Meikkileikit viisivuotiaan kanssa

Mie olen päätynyt odottamattomaan tilanteeseen viisivuotiaan tytön äitinä. Meidän viisivuotias on nimittäin kiinnostunut meikeistä ja minä taas totesin jo yläasteella, etten jaksa etsiä sitä täydellistä meikkiä jolle en ehkä ole allerginen. Minä olen se jonka juhlameikki käsittää maksimissaan meikkivoiteen ja ripsarin, yleensä pelkän kasvopesun ja ripsarin.

Kyllä minulla silti meikkipussi on ollut aina ja meikkaaminen on ihan hauskaakin. Jos kaverini tarvitset vapaaehtoista meikattavaa tai mallia olen aina valmiina. On kiva katsoa peiliin, kun ei tunnistakaan kuka sieltä katsoo takaisin. Mutta allergiasta kielivän kutinan takia meikkauskerrat arjessa ovat hyvin satunnaisia.


Vielä vuosi sitten meikkipussini oli kooltaan kolminkertainen ja sisältökin huomattavasti monipuolisempi. Ennen kuin esittelin edellisen kotimme vessan kaapit karsin niitä Konmari henkeen ja heitin pois aika paljon vanhaksi mennyttä kosmetiikkaa ja varsinkin meikkejä. Meikkipussiin jäi useampi luomiväri, kaksi poskipunaa ja meikkivoide perusmeikkiin. Ainoa oikea puute on puuteri.

En tiedä mistä Nuppu on keksinyt meikit, liian usein kun ei minun ainakaan näe meikkaavan. Mutta hän on monesti pyytänyt saada meikata. Ja todellakin niin, että hän meikkaa itse itsensä. Harmi, että kovalevyn mukana kadotin nyt keväiset meikkauskuvat ensimmäisestä kerrasta, kun hän sai meikata ihan itse. Silloin myös Jekku halusi levittää luomiväriä itselleen. Lopputulos oli molemmilla rohkea ja muistutti Ninjagota tai Turtlesia.


Nyt Nuppu pyysi taas useampana päivä saada kokeilla meikkejä ja tiistaina sadepäivän sattuessa kaivettiin peilit ja meikkipussi esiin. Lupasin tuon meikkipussin sisällön hänelle omaksi, mutta yksin ei saa meikata ja ne säilytetään edelleen vanhassa paikassaan.

Puoliskoni kysyi pitääkö hänelle ostaa omia meikkejä, koska nämä minun vanhat ovat todellakin vanhoja, mutta siihen neiti vastasi niiden olevan hänelle uusia, joten vielä ei lähdetä meikkiostoksille.

Jos minulta olisi vielä viikko sitten kysytty millaisia tyttöjen juttuja meillä on, olisin vastannut ainoastaan kynsilakat, satunnaiset vartalonkuorinta kokeilut saunassa ja curly girl methodin mukana tuomat hiusnaamiot. Toivon myös letityshetkien palaavan "tyttöjen iltoihin". Hämmästyksissäni lisään tähän nyt myös meikit.

Milloin teidän lapset ovat kiinnostuneet meikeistä?

8 kommenttia

 1. Muistan nämä meikkileikit, esikoinen jaksoi touhuta meikkien kanssa jo pienestä pitäen. Silloin tosin hänellä oli sellaisia lasten meikkejä. Ei meikannut aikuisten jutuilla ollenkaan. Tästä tosin on jo 20 vuotta aikaa, enkä tiedä onko niitä leikkimeikkejä olemassakaan enää.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miekin muistan joitakin leikkimeikkejä, mulla oli siskojen kanssa sellainen meikkipää ja sen mukana tuli ainakin "pienois"huulipunia :D

   Poista
 2. Voi söpöläinen! Meillä pojat eivät ainakaan vielä ole olleet kiinnostuneita. Puuterihuiskulla olen joskus esikoista kutitellut, kun hän usein tuli kylppäriin juttelemaan meikkihetkinä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, oma juttukaveri meikkaukseen :) Mie käytän puuterihuisku aina kun leikkaan Jekun hiukset, sillä on hyvä huiskia hiustenpätkät pois kaulalta ja kasvoilta kutittamasta :D

   Poista
 3. Aivan ihana söpöläinen. Olen kahden pojan äiti, joten minulla ei ole kokemusta meikkileikeistä vielä! Minun ensimmäinen lapsenlapseni on suloinen Elli, joten meikkileikkejä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi mummin ja neidin meikkileikit kuulostaa kyllä ihan odottamisen arvoiselta! :)

   Poista
 4. Minulla ei ole lapsia, mutta odotan innolla kummitytön kasvamista, jolloin päästään yhdessä leikkimään meikeillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sitä kannattaa odottaa, teille tulee varmasti hauskoja meikkihetkiä! :) Meidän neiti kokeili kynsilakkaa ensimmäistä kertaa kummitätinsä kanssa :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !