ihan asfaltti teitä pitkin.


Saatiin päätettyä vauvan nimi ja käytiin juttelemassa papin kanssa ristiäisistä, joista selvittiin kunnialla vaikka tehtiinkin tarjoilut itse tällä kertaa. Oikeasti tehtiin vaan kaksi täytekakkua ja perunasalaattia. Tilattiin mummilta suklaakakku, joka sopii muna- ja maitoallergisille lapsillemme. Ja pyydettiin ystävää kirkosta savustamaan meille lohta perunasalaatin kaveriksi. Lohia toimittaessaan ystävämme toivat myös kaksi kuivakakkua, toisen joka sopi myös lapsillemme. Lisäksi tilattiin etukäteen mäkkäristä 40 juustohampparia.

Pyöräilyn, Nupun 5v kaverisynttäreiden, ristiäisten ja lasten hammaslääkäreiden lisäksi vietettiin aika paljon aikaa mummin ja papan kanssa pensseleitä, vasaroita ja sahaa heilutellen ja valvottiin puoliskoni kanssa. Katsottiin DC legendojen uusin kausi ja sen loputtua kahlattiin Stranger Thingsin kaikki kolme kautta ehkä viikon aikana. Se loppui aina niin jännittävästi, ettei voinut lähteä nukkumaan ennen kuin toinen nukahti kesken jakson. Nyt katsotaan Netflixistä The 100:a, mutta hieman inhimillisemmällä tahdilla.

Eloisaa elokuuta ja iloista koulun alkua! :) 

2 kommenttia

 1. Moikka! Sulle on haaste mun blogissa. :)
  https://www.lauralinnea.fi/2019/08/viisi-positiivista-juttua-viimeiselta.html

  Ps. The 100 on ihan paras! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kiitti haasteesta :D ihan liian koukuttava!

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !